Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Égdörrenésszerű hangokra panaszkodnak Győrben - videó, fotók

Égdörrenésszerű hangokra panaszkodnak Győrben - videó, fotókFelső József és Czöndör Péter a Mártírok útjáról Ipar utcába kanyarodó egyik több tonnás jármű mellett.A cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
A győri Mártírok útján és Ipar utcában 385 lakó írta alá azt a petíciót, melyben azt kérik, hogy a két négysávos úton 30-as tábla korlátozza a sebességet 22 órától reggel 5 óráig.
Hangosabbak a kamionok, mint a Nohab-mozdony volt

"Több mint 30 évig voltam mozdonyvezető, sokat irányítottam Nohabokat. Állítom, azok a mozdonyok nem csaptak olyan zajt, mint az Ipari Parkba igyekvő kamionok. Sokkal kisebb lenne a hanghatás, ha a sofőrök betartanák az 50-es sebességhatárt" - kezdte a Mártírok útján élő Felső József. A nyugdíjas férfi szerint nyáron, nyitott ablaknál elviselhetetlen, ahogy a kamionok végigvágtatnak a főúton éjszaka.

"Júniusban több lakóval közösen végeztünk forgalomszámlálást, zajmérést. Éjjel egy óra alatt 62 kamion közlekedett a Mártírok útján. A hangerő átlagban 80-90 decibel között mozgott. Ha lassabban haladnának a járművek, ez a szám 60 decibel alá csökkenne. Több lakó kijelentette: fix traffipaxra, Véda kapura lenne szükség itt" - mondta Czöndör Péter, aki kezdeményezte az aláírásgyűjtést.

 
Fotók: Cseh Róbert

"Papa, dörög az ég?"

Baross Lászlóné és Kertész János az Ipar utca közepén lakik. "Született gyárvárosi vagyok, itt nőttem fel, nem szívesen költöznék el. Az üres autószállító trailerek robbanásszerű hangja a borzalmas. A párommal nem ritkán arra riadunk fel éjszaka, hogy a trailer telibe talál egy óriási kátyút vagy csatornafedelet" - közölte Baross László. "Az Ipari Park miatt hétfőtől vasárnapig jönnek-mennek a kamionok. Az ETO Park melletti piac hétvégén rátesz egy lapáttal a lármázásra" - tette hozzá Kertész János.

Az Ipar utca elején Kiss Jánossal, Peres Csabával, Zsargó Pállal találkoztunk. A benzinkúttal szemben lakók férfiak elmondása szerint a jelzőlámpás körforgalom zöldjét nem ritkán 65-70 km/órás sebességgel csípik el a kamionsofőrök. "Az unokám szokta kérdezni, hogy `Papa, dörög az ég?´, mikor elhúz egy-egy kamion a ház mellett. Nem közvetlenül a főút mellett lakunk, mégis így halljuk az állandó robajt" - magyarázta Zsargó Pál.

 
Kamionok a jelzőlámpás körforgalom előtt - videó: Cseh Róbert


Szakmai válasz készül

"Minél többen aláírnak egy petíciót, annál nagyobb a súlya. Mint minden esetben, most is szakmai választ adunk a Mártírok útján, Ipar utcában élőknek. Megjegyzem, sem önkormányzati, sem központi jogi szabályozása nincs annak, hogyan kell kezelni a helyi ügyekben átadott petíciókat" - mondta Lipovits Szilárd, Győr jegyzője.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött a Pápai úton Győrben

A Teniszcentrumnál történt a baleset hétfőn este, az egyik sofőrhöz mentőt hívtak. Tovább olvasom