Diákvetélkedő

2024.04.25. 10:57

Sövény - Ökoolimpia Győrben - Játékosan sportoltak, tanultak a gyerekek az Olimpiai Sportparkban - videó, fotók

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Sövény - Ökoolimpiát a győri diákoknak az Olimpiai Sportparkban. Ez szemléletformáló környezetvédelmi vetélkedő öt állomással.

Schuller Vivien Csenge

Elsősorban sportos vetélkedők voltak, például célba dobás szelektív kukába, egy perc és nyersz és kézműves foglalkozások a győri Olimpiai Sportparkban.

Fotó: Csapó Balázs

– A győri önkormányzat úgy gondolta, a gyermekeket kell leginkább oktatni, hogy az itt szerzett információkat haza tudják vinni, hogy a szüleiknek is megmutassák, védeni kell a környezetet. A mai napon a fogyatékkal élő diákok vettek részt, közel kilencvenen a város három intézményéből. A gyerekeknek olyan ez a nap, mintha egy kiránduláson vennének részt. Ők nem versenyeztek, de kaptak sportszervásárlási utalványt.

Minden programnál a helyes szelektálásról kaptak információt. Holnap folytatódik az esemény 110 általános iskolással, 18 csapatban. Számukra külön szemléletformáló állomás is lesz, a Lego-robotikát belevonva, illetve egy tesztet is ki kell tölteniük. Az első három iskolát díjazni fogják – mondta el Herman Etelka környezetvédelmi osztályvezető.

Dr. Dézsi Csaba polgármester nyitotta meg a rendezvényt, beszédében kiemelte: nagyon fontos a szelektív hulladékgyűjtés, a környezetvédelemre mindannyian figyelnünk kell.

– Tavaly voltunk először ezen a rendezvényen. Nagyon szívesen jönnek a diákok. Szeretjük, mert tudnak sportolni a gyerekek, megismerkedhetnek egymással és játékosan tanulhatnak – osztotta meg lapunkkal Sas Anita a Radó Tibor Általános Iskola és EGYMI tanárnője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában