Gondolatok

2023.04.21. 19:44

Böröndi Lajos könyvbemutató a mosonmagyaróvári könyvtárban - fotók

Böröndi Lajos Feljegyzések a Hold túlsó oldaláról és A végső kihallgatás című köteteit pénteken mutatták be a Huszár Gál Városi Könyvtárban.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A könyvbemutatón köszöntőjében Nagy István agrárminiszter személyes hangvételű gondolatait osztotta meg Böröndi Lajosról. A szerzővel Tuba László beszélgetett, Vitéz Vilmos közreműködésével.

Böröndi Lajos 2007-2010 között készült naplójegyzeteit közreadó kötet (Feljegyzések a Hold túlsó oldaláról), egy vidéken élő értelmiségi ünnep- és hétköznapjait, személyes kapcsolatrendszerét, gondolatvilágának alakulását mutatja be, amelyben a politika mellett még a gasztronómia is helyet kap. A vaskos kötetet közel negyven oldalas „életinterjú” egészíti ki. Böröndi Lajos tanár, irodalom és kultúraszervező, lapszerkesztő, könyvkiadó, mind e mellett, vagy inkább mind e felett lírikus, költő is.

34 év alatt közel 20 verseskötete jelent meg. 

A legújabb kötet (A végső kihallgatás) címében kétszeresen is negatív tartalmakat hordoz, amit jól kiegészít a fény-árnyék, fekete-fehér ellentétére építő könyvborító. Gondolatiságában, világképében méltó folytatása, betetőzése költői életművének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában