Helyi életstílus

2023.05.09. 23:12

Fülesbaglyok a mosonmagyaróvári könyvtárnál

A mosonmagyaróvári városközpontban, a Huszár Gál Városi Könyvtár előtti fákon tanyázik egy felnőtt erdei fülesbagoly és két fióka – számolt be lapunknak Meszlényi Gergő, a Szigetközi Természetfotós Egyesület elnöke, aki lencsevégre is kapta a madarakat.

Mészely Réka

A bagoly békésen üldögélt a fán. Fotó: Meszlényi Gergő

Erdei fülesbagolyból akár több is lehet Mosonmagyaróváron, azonban nagyon nehéz észrevenni őket. Télre szeretnek behúzódni a városba, ahol melegebb lehet. Meszlényi Gergő természetfotós nemcsak látta, meg is örökítette őket.

– Sipos Bálint fotós barátomtól kaptam az információt, hogy erdei fülesbaglyok tanyáznak a Huszár Gál Városi Könyvtár előtti fákon. Így az első néhány kép az ő érdeme – kezdte a Szigetközi Természetfotós Egyesület elnöke. – Kedvet kaptam természetesen, mert még nem volt baglyos képem, pedig régóta szeretnék. Így hát múlt pénteken késő délután elmentünk a párommal megnézni a madarakat. Természetesen a fényképezőmet sem hagytam otthon.

Békésen üldögéltek a fákon, várva az alkonyt, amikor elindult a felnőtt vadászni, hogy egészen hajnalig fáradhatatlanul etesse két fiókáját. A fiókák pelyhes tollazatúak, de már a képen is látható, hogy kezdik leváltani azt felnőtt-tollazatra. A jó fotó érdekében folyamatosan köröztem a fa körül, keresve a legjobb szöget – tette hozzá Gergő, aki úgy tudja, már tavaly is hallották a környéken élők az éles hangú baglyokat.

A bagoly békésen üldögélt a fán. Fotó: Meszlényi Gergő

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában