Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Hangfoglaló Hétfő: vezet Kaposvár

Számos sulizenekar és rengeteg iskolai kórus indult a Hangfoglaló Hétfő játékán. A diákoknak május 25-én, egy időben kellett előadniuk a Zene nélkül mit érek én című dalt, hogy eséllyel pályázhassanak a 1 millió forintos díjra.


A produkciókra történő szavazás a hétvégén félidejéhez érkezett, jelenleg 5713 szavazattal vezet a kaposvári iskolákból összeállított 600 fős kórus. A jelentkezők között egy kakukktojás is van: bár gyermekeknek hirdették meg a szervezők a versenyt, egy nyíregyházi hölgykoszorú is nevezett.


Félidejéhez érkezett a hétvégén a Hangfoglaló Hétfő játék. Mint ismert, május 25-re, hétfőre egy különleges akciót hirdetett a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) valamint a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége (MZMSz). Arra kérték az általános és középiskolásokat, hogy aznap legalább négy fős csoportokban adják elő a Zene nélkül mit érek én című dalt. A dalt rögzítsék videókamerával, a felvételt rakják fel netre, és küldjék el a szervezőknek a linkjét. A legjobb ötről a közönség szavazással dönt, az első helyről pedig Andrásik Remo főtitkár (Hanosz), Ásztai Csabáné elnökhelyettes (MZMSz), Lukács László zenész (a Tankcsapda frontembere) és Benkő László zenész (az Omega tagja). A játékra 55 kitűnő produkció érkezett, szavazni június 12-én éjfélig lehet. A nyertesről másnap dönt a zsűri, nevét június 15-én, hétfőn hirdetik ki. A nyertes hangszereket és hangtechnikai berendezéseket kap igénye szerint 1 millió forint értékben.

 További információ:
www.hangfoglalasonline.hu

A versenyre számos iskolai rockzenekar, és annál több kórus jelentkezett. Jelenleg 5713 szavazattal egy kaposvári iskolákból összeállított 600 fős kórus vezet. A grandiózus előadásukhoz hozzájárult a városi fúvószenekar. Második a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola 4696, míg harmadik a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma 4368 vokssal.

- Profi munkákat kaptunk - nyilatkozta Andrásik Remo, a Hanosz főtitkára. – Van közöttük egy olyan produkció is, amit versenyen kívül raktunk fel a hangfoglalasonline.hu oldalra. Mivel nem iskolások az előadók, nem indulhattak a nyereményért, de példaértékű a hozzáállásuk. A dalt ugyanis Nyíregyházáról egy hölgykoszorú adja elő. Azt vettük észre, hogy a Hangfoglaló Hétfő már nem egy ének-zenei verseny, hanem egy társadalmi megmozdulás. Törökszentmiklóson például a helyi újságban adtak fel hirdetést, hogy szavazatokat gyűjtsenek az ottani gimnáziumnak.

A győztes a hangszereken kívül fellépési lehetőséget is kap az október 2-től 4-ig tartó Vodafone Hangfoglalás 2009 rendezvényen.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a Zöld Fül Tehetségkutató 2009 a Zöld Pardonban!

Kiugrási lehetőség a ZP-ben! 2009 nyarán ismét indul a Zöld Fül élőzenei tehetségkutató verseny a… Tovább olvasom