Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Klicskó megint a padlóra került

Hatalmas meglepetésre az amerikai Lamon Brewster hódította el a WBO szervezet betöltetlen nehézsúlyú világbajnoki címét, miután a Las Vegas-i gálán az 5. menetben technikai kiütéssel legyőzte az ukrán Vlagyimir Klicskót
A mérkőzés tulajdonképpen remekül kezdődött az ukrán számára, ugyanis többször tisztán eltalálta az amerikai bokszolót, aki nehezen tudott csak válaszolni, mivel a közelharccal próbálkozó Brewstert Wladimir fogással semlegesítette. Az összecsapás nagyjából Klitschko ezelőtti meccsére hasonlított, akárcsak Nicholson ellen, most is remekül dolgozta ellenfelét az ukrán és ezúttal is láthattunk elemeket más küzdősportokból. Ennek ellenére egyértelmű volt, hogy az "Acélkalapács" ezt a meccset pontozással nem veszítheti el, Brewsternek csupán momentumai voltak a mérkőzés alatt, viszont a harmadik menet végén egy kemény ütéssel jelezte, hogy egy pillanatra sem szabad őt lebecsülni. A találkozó emiatt magában hordozta a veszélyt Klitschko számára, mert az amerikai kitűnő ütésállóságról tett tanúbizonyságot, emellett KO átlaga a remek ütőerőerejét bizonyítja. A 4. menetben aztán Brewster egy mértani pontosságú jobb egyenestől összeesett és számolni kellett rá, de látszott, hogy folytatni tudja az összecsapást. Ekkor Wladimir megpróbált még nagyobb nyomást gyakorolni ellenfelére, de ezzel tulajdonképpen fel is adta a mérkőzésre szánt stratégiáját.

A menet végén egy összekapaszkodás után mindkét bokszoló földre került, de Klitschko igen nehezen tápászkodott fel, ugyanis szemlátomást komoly oxigénhiánnyal küzdött.

Az ötödik menetben az ukrán óriási taktikai hibát követett el azzal, hogy mindenáron ki akarta ütni Brewstert, ugyanis ezzel ellenfele legnagyobb erényét hagyta érvényesülni. Az amerikai élt is a lehetőséggel és több ütést elhelyezett az ukrán fején, majd egy pontos bal horoggal megrendítette Klitschkot, aki ugyan nem fogott padlót, de a mérkőzésvezető mégis rászámolt a megrendült és egyben erejével is komolyan elkészülő öklözőre. (Klitschko a kötélnek feszült, ezért nem került padlóra, így viszont a szabályok értelmében alkalmazható az álló rászámolás - a szerk) A menetből nem volt sok hátra és az ütközet kísértetiesen hasonlított Wladimir Corrie Sanders elleni mérkőzésére. Brewster folytatta Klitschko rohamozását. Az ukrán védekezésképtelen állapotba kerül, de a gong megmentette volna (hiszen nem került padlóra), de amint a sarokba indult, megbotlott. A bíró nem számolt, de miután Wladimir képtelen volt felkelni, ezért jogosan TKO-t hirdetett Brewster számára. (Érdekesség, hogy a bíró a gongszó előtt egy másodperccel jelezte a mérkőzés végét, de aztán hagyta volna továbbmenni a küzdelmet.)

Az ukrán bunyós hosszú percekig magatehetetlenül ült a ringsarokban, ahová segítői betámogatták, így azt sem látta, ahogy a diadalittas Brewster (30-2, 27KO) derekára felcsatolták a WBO nehézsúlyú világbajnoki címét.

Wladimir Klitschko (42-3, 39KO) ezzel a vereséggel valószínűleg hosszabb időre búcsút mondhat a komolyabb címmérkőzéseknek, a zsíros amerikai szerződtetés pedig minden bizonnyal kútba esett, bár Don King - elmondása szerint - szívesen tárgyalna a közös munkáról. Roy Jones elég messzire ment: szerinte Wladimir nem fog tudni ilyen vereségek után visszakapaszkodni az elitbe, és azonnal vissza kell vonulnia. Az amerikai világsztár szerint az ukrán óriás egyszerűen túl sok energiát emésztett fel az első 4 menetben, s emiatt kapott ki.

Az ukrán bokszolót a mérkőzés után hordágyra tették, és kórházba szállították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Május lesz a nagy vízválasztó

Párizs nem hozta meg Földingné Nagy Judit számára a várt olimpiai szinteredményt, de még májusban… Tovább olvasom