Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

A(z) „iskola” címke találatai(1240 találat)

12.29. 07:25 #iskola
A győri művésztanár ötletei alapján három motort építettek, a következő Ducati lesz - sok-sok fotó

A győri művésztanár ötletei alapján három motort építettek, a következő Ducati lesz - sok-sok fotó

Idén több ezren - köztük Kiss Ádám humorista - osztották meg a közösségi médiában azt a hírt, hogy magyar dizájner újra álmodta a rég nem gyártott Simson motort. Közép-Európában sokan még mindig szívesen nosztalgiáznak az NDK-s motormárkáról. Bennünket nem a retroláz ragadott el, sokkal inkább a jövő Simsonja Jakus Tamás rajzain. Megkerestük a győri középiskolai rajztanárt és egyedi munkáiról, formabontó motorterveiről beszélgettünk vele.

12.03. 06:50 #iskola

"Szeretnénk, ha lenne gyerekkoruk" - Kerekasztalt szerveztünk a diákok terheltségéről Győrben

A kisalfold.hu háromrészes minisorozata (Szabadidő vagy házifeladat-írás? Szavazzon, mi lenne jobb gyerekének!, 2018. október 10., Estig írják a házit, 2018. október 18.) a diákok terheltségéről kerekasztal-beszélgetéssel zárul. Győri szerkesztőségünkben Kaszás Lászlóné Jutka, a győri Fekete-iskola igazgatója, a győri igazgatók munkaközösségének vezetője, Jámbor László, a győri Kölcsey-iskola igazgatója és két nagycsaládos édesanya, Papp Sárközi Kriszta és Jakab Hajnalka ültek egy asztalhoz. A beszélgetés során több iskolai témát érintettünk, hasznos tanácsokkal szolgálunk a szülőknek.

10.18. 07:36 #iskola
Győri tanár a sok házi feladatról: tudom, hogy a tantárgyaim hol helyezkednek a fontossági sorrendben

Győri tanár a sok házi feladatról: tudom, hogy a tantárgyaim hol helyezkednek a fontossági sorrendben

A hazai diákok többsége 16 óráig iskolában van, utána 1-2 órát a házi feladat írásával tölt. Ha csak 1 órával számoljuk a házi feladatot, a gyerekek átlagosan 5 órával "dolgoznak" többet hetente, mint a 8 órás munkarendben kenyeret kereső felnőttek. Mit lenne célszerű tenni? Szülőket, tanárokat és a főszereplőket, a diákokat kérdeztük erről.