Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Partizánlány a színpadon

Partizánkoncerteket tart zenekarával, koncertjein kiéli színészi ambícióit, miközben a ˝megasztárság˝ távol áll értékrendjétől – Bocskor Bíborka úgy érzi, teljes az élete.

– Másfél évnyi kihagyás után visszatért korábbi zenekarához, a Magashegyi Undergroundhoz, új lemezen dolgoznak, közben ˝partizánkoncerteket˝ tartanak. Miként fogadta a közönség, hogy meglepetésszerűen megjelennek egy-egy szórakozóhelyen s játszani kezdenek?

– Pozitív visszajelzéseket kapunk, legutóbb például a Puskin moziban léptünk így fel. Mindenhol más a fogadtatás, de összességében örülnek nekünk: karácsony előtt például magashegyi mézeskalácsot (amit mi készítettünk) és a kislemezünket osztogattuk a közönségnek.

Lehetőségeink szerint még több vidéki koncerten szeretnénk fellépni.


– Két éve nem örültek a Fonogram-jelölésnek, mert emelt díjas SMS-ben lehetett volna az együttesre szavazni. A Magashegyi ˝hallgatóbarát˝ zenekar?

– A mostani kislemezünket is ingyen le lehet tölteni az együttes honlapjáról. Bár a lemezpiac gyakorlatilag meghalt, azért fontosnak tartjuk, hogy az új lemez „fizikailag is megjelenjen", aki szeretné, az a kezébe foghassa s a polcra tehesse.

Bocskor Bíborka
Bocskor Bíborka

– Hiányzik most valami az életéből?

– Teljes az életem a Magashegyivel. Jó kis csapat jött össze, rengeteg ötletet tudunk megvalósítani együtt anélkül, hogy például modorossá válnánk.


– A marosvásárhelyi színművészeti főiskolára járt, ám ottani tanulmányait félbeszakította. Budapesten nem találta meg a színház?

– Elismerem, hogy vannak pillanatok, amikor úgy érzem, folytatnom kellene a főiskolát. Az az igazság, hogy régi típusú színházban nem szeretnék játszani. Nemrégiben két megkeresést is kaptam, az egyik véletlen miatt nem jött össze, a másikat nem vállaltam el. A gyermekszínház, meseszínház közel áll hozzám, mert könnyen megtalálom magamban a gyermeket. A zenekarral egyébként nagy hangsúlyt fektetünk az előadásunk minőségére: ebben most kiélem színészi ambícióimat.


– Ősszel két tehetségkutató is indul a televízióban, folytatódik például az a Megasztár, melyben Bocskor Bíborka is megmutatta tehetségét. A hazai zenei piac elbír-e még újabb felfedezetteket?

– Maga a cím külön bontva – mega, sztár – is távol áll az értékrendemtől. Nem tudom, én a piaccal kevésbé foglalkozom, maximum, ha salátát vásárolok estére. Visszatérve a kérdésre: megpróbálok énekelni és úgy gondolom, ha ezt minél többen szeretik, abból nagy baj nem lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenzációs fotó! A Mars ismét földközelben

Az év elejétől alkonyat után vöröslő égitestet figyelhettünk meg a keleti látóhatár felett. Tovább olvasom