Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Önkéntesek a kutyamenhelyen

Miért áldozza fel valaki minden hétvégéjét, hogy ingyen dolgozzon egy menhelyen? Nem elég annyi, hogy szereti a kutyákat. Az önkéntesség komoly feladat, de most azok is tehetnek az állatokért, akiknek nincs szabadideje, csak egy bödön egyforintosa.
Laky Barbara, Szabó Dorina és Magyar Gabriella egy dolgot ugyanúgy gondol. Kutya-kötelességüknek érzik, hogy segítsenek azokon a bajbajutott ebeken, akiknek rossz sors jutott. Akinek van kutyája, tudja, hogy egyetlen négylábú tartása is mekkora felelősséggel jár és milyen sok pénzbe kerül, nemhogy százhúszé. A menhelyeket üzemeltetők számára nagy segítséget jelent az önkéntesek munkája, akik azért áldozzák fel a szabadidejüket, hogy így támogassák a menhely működését. A fiatal lányok mindhárman az Emberek az Állatokért Alapítvány által fenntartott menhelyen szorgoskodnak, sétáltatnak, etetnek- itatnak, s aktívan részt vesznek a kutyák hirdetésében is.
Szabó Dorina fél éve jár ki aktívabban a Pápai úti, a győri szeméttelep felé vezető útról megközelíthető menhelyre. A kutyák sorsa még mindig meghatja, akárhányszor is látogat ki. Heti 4-5 órát dolgozik ott önkéntesként, főként abban segít, hogy fotókat készít az ebekről és meghirdeti őket. Azt mondja, ha tehetné, hazavinné az összes kutyust, de tudja, hogy azzal is sokat segít rajtuk, ha megsétáltatja őket.
Laky Barbara júliusban fogadott örökbe egy magyar vizslát. Szabadidejében rendszeresen nézegette a menhelyes weboldalakat, s gyakran utalt pénzt a kutyák megsegítésére is. Régebben már segített a menhelyen, beteg kutyák lábadoztak náluk, vagy kölyök kutyusoknak adtak menedéket átmenetileg, és tápot hordott ki a telepre. Egy ilyen alkalommal rendítette meg a látvány, többé nem tudta azt mondani, hogy nem érdekli. Azóta minden hétvégén kijár, kennelt takarít, sétáltat, etet, itat és jó érzéssel tölti el, amikor a kutyák közeledtére felágaskodnak a kennel ajtajára és farokcsóválva üdvözlik.

Magyar Gabriella még főiskolás korában, egy szemináriumon ismerkedett meg az önkéntességgel. Akkoriban az Esélyek Házában segített alkalomszerűen, ahol vakokkal foglalkozott, s így megismerkedett a vakvezető kutyákkal is. Neki soha nem lehetett addig kutyája, de annyira megszerette őket, hogy jelentkezett még Budapesten segítőnek egy menhelyre. Mikor hazaköltözött Győrbe tudta, hogy folytatnia kell ezt a munkát, azóta jár ki amikor szabadideje engedi.
A menhely várja az önkéntesek segítségét, nagyon sokat tehet valaki már csak azzal is, hogy időről- időre elvállalja a sétáltatását. Szebbé téve ezzel a napját, az árván maradt 120 kutya egyikének.
Pozsgai Kitti


Tégy egy-két apróságot az állatokért!

A menhely gyűjtést szervez abból az apropóból, hogy az egy és kétforintosokat kivonják márciusban a forgalomból. Győrben 16 helyszínen helyeztek ki gyűjtőládákat, amiket február végéig folyamatosan ürítenek. Az összegyűjtött aprókból próbálják szebbé tenni az elhagyott kutyák sorsát.

Olvasóink írták

 • 14. KELEMEN ZSUZSA 2008. március 25. 15:02
  „A segitségemet szeretném felajánlani. Szombaton és vasárnap meg hétközben is ha idöm engedi nagyon szivesen segitenék az állatok gongoskodásáról.Sajnos anyagilag nem tudok segiteni de szivesen elmennék dolgozni a menhelyre bár ezt nem munkának tekintem mert mindeneim az állatok. Természetesen nem pénzért hanem csupán az állatok miatt, tavaly nekem is be kellett adnom 3 cicámat a menhelyre és szörnyü volt a sok szeretetre éhes állat tekintete ha szükség lenne rám bármikor be tudnék menni megismerkedni az állatokkal hisz a telephelytől 5 percre lakom autoval. szoval ha bármi van kérkek jelezzetek előre is köszönöm. kelemen zsuzsa”
 • 13. Pirik Ilona 2008. január 11. 15:28
  „Már nagyon régóta tervezem hogy segítek a menhelyi kutyusoknak, sétáltatásra és bármilyen más személyes segítségre gondoltam. Nem tudom ha segíteni szeretnék egyszerűen csak fogom magam és elmegyek a menhelyre, vagy egyeztetni kell előtte valakivel. Tényleg segíteni szeretnék.”
 • 12. Anita 2007. december 03. 22:46
  „Hajrááá Menhely!:)”
 • 11. sugaar 2007. december 03. 08:25
  „Na még egyszer :)

  __________________________
  Tégy 1-2 apróságot az állatokért!
  egyketaprosag@gmail.com
  www.menhelygyor.hu”
 • 10. sugaar 2007. december 03. 00:16
  „Sziasztok! Néhányan kérdezték, milyen dobozokat kell keresniük, hogy is néz ki egy gyűjtő... gondoltam, ide is felteszem, hátha hasznos:
  http://gallery.site.hu/d/3450288-2/PB263013.JPG

  (Szia Dodo! ;))

  ________________________
  Tégy 1-2 apróságot az állatokért!
  egyketaprosag@gmail.hu
  www.menhelygyor.hu”
 • 9. Dodo 2007. december 02. 21:54
  „Nagyon köszönjük mindenkinek!!!!
  Sok kicsi sokra megy:)”
 • 8. piper 2007. december 02. 21:09
  „az persze csak...nem csaj :)”
 • 7. piper 2007. december 02. 21:08
  „Hajrá Menhely.......tele vagyok már 1-2 ft ossal.........:)
  Csaj gyűljön össze sok!! Ha meg bevonják lehet gyűjteni a 100 asokat :)”
 • 6. Cherry18 2007. december 02. 21:04
  „sziasztok!
  Én már négy éve vagyok önkéntes ezen a menhelyen és nagyon örülök hogy végre elkezdődött a gyűjtés, én is aktív résztvevője vagyok és remélem hogy sokan csatlakoznak majd hozzánk.
  Gyűjőládák a http://www.menhelygyor.hu oldalon fel vannak tüntetve.”
 • 5. Dodo 2007. december 02. 21:02
  „Sziasztok!
  Virág a mi kérésünk volt ne rólunk jelenjen meg kép, hanem az egyik kutyusról:)
  Gyűjtőládáinkat megtaláljotok ezen a linket. Ha magát a linket nem teszi be, akkor másoljátok be a címsorba.

  A gyűjtők linkje:
  http://i18.tinypic.com/71g48m0.jpg

  Nagyon köszi a sok segítséget. www.menhelygyor.hu a honlapunk, sajnos még elég hiányos, a napokban remélhetőleg frissülni fog, ott találtok bankszámlaszámot, telefonszámot, nyitvatartási időt.

  Ha még több információra lenne szükségetek nyugodtan írjatok az egyketaprosag@gmail.com e-mil címre”
 • 4. virág 2007. december 02. 20:50
  „A fenti önkéntesek megérdemelték volna, ha a fényképüket is lehozza az újság!
  Ők inkább, mint egy bizonyos másik!

  Köszönet munkájukért!

  Én is keresek egy gyűjtőládát!”
 • 3. HáTé 2007. december 02. 19:05
  „Hol találhatóak gyűjtőládák? Nekem is egy útszéléről megmentett és befogadott kutyusom van. Sajnos, messze lakom Győrtől, de az apróval szívesen segítenék.”
 • 2. ACSA 2007. december 02. 11:53
  „MÁR GYŰLIK AZ APRÓ NÁLUNK IS! SOK SIKERT!”
 • 1. Dodo 2007. december 02. 11:45
  „Nagyon jó a cikk, remélem nagyon sok ember kapni fog az alkalmon és bővülhet a kis csapatunk még új önkéntesekkel!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kételyek a középiskolai rangsor körül

Ahogy számítottunk rá: a megyei gimnáziumokat, szakközepeket számba vevő rangsor leközlése után több észrevételt is kapunk az iskolaigazgatóktól. Tovább olvasom