Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Választások 2010 - Az MTV körkapcsol

A műsor a korábbi évekhez hasonlóan élőben kapcsolja Debrecent, Miskolcot, Pécset, Sopront, Szegedet, miközben folyamatosan ismerteti az eredményeket.

A kampányidőszakban interjúsorozattal készül a parlamenti választásokra a Magyar Televízió, amely a voksolások estéjén újra körkapcsolást sugároz.

Az MTV közleménye szerint a kampányidőszakban Az Este című műsor kiemelten foglalkozik az országgyűlési választásokkal, a választáson induló pártokkal és a jelöltekkel. A többi hírműsorban és háttérműsorban, a Híradóban, A szólás szabadságában, a Kasszában és a Ma Reggelben az MTV szintén lehetőséget biztosít a főbb kérdések sokoldalú elemzésére, a pártok érveinek kifejtésére és jelöltjeik bemutatkozására, ezzel is szolgálva a szavazók sokoldalú tájékoztatását.

A választásokat megelőző időszakra kialakított tematika másik részét azok az egyenként huszonöt perces interjúk adják, amelyeket a listát állító pártok képviselőjelöltjeivel készítenek Az Este és a Ma Reggel műsorvezetői, Mészáros Antónia, Jegyes-Tóth Kriszta, Nika György és Süveges Gergő. Azt, hogy a pártok képviselőjelöltjei mely napokon és milyen sorrendben lesznek az interjúsorozat vendégei – közjegyző jelenlétében -, sorsolás dönti majd el március 22-én.

A választások estéin, április 11-én és április 25-én a Magyar Televízió mindkét csatornáján többórás élő körkapcsolásos választási műsorral várja nézőit. A Magyarország választ 2010 című műsor az urnazárást követően azonnal megmutatja a Szonda Ipsos és a Századvég közvélemény-kutatási eredményeit.

A stúdióban Süveges Gergő várja majd a nézőket. A választási műsorok lebonyolításában sportriporterek: Szántó Dávid és Zelinka Ildikó vesznek részt.

A műsor vendégei lesznek Török Gábor és Giro-Szász András politológusok, akik az adatok elemzésében segítenek. Az MTV többször kapcsolja majd a parlamenti bejutásért legnagyobb eséllyel küzdő pártok főhadiszállásait és az OVB-t, ahonnan a tudósítók beszámolnak a legfrissebb hírekről és megszólaltatják a pártok vezetőit, de az összes listát állító párt választási központjából is folyamatosan szállítják a friss híreket a mozgó stábok.

A közlemény kitér arra is, hogy várhatóan az idén is az MTV választási adásában szerepelnek először az új parlament legnagyobb fölénnyel vagy éppen legszorosabb versenyben már megválasztott képviselői az egész országból. A műsor a korábbi évekhez hasonlóan élőben kapcsolja Debrecent, Miskolcot, Pécset, Sopront, Szegedet, miközben folyamatosan ismerteti az eredményeket.

A stúdióban a munkatársak megvárják, amíg az összes szavazatot feldolgozzák, és minden lezárt összegzést ismertetnek. Azoknak a nézőknek, akik csak később kapcsolódnak be a műsorba, minden órában összefoglalót ad az MTV az addigi legfontosabb eseményekről, eredményekről és véleményekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választások 2010 - Még két hétig lehet jelöltet állítani

Két hetük maradt a pártoknak, hogy jelölteket állítsanak az áprilisi országgyűlési választásra. Tovább olvasom