670 ezret vitt magával

2024.04.26. 06:30

Meghosszabbították a komáromi rabló és drogos férfi letartóztatását

Rablás bűntette miatt emelt vádat a Komáromi Járási Ügyészség nemrég. Szerdán meghosszabbították annak az elkövetőnek a letartóztatását, aki tavaly nyáron több mint fél millió forintot vitt el egy komáromi lakásból.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

A komáromi rendőrök még tavaly nyáron hallgatták ki gyanúsítottként a 30 éves férfit, aki 670 ezer forintot vitt el a sértettől.

A gyanú szerint a tettes tavaly július 26-án bekopogtatott a komáromi lakás tulajdonosához. A nyíló ajtót a kezével benyomta és bement a lakásba. A férfi a bűncselekmény eltűrésére kényszerítette a sértettet, majd a zsákmányt megszerezve távozott az ingatlanból. A rablás után a sértett és ismerősei utána eredtek. A közeli buszállomáson a rendőrök éppen intézkedtek, ezért segítséget kértek tőlük. A bajóti lakost egy közeli üzletnél igazoltatták az egyenruhások, 438 ezer forintot, valamint kábítószergyanús anyagot találtak nála, amit lefoglaltak.

A drogteszt pozitív lett, gyanúsítottként kihallgatták, kábítószer birtoklása és rablás bűntette miatt eljárást indítottak ellen. A bajóti férfi nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, több esetben indult ellene büntetőeljárás rablás, lopás és kábítószer birtoklása miatt. A sértett a lefoglalt pénzt időközben már visszakapta.

Az ügyészség indítványára a tatabányai bíróság tavaly július 27-én elrendelte a vádlott letartóztatását, amit most július 27-ig meghosszabbított. Álláspontjuk szerint fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének a veszélye és a bűnismétlés is.

A döntést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában