Várják a látogatókat

2024.04.26. 11:40

Május elsején nyit a Hegykői Csipkeház

A nyári időszámításra áll át a Hegykői Csipkeház május elsején, ami azt jelenti, hogy hétfő kivételével minden nap várja vendégeit - előzetes bejelentkezés nélkül is. A ház mögötti kertben már szirmaikat bontogatják a fűszer- és gyógynövények.

Kisalföld.hu

Minden kész! Kiszellőztetve, felfrissítve várja a Hegykői Csipkeház a főszezont. A hungarikum höveji csipkék hófehéren ragyognak, a vázákban virágok, a tárlókban új meglepetések - május elsején új szezonját kezdi a több mint 250 höveji csipkét bemutató, gyönyörűen felújított és berendezett épület.

Csipkeház, hegykő
A Csipkeháznak otthont adó kétszáz éves épület mindig tartogat meglepetéseket. 

Szeptember 30-án ért véget a főszezon a Hegykői Csipkeházban. Bár a tél sem múlt el teljes csendben, hiszen egyre több csoport keresi fel a házat a hideg hónapokban is, az ünnepnapokon pedig hagyományosan rendkívüli nyitvatartással és az ünnepkörhöz kapcsoló kiállításokkal és programokkal is fogadta vendégeit a Csipkeház. Az egyedülálló höveji csipkegyűjteménynek, Szigethy Istvánné "A bölcsőtől a szemfedélig" című kiállításának helyet adó kétszáz éves épület mindig tartogat meglepetéseket. A kemencés, tisztaszobás, az ősi magyar vidéki életet bemutató tárgyak között jó elidőzni akárhány éves is az ember...

A ház mögötti fűszer- és gyógynövénykertben már erejét gyűjti a nyári nagy színorgiára a számtalan növény. Mögöttük a pajta hőségben hűs, hidegben szélárnyékos menedéket nyújt, miközben a paraszti élet relikviáit is bemutatja.

A Csipkeház  egészen szeptember 30-ig, keddtől vasárnapig, 11-től 17 óráig lesz nyitva. A szezont egy anyák napi minitárlattal is köszönti a bemutatóhelyet üzemeltető Szigethy Istvánné Csipkeház Alapítvány: a tárlókban régi újságok lapjairól köszönnek vissza édesanyák és gyermekeik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában