Óvjuk környezetünket!

2024.04.09. 17:18

Közelebb került a természethez a hegykői iskola - Fákat, cserjéket és fűszernövényeket ültettek

A hegykői Fertő-táj Általános Iskola a K&H Állatbarát Ligetek kialakításának pályázatán nyerte el 3 gyümölcsfa, 12 cserje és 12 fűszernövény ültetésének a lehetőségét, amelyet a 10 millió Fa Alapítvány szakmai együttműködésével közösen ültettek el az iskola udvarán kedden délelőtt.

Kisalföld.hu

Az iskola több diákja is részt vett az ültetésben és a madárodúk kihelyezésében. Fotó: Szalay Károly

A K&H bank évek óta kiemelt gondot fordít arra, hogy szerteágazó társadalmi kezdeményezésekkel hívja fel a figyelmet a környezetvédelemre, és tegyen azért, hogy bolygónk élhető maradjon a jövő generációjának.

- A nagy népszerűségnek örvendő K&H hűsítő ligetek után továbbfejlesztettük programunkat, és elindítottuk a K&H állatbarát ligetek kezdeményezést, amelynek hármas célja, hogy változatos növényekkel és állatlakhelyekkel növelje a zöld felületet a köznevelési intézmények udvarán, valamint formálja a gyermekek környezetvédelmi szemléletét. Idén összesen harminc iskola nyerte ezt a lehetőséget, közülük a környéken egyedüliként a hegykői iskola - tudtuk meg Nagy Lászlótól, a K&H bank Nyugat-Dunántúl régió területi vezetőjétől. - Az intézmény udvarán a 10 millió Fa Alapítvány szakmai együttműködésével száz négyzetméteren rovarbarát fákat, bokrokat, fűszernövényeket ültettünk, de madárodúkat, etetőket, itatókat, valamint egy sünlakhelyet is elhelyeztünk. Emellett edukációs anyagokkal is segítjük a pedagógusokat, hogy a gyerekek még inkább megismerkedhessenek az állatok, növények és emberek együttélésének fontosságával.

A hegykői iskola 2011. óta az öko, 2018. óta pedig az örökös ökoiskola címet viseli, ezért is tartotta fontosnak az intézmény vezetősége, hogy a mostani pályázaton részt vegyenek. - Odafigyelünk a környezeti nevelésre, az iskolának már van egy Sulifarmja, ahol szívesen munkálkodnak a gyerekek. A pályázatnak köszönhetően pedig újabb száz négyzetméterrel bővül az a terület, ahol a diákjaink a növények jótékony hatásai mellett az állatokat is megfigyelhetik - mondta Herbst Hajnalka igazgatóhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában