Családi nap és gyűjtés

2023.02.08. 08:42

Emmát és a hospice-házat támogatják Mosonmagyaróváron - galéria

Egy sikeres családi egészségnap után advent idején közösen gyűjtött a Rotary Club Szigetköz és a Moson Megyei Nők Egyesülete: az adományokat a hospice-háznak és Németh Emma gyógykezelésére ajánlották fel.

kisalfold.hu

Németh Emmát támogatják a Rotary Club Szigetköz és a Moson Megyei Nők Egyesülete.

Fotó: Kerekes István

Tavaly ősszel családi egészségnapot szervezett a Moson Megyei Nők Egyesülete és a Rotary Club Szigetköz. A sikeres programról Ratkay Katalin, a Moson Megyei Nők Egyesülete elnöke és a Rotary Club Szigetköz tagja számolt be az érdeklődőknek kedden este. Kiemelte: közel 150 résztvevőnél 681 vizsgálatot végeztek el, és 198 visszahívás, további ellátás történt. Az eseményen szűrést végzett többek között a Rotary részéről dr. Antal-Varga Dóra, aki a prevenció fontosságára hívta fel a figyelmet, ahogy dr. Benkó Csaba is, aki javasolta, akkor menjünk fogorvoshoz mielőtt még a fogunk fájna.

A két szervezet az együttműködést advent idején is folytatta: akkor két hétvégén gyűjtötték közösen az adományokat az óvári várban. Ennek részleteibe Szabó Anita, a Rotary Club Szigetköz tagja avatta be a hallgatóságot, köszönetet mondva az adományozóknak. Az eseményen részt vett Pintér-Péntek Marica, az Óvári Vár intézményvezetője, aki reményeit fejezte ki, hogy hagyománnyá válik a két szervezet adománygyűjtése decemberben.

150 ezer forinttal támogatják Németh Emmát: az agyvérzéssel született kislányról már többször írtunk. Édesanyja, Katalin arról számolt be, hogy a solymári Borsóházban történő intenzív terápiáknak köszönhetően lánya szépen fejlődik.

Félmillió forinttal a hospice-ház működéséhez járulnak hozzá: az adományt dr. Bodnár Mária és Miksó Henrietta igazgató vették át. A ház megálmodója kiemelte: tavaly 94 beteget fogadtak, sajnos nyolcvan százalékukat elveszítették. Hatalmas a várólista a megye egyedüli hospice-házában, ahol maximum három hónapot tölthet egy páciens. Idén 110 millió forintos költségvetéssel számolnak, és a fennmaradásukhoz kellenek a támogatások, melyekből szerencsére minden napra jut.

Dr. Poór Júlia, a Rotary Club Szigetköz elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy az együttműködést folytatják a Moson Megyei Nők Egyesületével. Szervezetük egy éve alakult, mára 23 taggal működnek. Májusban egy jótékonysági koncertre készülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában