Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Orbán Ózdon: Magyarország rendet akar

Magyarország rendet akar és elege van abból, hogy ahelyett, hogy az ország vezetői rendet tennének, politikai és ideológiai vitát folytatnak a parlamentben különböző témákról. Eközben pedig az élet egyre elviselhetetlenebbé válik ott, ahol a valóságos magyar mindennapok zajlanak - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke az észak-borsodi Ózdon, a nemzeti konzultáció sorozat első állomásán, ahol összegezte a közbiztonságról elhangzottakat és a tervezett feladatokat.

Úgy fogalmazott: az emberek ezért adtak egyetlen párt kezébe ekkora felhatalmazást, bizalmat és az elmúlt időszak ellen szavaztak. A megdöntött rendszer - amelyet "most magunk mögött hagytunk" - egyik legfontosabb jellemzője az volt, hogy nem voltak olyan események, mint a mai - fűzte hozzá.
A döntések az elmúlt években rendszeresen az emberek feje fölött születtek. "Senkit nem kérdeztek meg semmiről, (...), ez az, ami nem folytatható" - hangoztatta.
Kitért arra, hogy a közbiztonság kérdése nemcsak Magyarországot érinti, hanem a probléma az egész nyugati civilizációt sújtja. Vannak Európában is megfigyelhető okok - említette -, a technika fejlődése, a nagyvárosi életmód, a felgyorsult életvitel, az információ áramlása, emellett a gazdasági nehézségek, a munkanélküliség, a szervezett bűnözés összekapcsolódva a terrorizmussal - sorolta a példákat a politikus.
Mint mondta, Magyarországon ezen okok mellett van még néhány jelenség, ami súlyosbítja a helyzetet, mindkettő a politika számlájára írható.
Az egyik, hogy az elmúlt nyolc esztendőben a hatalmi elit úgy gondolta, következmény nélkül visszaélhet hatalmával és ez hozzájárult a közrend, illetve a közbiztonság felbomlásához.
Második tényezőként kiemelte: az elmúlt időszakban vidékellenes kormányzás történt Magyarországon, a vidéken élő emberek úgy érezték, az ország, a kormány lemondott róluk, nem törődött velük. "Ennek aztán meg is lettek a politikai következményei, amit látunk a mostani parlament összetételén" - fogalmazott Orbán Viktor.
Emlékeztetett arra, hogy 90-es évek elején a rend szó leértékelődött, de mára már mindenki ráébredt, hogy a szabadság rend nélkül nem más, mint nyomasztó káosz. Olyan káosz, amelyben " leginkább a félelem tenyészik" - tette hozzá.
Véleménye szerint nem szabad elmenni a választási eredmények mellett, amelyet nem lehet véletlennek nevezni, hogy a parlamenti mandátumok 68 százalékát egy parlamenti párt kezébe helyezik a választók, ráadásul kétszer.
Ez bizonyítja azt, hogy a magyarok a káosz ellen szavaztak, és a változás mellett tették le voksukat. Az elmúlt időszakot a káosz uralta, mert valójában nem a közérdeket szolgálta, hanem az önérdeket - fejtette ki álláspontját a politikus.
A pártelnök hozzátette: "ha van közmegegyezés, akkor van rend, ha nincs, akkor káosz van". Az elmúlt nyolc évben leginkább az ország vezetői nem törekedtek arra, hogy közmegegyezést hozzanak létre azokban a kérdésekben, ahol a közös érdek megelőzi az egyéni magánérdeket. Ez lesz az új rendszer lényege, amely a nemzeti együttműködés rendszere, meg kell állapodni néhány kardinális kérdésben. Beszélt arról is, hogy egy ország annyiban törvénytisztelő és jogkövető, amennyiben a vezetői is törvényt tisztelők és jogkövetőek. "Ott ahol a vezetők a törvény fölé helyezik magukat", mindenki magyarázkodik és hivatkozik valamire.
Mi kell ahhoz, hogy rend és megfelelő közbiztonság legyen ismét Magyarországon? - tette fel a kérdést Orbán Viktor - válaszként hozzáfűzve, hogy a feladat nem bonyolult, csak nehéz. Ezért volt a nemzeti konzultáció első témája a közbiztonság, hogy mindenki megértse: ma Magyarországon ez az egyik legfontosabb feladat.
Arra kell összpontosítani, hogy nagyon rövid időn belül eredményeket érjünk el. Ez a következő parlament és kormány hitelességének kérdése, ezért tett olyan vállalásokat korábban, hogy a kormány megalakulása után két héttel az embereknek érezni kell a változást.
"A nehéz, de egyszerű feladat a következő: (...) először is a törvények tekintélyét helyre kell állítani" - összegezte, hozzátéve, hogy nincs kis ügy vagy nagy ügy, törvénysértés van, és a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak felfelé is lefelé is.
Kitért arra, hogy véleménye szerint Magyarországon jelenleg nem hitelesek a statisztikák, az emberek nem a mutatóktól félnek, hanem a bűnözőktől. Valóságos képet kell adni az országról, az államháztartásról, a költségvetésről. Ebben a témában "Magyarország az igazság pillanata előtt áll".
Pintér Sándor és a létrehozandó Belügyminisztérium kapcsán azt mondta, nem népszerűnek kell lennie a tárcának és vezetőjének, hanem eredményesnek. Pintér egy olyan tapasztalt szakember, aki úgy ismeri ezt a területet mint a saját tenyerét - mondta Orbán Viktor.
Megjegyezte: mindenhol lesz rendőr, lesz körzeti megbízott, és helyreállítják azokat az intézményeket, amelyek a megfelelő közrendhez és közbiztonsághoz szükségesek.

Olvasóink írták

 • 9. Phobos 2010. május 12. 14:52
  „Hogy mindenki értse, a Fidesz a rendteremtésen, nem a bűzözés visszaszorítást érti, hanem a gárda üldözését, és a Jobbik eltiprását minden eszközzel.
  Csak hogy senki ne csodálkozzon később...”
 • 8. stunde2 2010. május 12. 14:32
  „bla-bla-bla....”
 • 7. Goldmund 2010. május 12. 11:14
  „"Magyarország rendet akar és elege van abból, hogy ahelyett, hogy az ország vezetői rendet tennének, politikai és ideológiai vitát folytatnak a parlamentben különböző témákról."

  Khm, Khm, az elmúlt 8 évben a Fidesz is kivette ebből a részét. Most meg hirtelen rátört Orbánra a megvilágosodás.”
 • 6. GD 2010. május 11. 22:17
  „Meglátogatta a tezsdvííreket....”
 • 5. Baradlay 2010. május 11. 22:11
  „Itt soha nem lesz rend!!!!!!!!!Talan,Szalasi,Horthy,Pronay tudna rendet csinalni!!!!!”
 • 4. duhos2 2010. május 11. 21:26
  „Pont Ózdon. Micsoda véletlen.

  Más:

  A Jobbiké lett az Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság elnöki széke is, továbbá hat alelnöki pozíciót tudhat magáénak a párt, mégpedig a következőkét:
  - Külügyi és határon túli
  - Gazdasági és informatikai
  - Alkotmányi és igazságügyi
  - Egészségügyi
  - Önkormányzati és területfejlesztési
  - Sport és turisztikai.”
 • 3. dzsi 2010. május 11. 20:57
  „kamu..kamu...kamu...

  Egy kis érdekességet ajánlok figyelmetekbe,hogy mi is történt az úgymond rendszerváltás óta az elmúlt 20 évben....LESÚJTÓ!!!!

  http://igazhirek.blog.hu/2009/07/04/tagra_zart_szemek_avagy_arculcsaptak_a_jovonket”
 • 2. Spitfire 2010. május 11. 20:27
  „hát igen, duma az van rendesen, kiváncsi vagyok pár hónap múlva mi lesz...”
 • 1. Primax 2010. május 11. 20:18
  „Mi van a választási ígéretekkel ?
  Az "azonnali és radikális" dolgokkal...
  A felcsúti nem változik meg soha : folytatja az észosztást.
  Ezt szereti a legjobban : szép, okosnak tűnő gondolatok, dakota bölcsességek, kerek mondatok, tervek, jövőképek vízionálása és szajkózása.
  Csak semmi meggondolatlan cselekedet...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér Sándor: a rend a fejlődés egyik záloga

A rendre szükség van, ez az egyik záloga a fejlődésnek - jelentette ki Pintér Sándor leendő… Tovább olvasom