Íjásztalálkozó

2023.09.11. 14:51

A folyó felett szálltak a célra tartó nyílvesszők Kapuváron

Nyolcadik alkalommal repültek a nyilak a folyó felett Kapuváron. A Hanyi Íjászok Hagyományőrző Egyesület szombaton rendezte meg a VIII. Kis-Rába Kapuvár Kupa íjásztalálkozót.

Vámos Annamária

Alasz Maja koncentrál, hogy a folyón átlőve célt találjon a Kis-Rába Kapuvár Kupa íjásztalálkozón. Fotó: Németh T. Ferenc

A baráti rendezvényre történelmi íjászattal foglalkozó íjásztársakat vártak. Az örömíjászaton a Kis-Rába melletti parton a folyót átlőve kell a résztvevőknek eltalálniuk a célokat. A verseny a belvárosban zajlott, összesen 18 célra lőttek a versenyzők, melyeket a Szent Anna hídtól egészen a régi „kisvasúti hídig” terjedő folyószakaszon, a Váti-tónál, a városháza mögötti parkban és a Várárokban helyeztek el.

Reggel 9 órától kezdődött a regisztráció, az előnevezésen 45 versenyző jelentkezett. Az István király–Gizella királyné szobornál Tóth Imre alpolgármester nyitotta meg az eseményt, majd a 7 vezér kopjafáknál lévő koszorúzást követően megkezdődött az íjászat.

Alasz Maja koncentrál, hogy a folyón átlőve célt találjon a Kis-Rába Kapuvár Kupa íjásztalálkozón. Fotó: Németh T. Ferenc

Gyermek, ifjúsági, felnőtt és szenior korosztályokban lehetett jelentkezni a versenyre nevezési díj ellenében hagyományőrző íj-bot íj, illetve vadászreflex-polcos íj kategóriában. Minden díjazottat éremmel és oklevéllel jutalmaztak. Az íjászatot követően magyaros-sonkás, kolbászos pizza el- fogyasztása közben értékelték az eredményeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában