Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Irán tagadja, hogy orosz munkásnőknek fizetnének az illendő öltözködésért

Az iráni külügyminiszter-helyettes tagadta szerdán, hogy a busehri atomerőműben dolgozó orosz munkásnőknek fizetnének az egész testet elfedő lepel viseléséért, amint azt előző nap egy parlamenti képviselő állította.
"A külügyminisztérium helyszíni forrásainak és a helyi hatóságoknak a jelentései szerint teljesen hamis az az állítás, hogy a busehri erőmű orosz alkalmazottai pénzt kapnának (a lepelviselésért) - mondta Haszan Gasgávi a FARS hírügynökségnek. - Nincs ilyen kitétel sem az orosz hatóságok és az Iráni Atomenergia-ügynökség szerződésében, sem a helyi hatóságokkal kötött egyezményekben." Szerinte a szállásokon lakó orosz (női) alkalmazottak "tiszteletben tartják az érvényes normákat és hagyományokat", amikor kimennek a városba.

A félhivatalos ISNA hírügynökség keddi jelentése szerint Mahdi Muszavinedzsád, az erőműnek otthont adó déli Busehr kikötőváros képviselője panaszolta, hogy az Irán egyetlen atomerőművében dolgozó orosz nők nem tartják tiszteletben a szigorú iszlám öltözködési előírásokat, pedig ezek betartásáért pluszpénzt kapnak. Az iráni törvények értelmében minden nőnek tetőtől talpig el kell fednie a testét nyilvános helyen.

A képviselő közölte, hogy az ügyet jelenteni fogja az iráni parlamentnek. Arról nem beszélt, hány nő érintett a vétségben, testük mekkora felületét hagyták fedetlenül, és mennyi pluszpénzt kapnak a "helyes öltözködésért".

Oroszország a tervek szerint 2013 közepén adja át a közreműködésével létesített üzemet az iráni mérnököknek.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2012. december 27. 20:08
    „Mi ebben a szenzáció? - normális viszonyok között, természetes, hogy az idegenek alkalmazkodnak egy hon- nemzet őslakói általi előírt, és hagyományok után fennmaradt viselkedési normákhoz!
    Ám vannak fajok, ezek képtelenek még az emberi normák betartására is, sőt élősködnek, kihasználják az otthoniak jóságos természetét!
    Lásd keresztény hazánkban az idegeneket!

    1990-ben egy ilyen írást kellett elsőnek aláírni, NSZK- beli beutazáskor! (sajnos a törvényéket az idegenekhez igazítják, a hagyományok ellen pedig ezek tiltakoznak!)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

120 éves Csajkovszkij mesebalettje, A diótörő

A diótörő és Egérkirály az egyik legnépszerűbb karácsonyi mese. E. T. A. Hoffmann gyönyörűséges… Tovább olvasom