Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Több mint rangadó

Talán sosem volt ekkora tétje a Soproni Postás–GySEV-Orsi városi női kosárlabda-rangadónak, mint a mai összecsapásnak. Ha a GySEV nyer, versenyben marad az első helyért, ha viszont a Postás, akkor a vasutasok gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a 4. helyen zárják az alapszakaszt.

Természetesen mindkét szakvezető tisztában van a találkozó fontosságával.

Egységes csapatjátékkal

Ami a „hazai" csapatot, a Postást illeti, Meszlényi Róbert együttese Pécsett vereséggel hangolt a soproni derbire.
– Ezen túlmenően sem igazán kedvezőek az előjelek számunkra – fejtegette a szakember. – Ambrus a Pécsett elszenvedett kisebb térdsérülése miatt nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni, Eördögh pedig izomsérülés miatt edzéseket hagyott ki. Remélem, azért a mai meccsen mindketten maximálisan oda tudják tenni magukat. Úgy gondolom, Pécsett jól játszottunk, ha azt a teljesítményt tudjuk hozni, meglephetjük a GySEV-et.

– Mint tették azt a két együttes idei évadbeli első bajnokiján...
– Csakhogy azóta történt egy s más. Nálunk Imamovic helyett most Barnes játszik, riválisunkhoz viszont azóta érkezett Lichnerová és Alessandra. A GySEV-nél valamelyik légióst ki kell hagyni, nekünk nincs ilyen gondunk. Ami az első meccset illeti, túl sok jelentősége nincs a mai mérkőzés szempontjából – éppen a két csapatnál bekövetkezett változások miatt –, de egy kis lelki pluszt talán jelenthet a mi számunkra.
– Az élcsapatok körében megy a nagy számolgatás, gondolom, önök is eljátszottak a különböző variációkkal...

– Nekünk ahhoz, hogy megszerezzük az alapszakasz végén az első két hely valamelyikét, győznünk kell. Ha kikapunk, gyakorlatilag biztos, hogy harmadik helyen végzünk az alapszakaszban. Viszont, ha nyerünk, a GySEV visszaesik a 4. helyre. Ahhoz, hogy riválisunk kerüljön az élre az alapszakasz végén, mind ellenünk, mind vasárnap a Pécs ellen egy nagyobb arányú, 10–15 pont körüli győzelemre lenne szüksége. Remélem – legalábbis ami a mai meccset illeti –, ez nem következik be.
– Ön szerint mi dönthet a városi rangadón?
– A GySEV leginkább játékosai kitűnő egyéni képességeire alapozza játékát, mi viszont a csapategységre. Biztos, hogy kulcskérdés, mennyire tudjuk megállítani a GySEV magas centereit, Alessandrát és Zakaluzsnaját. Persze akkor még nem szóltunk ellenfelünk remek külső soráról, Baloghról, Bogojevicről és Bevilaquáról. A két játékosállományt összevetve úgy érzem, olyan 20 ponttal jobb a GySEV. Ezt próbáljuk meg egységes, harcos csapatjátékkal ellensúlyozni.

Magassági fölényben

Dirk Bevilaqua, a GySEV- Orsi edzője elég húzós két héten van túl csapatával. Három Brno elleni Euroliga-meccsen, egy miskolci és egy Szekszárd elleni bajnokin van túl a GySEV. Sajnos Miskolcon és Brnóban a zöld-sárgák kikaptak a DKSK-tól és kiestek az Euroligából.

– Mennyire tették túl magukat az Euroliga-kudarcon? – tettük fel a kérdést Dirk Bevilaquának, a csapat ausztrál szakvezetőjének, aki végig a maximumot próbálta kihozni együtteséből.
– Való igaz, nagyon csalódottak voltunk Brno után, de a Szekszárd elleni bajnoki mérkőzésen főleg a támadójáték már arra utalt, hogy oldódtak a lányok és a bajnokságra koncentrálva próbálnak javítani. Persze a Postás és a Szekszárd messze nem ugyanaz a kategória.

– Az biztos, hiszen a bajnokság első szakaszában le is győzte csapatát a városi rivális...
– Így van. Azóta mindkét csapat játékosállományában voltak változások, ráadásul mi akkor, egy parmai utazást követően elég fáradtan játszottunk.

– Most is eléggé erőltetett menet közepette játszanak a Postással...
– Így van, az utóbbi két hét igen kemény volt. Szerencsére a múlt csütörtök óta, azaz jó egy hete nem kellett utazni, így valamelyest alkalmam volt szabályozni a terhelés és a pihenés arányát.

– A GySEV-nél is megy a számolgatás?
– A magam részéről nem számolgatok, most csak arra koncentrálok, hogy a csapat valahogy legyőzze a Postást.

– Mi vezethet az ön csapatának sikeréhez?
– A Postás nagyon gyors csapat, villámgyorsan megy át védekezésből támadásba, és felállt védelem ellen is nagyon gyorsan játszanak a játékosok. Meg kell próbálnunk lelassítani az ő játékukat. Ami mellettünk szólhat, az a magassági fölényünk, ezt kell megpróbálnunk kihasználni a palánkok alatt.

Ezt várják a mérkőzéstől

Hegyi László, a városi televízió ügyvezetője: – A GySEV-nek hosszabb a kispadja, éppen ezért szoros meccsen nyer a Vasút.
Rátgéber László szövetségi kapitány, a MiZo-Pécsi VSK edzője: – Óriási csata lesz, amelyen az dönt, melyik fél tudja saját stílusát, akaratát ráerőltetni a másik csapatra. A Postás akkor nyerhet, ha az ő gyors játéka érvényesül, a GySEV pedig ha ki tudja használni magassági fölényét.

Bognár György, a Matáv Sopron futballcsapatának klubigazgatója: – A futballcsapattól sokan tervezzük, hogy megnézzük a meccset. Mindkét csapatnak szorítok, most inkább a Postásnak, egyrészt, mert ott többnyire magyarok játszanak, másrészt pedig, mert a nehézségek közepette is remekül szerepelnek.
Szalai János, az Ászok edzője: – Ha a Postás kulcsemberei végig bírják a rangadót, nyerhet, ám a GySEV játékosállománya erősebb és a kispadja hosszabb.

Horváth József, a SMAFC edzője: – Mindkét csapat számára óriási a tét. Ha a GySEV centerei tudásuk szintjén játszanak, vasutas győzelem lesz, ha őket meg tudja fogni a Postás, akkor nyerhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad az eredeti időpont

A héten hosszabb kihagyás után edzésbe állt a Matáv Sopron családi problémákkal elfoglalt… Tovább olvasom