Súlyos betegséggel kell szembenéznie a mosonmagyaróvári párnak - Betegségük idején a Jóakarat hídján keresztül olvasóink is segítenek nekik

Lencse Gábornénál négy éve diagnosztizáltak vastagbélrákot, azóta élettársa is ezzel a súlyos kórral küzd.

Mészely Réka

Lencse Gáborné több betegséggel is küzd, élettársánál is vastagbélrákot fedeztek fel.

Fotó: Kerekes István

A mosonmagyaróvári Lencse Gáborné javára a családsegítő szakember kért segítséget. Az asszonynál vastagbélrákot állapítottak meg, a kemoterápia és a sugárkezelés is megviselte egészségét, így dolgozni sem tudott visszamenni az 56 éves nő. 

– Négy éve vették észre, hogy vastagbélrákom van. Egy évig jártam sugárkezelésre és kemoterápiára, ami nagyon megviselt. A hasfalamat, a veséimet és a tüdőmet is tönkretette, ugyan a vastagbéldaganatot összezsugorította – kezdi történetét Lencse Gáborné. Betegsége mellett próbált visszamenni munkahelyére, ahol előtte szakácsként dolgozott, de a szervezete nem bírta. Két éve rokkantnyugdíjas, 64 ezer forintból kell megélnie. Immunrendszere legyengült, folyamatosan betegeskedik. 

Időközben élettársánál is vastagbélrákot fedeztek fel, ő most még kemoterápiára jár, látogatásunkkor is ott tartózkodott. A tüdejét is megtámadta a rosszindulatú kór. 

– Az élettársam nyugdíja rámegy a lakásra, a hitelre és az emelkedő rezsiköltségekre, erre figyelünk, hogy ne maradjunk el semmivel. Az én rokkantnyugdíjamból kellene megélnünk, abból kifizetni a havi 25 ezer forintos gyógyszerszámlák mellett az étkezésünket is – panaszolta az asszony, megjegyezve, hogy jó gyermekei vannak, mert hol egy bevásárlással, hol a gyógyszerkiváltással vagy meleg étellel segítik őket. 

A Kisalföld alapítványa olvasóink jóvoltából 200 ezer forinttal segíti a beteg asszonyt és élettársát. 
– Nagyon szépen köszönjük a támogatást, amit elsősorban a számláink befizetésére fordítunk: amit lehet, előre kifizetünk, így több jut majd étkezésre – búcsúzott Lencse Gáborné. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában