Evezés

2024.04.25. 10:58

Két győri sportoló is a párizsi olimpiáért küzd Szegeden

A szegedi Maty-éren csütörtöktől vasárnapig tart az evezős Európa-bajnokság, illetve kontinentális és parakvalifikációs regatta. Mindkét versenyen lesz győri érdekeltség.

Kisalföld.hu

Szöllősi Balázs (balra) a közelmúltban edzőjével, dr. Alföldi Zoltánnal a Kisalföld podcast-rovatában is beszélt a céljairól.

A párizsi olimpiát megelőző egyik legfontosabb sportági eseményre 35 ország 540 sportolója érkezik Szegedre, kilenc magyar egység az Eb-érmekért, öt pedig a párizsi kvótáért száll vízre.

A magyarok 1932 óta minden olimpián részt vettek evezésben.

Magyarország legutóbb 54 éve rendezett felnőtt evezős Eb-t, akkor a tatai Öreg-tó adott otthont a nők küzdelmének.

A Győri Atlétikai Club két versenyzőéért szoríthatunk az olimpiai kvalifikációban, emellett a kontinensviadalon is lesznek győri résztvevők.

Szöllősi Balázs könnyűsúlyú kétpárban, míg a paraevezős Pető Zsolt kategóriájában szerezhet párizsi repülőjegyet.

Az Eb-mezőnyben Szabó Bence könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben, Fehérvári Esztert pedig a kétpárevezős tagjaként lesz ott. Bence nem titkolta, hogy a hazai közönség előtt csak az aranyéremmel lesz elégedett, míg Eszter a legjobb hat közé kerülést tűzte ki célul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában