Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Lilu és Gálvölgyi János unokája együtt jótékonykodott

Ezentúl nem kell tüdőgyulladástól tartani a Madarász utcai Gyermekkórházban, ha télen ultrahangoznak parányi újszülötteket, és közel száz gyerek önfeledten játszhat Balatonaligán a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért táborában.
Lilu és Gálvölgyi János unokája, Simon a Nevelésünk titkai című könyv olvasóit képviselve adományozott nagyobb összeget a két intézménynek anyák napja alkalmából.


Bármikor adódott probléma a kis Dáviddal, a Madarász utcai Gyermekkórház áldozatos munkát végző orvosaira és nővéreire mindig számíthatott Lilu. Gálvölgyi János unokáját, a nefrózis miatt veseátültetésre szoruló Simont pedig a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért elhivatott munkatársai segítették át a műtét utáni nehézségeken. E két történet miatt döntöttek úgy a Nevelésünk titkai című interjúkötet szerzői, hogy az olvasók minden egyes könyv megvásárlásával a két intézményt is támogatják. Anyák napja alkalmából meg is történt az első összegek átadása.


A könyv olvasói jóvoltából újulhat meg a Madarász utcai kórház ultrahanglaborja, amely nagyon rossz állapotban van. Dr. Kemény János főorvos elmesélte, hogy a helyiséget harminc évvel ezelőtt – szükségből – házilagos kivitelezésben építették. A toldozott-foltozott és gyengén hőszigetelt helyiségben gyakran nehéz volt vizsgálni a csecsemőket. Télen elviselhetetlenül hideg, nyáron pedig pokolian meleg volt a vizsgálóban, így ma már elkerülhetetlenné vált az omladozó helyiség átalakítása, amelyhez éppen időben érkezett az adomány, s amelyet Lilu nyújtott át Kemény főorvos úrnak.


„Ha a Madarász utcáról van szó, személyes kötődésem miatt jövök és segítek. Ezért is örültem, hogy a könyv árából a Gyermekkor Alapítvány, s ezáltal a kórház is részesül. Tudom, hogy szükség van a pénzre, egy gyermekosztálynak sosem lehet elég támogatást nyújtani! Az ultrahangterem fejlesztésénél nagyszerű helye lesz az adománynak" – árulta el meghatódva Lilu, aki gyakran visz játékokat és apró ajándékokat a gyermekosztály kis lakóinak.

A könyvben olvashatunk arról, hogyan élte meg unokája betegségét Gálvölgyi János. A műtét szerencsére már távoli emlék mind a színész, mind Simon számára. A kisfiú újra iskolába jár, nyáron pedig anyukájával együtt megy táborozni a Transzplantációs Alapítvánnyal. A kötet olvasói az aligai gyermektábor finanszírozását segítették, ezáltal hozzájárulva ahhoz, hogy közel száz, Simonhoz hasonló transzplantált gyermek és családja nyaralhasson együtt. Szalamanov Zsuzsa, az alapítvány elnöke szerint egy szervátültetés az egész családot megviseli, ezért is fontos a komplex rehabilitációt segítő tábor. Megszervezése azonban évről-évre egyre nehezebb, ezért az alapítványvezető borzasztóan hálás a könyv szerzőinek az adományért, amelyet a kis Simon nyújtott át neki.

„Nagyon fontos nekünk a Transzplantációs Alapítvány, hiszen Simon műtéte után az önkénteseik gyakorlatilag beköltöztek a kórterembe. Sokat köszönhetünk nekik. A semmiből próbálnak óriási dolgokat véghezvinni, ezért is örültünk annak idején, hogy a Nevelésünk titkai bevételeiből ők is kapnak" – mesélte Gálvölgyi Eszter, aki önkéntes animátorként szívesen segítené a jövőben a gyerekek táboroztatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Emberhús kapszulákat˝ keresnek a dél-koreai vámosok

Szigorított ellenőrzés mellett "emberhús kapszulákat" kerenek a dél-koreai vámosok. Tovább olvasom