Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Anyjával, nagyanyjával és barátnőjével végzett a valkói ámokfutó!

Három embert ölt meg a Pest megyei Valkón kedd délelőtt egy férfi, aki később öngyilkos lett - közölte a rendőrség az MTI-vel.
Az elsődleges adatok szerint kedden 10 óra körül egy 27 éves valkói férfi több késszúrással végzett 45 éves édesanyjával, 67 éves nagyanyjával és 23 éves barátnőjével, majd a gyilkos eszközzel magát is megölte - mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei  Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.   

Hozzátette: egy áldozatot az udvaron, az öngyilkosságot elkövető férfit és másik két áldozatát a házban találták meg. A szomszédok értesítették a mentőket, akik riasztották a rendőrséget, a helyszínre a Gödöllői Rendőrkapitányság és a Pest Megyei  Rendőr-főkapitányság munkatársai érkeztek ki.   

A rendőrség megkezdte a helyszíni szemlét, az adatgyűjtést  és a tanúkihallgatást, az eset részleteit büntetőeljárás keretében vizsgálják.   

Ámokfutás Valkón: anyjával, nagyanyjával és barátnőjével végzett. Fotó: MTI (galéria)

A helyszínre érkező mentők egy fiatal férfi, valamint egy fiatal, egy középkorú és egy idősebb nő holttestét találták meg -  mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek. Győrfi Pál  további részleteket nem kívánt elárulni.  

Filipsz Andrea, a gödöllői kistérségben fekvő, 2400 lelkes település jegyzője az MTI-nek azt mondta: az önkormányzat mélyen megrendült a történtek miatt, és a lehetőségeihez mérten minden segítséget megad a családtagoknak.

Korábban írtuk

Három embert  ölt meg a Pest megyei Valkón kedd délelőtt egy férfi, aki később  öngyilkos lett.

A férfi feltehetően több késszúrással végzett édesanyjával, nagyanyjával és barátnőjével, majd megölte magát is - mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A rendőrség megkezdte a helyszíni szemlét, az adatgyűjtést és a tanúkihallgatást. Az eset részleteit büntetőeljárás keretében vizsgálják.

A helyszínre érkező mentők egy fiatal férfi, valamint egy fiatal, egy középkorú és egy idősebb nő holttestét találták meg - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál további részleteket nem kívánt elárulni.

Valkói ámokfutó: anyjával, nagyanyjával és barátnőjével végzett. Fotó: MTI (galéria)

Olvasóink írták

 • 12. fornax 2011. július 21. 01:21
  „Mindez a tudatlanságból származik. Abból, amit a mai társadalom, civilizáció belé nevel!
  Mindegy mit csinálsz, csak minél több pénzed legyen, minél hatalmasabb legyél, máskülönben megdöglesz. Ez a mai társadalom rendje!
  Miről is szól az élet? Ha a hatalomról, akkor ő megkapta.
  A szeretet az egy kihalt fogalom? Az anyagi haszon ma többet jelent, mint az embertársaink?
  ,,Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják; hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják. Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is."
  Jézus ezt jól elmondta! Csak sajnos sokan egy egyháznak hiszik azt, ami az igazság! A keresztény igazság, az sajnos nagyon messze áll a Biblia igazságától.
  A lelkünk gazdagítsuk, mert az örök és elpusztíthatatlan!”
 • 11. soproni 2011. július 20. 18:50
  „Na ezért a legmocskosabb legális drog az alkohol !Rossz volt a sorrend....magável kezdhette volna és akkor az ártatlanok még élnének.Nagyon sajnálatos , szomorú és megdöbbentő ami történt.”
 • 10. Truder 2011. július 20. 17:36
  „Remélem nem sok ilyen elmeháborodott rohangászik közöttünk...Kezdhette volna mondjuk a mészárlást magával !”
 • 9. bojtár 2011. július 20. 08:07
  „no akkor lássuk:
  A fiúról azt beszélték a faluban, hogy nem vetette meg a kábítószert, s rendszeresen ivott erős nyugtatókra: többen tudni vélték, hogy a mészárlás reggelén sem volt már teljesen józan.
  A tragédia időpontjában a nagymama, Hajnalka és István volt a házban. Katalin, az édesanya éppen boltban volt, amikor István barátnőjére, majd nagyanyjára támadt. A fiatalember először feltehetően a lánnyal végzett a fürdőszobában, majd a Hajnalka segítségére siető nagymamába mártotta kését. Ekkor érkezett haza Katalin, aki látván, hogy minden csupa vér, kirohant a lakásból. Nem jutott azonban messzire, mert fia üldözte az udvaron át, és nagyjából a kapuban érte utol. Ott összevissza szurkálta anyja mellkasát és a kezét. Az édesanya védekezni próbált, segítségért is kiabált, ezt hallották meg a szomszédok. A segítségül érkezők az elborult elméjű Istvánra kiabáltak, mire az berohant a házba, majd rövid időre ismét felbukkant, de csak azért, hogy megrugdossa halott édesanyja fejét. Ezek után ismét befutott a lakásba, ahol elvágta saját torkát.
  Kedden még beszéltem Erzsikével, nagyon haragudott az unokájára, mert részeg volt. A fiú a nagymamájára hallgatott, imádta őt, az anyját viszont ki nem állhatta. Amikor Katalin ott feküdt az udvaron vérbe fagyva, be akartam menni segíteni, de nem engedtek. Azt mondták a szomszédok, bent van még a fiú, és kés van nála. Végül a rendőrök mentek be, de már senkin nem lehetett segíteni - sírta el magát Erzsike néni barátnője, Botlik Lászlóné.
  Istvánnak már korábban is meggyűlt a baja a törvénnyel, lopások miatt kellett volna börtönbe vonulnia, és adósságai is voltak”
 • 8. Goldmund 2011. július 20. 07:55
  „6. aky18 2011.07.19. 23:13
  Igen, a nyolcadik kép tényleg sokatmondó.... El lehet képzelni, milyen viszonyok uralkodnak abban a faluban. Pedig Bp. nincs is messze onnan, könnyebb lenne állást találniuk, mint mondjuk a Bodrogközben, vagy az Ecsedi-láp környékén élőknek.

  Itt nem írták, de valahol máshol (talán az origón?) olvastam, hogy a férfi tetemes adósságot halmozott fel, a barátnője családja pedig ki akart menni Írországba (a lánnyal együtt). A férfi pedig valószínűleg ezt nem akarta. Aztán mivel szépszerével ezt nem tudta megakadályozni, erőszakhoz folyamodott.”
 • 7. Shaki 2011. július 20. 07:35
  „<moderálva>”
 • 6. aky18 2011. július 19. 23:13
  „Ígéretes környék a képek alapján tiszta Lila akác köz. Látszik, hogy az egész falu dolgozik, főleg a 8, képen :)”
 • 5. Túrabakancs 2011. július 19. 22:05
  „<moderálva>”
 • 4. enéh 2011. július 19. 20:51
  „Valami igen rossz csillagállás lehet, hogy nyár közepén ennyi tragédia történik. Vagy benne lehet a svájci frank emelkedése is? A kilátástalanság? A létbizonytalanság?”
 • 3. kóchenger 2011. július 19. 19:52
  „Lesz ez még több is, sajnos.”
 • 2. buggyant 2011. július 19. 18:49
  „mi ez, valami járvány????!!!!”
 • 1. 41 2011. július 19. 13:42
  „Hát a legjobb amit tehetett,hogy magával is végzett.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig két, az írott sajtóra vonatkozó beadvány a Médiatanács előtt

Eddig két, az írott sajtóra vonatkozó beadvány került a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság… Tovább olvasom