Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

31:19-re győzött a Szeged az ETO-SZESE otthonában - fotók

Szoros első félidőt követően a második játékrészben jobban játszó Szeged megérdemelten győzött az újonc győriek otthonában.
Szoros első félidő után magabiztos győzelmet aratott a Pick Szeged együttese az újonc ETO-SZESE otthonában.

ETO-SZESE – Pick Szeged 19:31 (10:11)
Győr, 1500 néző. Vezette: Bóna, Miskei.

ETO: GREGOR – Terenyi 1, Szabó A. 2, MOTA 5(1), Rivnyák 1, Gál 2, Hernández 1. Csere: Somogyi (k) Rosta, Németh 2, Gebhardt 3, Halász 1, Kalmár, Tóth 1. Edző: Magi Serra.

Szeged: MIKLER – Parrondo 2, Balogh 2(1), MINDEGIA 6, Zubai 2, Ilyés, Vadkerti 2. Csere: TATAI (k), Tóth (k), BLAZEVIC, Larholm 4(4), Sulc 4, Vranyes 1, ANCSIN 6, Kekezovic 1, Gidai 1. Edző: J. Carlos Pastor.

Az újonc győriek kezdték jobban a találkozót, hat perc elteltével 4:2-re vezettek a Pick Szeged ellen. Gyorsan rendezte a sorokat a vendégegyüttes, Balogh és Mindegia találataival gyorsan egyenlített Carlos Pastor csapata, de a vezetést nem sikerült átvenniük.
31:19-re győzött a Szeged az ETO otthonában. Fotók: Bertleff András
A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szervezett és kemény védekezés miatt kevés gólt látott a győri közönség. A találkozó 21. percében Larholm büntetője után először szerezte meg a vezetést a Szeged, illetve Sulc lövésével 9:7-re módosult az eredmény.

Az utolsó percekben a győrieknél Mota jeleskedett, míg a vendégeknél Vadkerti és Sulc talált a kapuba, így 11:10-es Pick Szeged vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.
Szünetet követően sokkal nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a vendégek. A keményebb védekezés ellenszerét nem találták a győriek, valamint a támadásokat is rendre góllal fejezték be főként Ancsin hatalmas lövéseinek köszönhetően.

A második félidő utolsó szakaszában főként a különbség volt a kérdéses. Az ETO becsületesen küzdött és igyekezett elkerülni a kiütéses vereséget, míg Carlos Pastor csapata különböző taktikai figurákat gyakorolhatott.

Összességében a jobb játékerőt képviselő Pick Szeged megérdemelten győzött 31:19-re az újonc ETO-SZESE otthonában.
  
Online közvetítés

Az utolsó percben Gidai és Vranyes is a kapuba talált, így 31-19-es győzelmet aratott a Pick Szeged együttese az ETO-SZESE otthonában.
   
(II.) 29.p. Gyors szegedi támadás után Parrondo szélről volt eredményes, majd egy percen belül ismét a kapuba talált. 19-29

(II.) 28.p. Gebhardt kiszorított helyzetből is gólt tudott lőni Tóth kapujába. 19-27
   
(II.) 27.p. Szép egyéni akciót követően Mindegia cunderezve lőtt a kapuba. 18-27
   
(II.) 25.p. Sulc egyéni akciója után már öt gólnál jár. 18-26
   
(II.) 23.p. Emberhátrány ellenére Gebhardt átlövésből szépített. 18-25
   
(II.) 21.p. A győriek kitolták a védekezésüket, így Mindegia egy cselt követően egyedül tört kapuba és lőtte be a ziccert. Gyors ellentámadás végén Tóth estében lőtt Tatai kapujába. 17-25
   
(II). 19.p. A hazaiaknál Gebhardt, míg a vendégeknél Ancsin vette be az ellenfél kapuját. 16-24
   
(II.) 18.p. Zubai harcolt ki büntetőt, amelyet Larholm magabiztosan értékesített. 15-23
   
(II.) 17.p. Tetszetős akció után Zubai szépen lőtt estében a kapuba, majd Mota a kapufa segítségével vette be Tatai kapuját. 15-22
   
(II.) 16.p. Hosszan vezetett támadás végén újabb Ancsin gól, majd Szabó András szépített a hazaiaknál. 14-21
   
(II.) 14.p. Az elmúlt percek gólcsendjét Kekezovic törte meg. 13-20
   
(II.) 11.p. Az elmúlt percekben kissé rendezetlen a győri védelem, Ancsin ismét átlövésből volt eredményes. 13-19
   
(II.) 10.p. Zubai harcolt ki hétméterest, amelyet Larholm magabiztosan értékesített. 13-18
   
(II.) 9.p. Szép támadás végén Rivnyák szépíett beállós pozícióból, majd Ancsin ismét óriási gólt lőtt a jobb felsőba. 13-17
   
(II.) 8.p. Kekezovic szélről volt eredményes. 12-16
   
(II.) 7.p. Hárommal vezet a Szeged Sulc gólja után. 12-15. Magi Serra, az ETO edzője időt kért.
   
(II.) 4.p. Halász átlövésből szépített a győrieknek, majd Ancsin óriási gólt lőtt a kapu jobb felső sarkába. 12-14

(II.) 3.p. Eladott labda után Mindegia cunderezve lőtt a kapuba. 11-13

(II.) 2.p. Kiegészültek a szegediek, de Németh így is eredményes tudott lenni betörésből. A következő támadásból Ancsin  megszerezte első találatát. 11-12
       
Vége az első játékrésznek!

30.p. Két másodperccel a vége előtt Németh óriási gólt lőtt a kapu jobb felső sarkába. 10-11
                                                                               
30.p. Vadkerti kiállítása miatt kettős emberelőnyben támadhatott az ETO, de Halász belemenése után elvették a labdát a győriektől.

29.p. Emberhátrány ellenére Sulc nagyszerűen lőtt a kapu bal felső sarkába. 9-11

28.p. Mota kapufája után Vadkerti lőtt gólt szélről, így ismét a Pick Szeged vezet. 9-10

26.p. Mota percei láthatja a győri közönség, betörés után volt eredményes. 9-9

25.p. Mota harcosságának köszönhetően bravúros mozdulattal lőtt Miler kapujába. Parrondo kiállítása miatt emberhátrányban játszanak a vendégek. Támadásban Kekezovity érkezett Mikler helyére. 8-9

23.p. Halász harcolt ki hétméterest, de Hernández a kapufát találta el.

22.p. Sulc felugrásból nagyszerű gólt lőtt a kapu bal oldalába. 7-9

21.p. Magi Serra, a győriek mestere időt kért.

21.p. Mindegia harcolt ki büntetőt, amelyet Larholm magabiztosan értékesíett. Először vezet a Pick Szeged. 7-8

20.p. Hernández kiállítása miatt emberelőnyben játszó Szeged Zubai révén egyenlített. 7-7

18.p. Mindkét együttes elrontott egy-egy támadást, majd Mindegia egyenlített a vendégeknek, de Hernández szélről eredményes tudott lenni, így ismét a győriek vezetnek. 7-6

16.p. Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője időt kért.

16.p. Gyors győri támadás végén Terenyi estében lőtt szélről a kapuba. 6-5

14.p. Vadkerti bravúros mozdulattal, háttal a kapunak lőtt szép gólt szélről. 5-5

13.p. Gál felugrás nélküli pattintva lőtt Mikler lábai között a kapuba, majd egy perccel később Terenyi ziccerét óriási bravúrral hárította a szegedi kapus. 5-4

12.p. Az elmúlt percekben sok technikai hibát követtek el a csapatok, illetve a ziccereket is elrontották.

9.p. Lépés hiba miatt elvették a labdát a győriektől. Gyors támadás végén Miko Mindegia estében lőtt a kapu közepébe. 4-4

7.p. Balogh harcolt ki hétméterest, amelyet a sértett pattintva lőtt Gregor kapujába. 4-3

6.p. Szép akció végén Gál pattintva lőtt a kapuba. 4-2

5.p. Balogh gólja után egyre zárkózott fel a Pick Szeged. 3-2

5.p. Hosszan vezethette a támadást az ETO, majd Szabó távolról vette be Mikler kapuját. 3-1

3.p. Mota test mellől, bravúros mozdulattal lőtt a kapu bal oldalába. 2-1

2.p. Újabb büntető, ezúttal Vadkerti harcolta ki és Larholm lőtt a kapuba. 1-1

1.p. Gál harcolt ki hétméterest, amelyet Mota magabiztosan értékesített. 1-0

Elkezdődött a csapatok bemutatása.

Mindkét együttes elkezdte a bemelegítést, a nézők is érkeznek már a csarnokba.

Előzetes

Tatai Péter ellenfélként tér vissza

A mérkőzésen ellenfélként visszatér Győrbe Tatai Péter, a szegediek válogatott kapusa, aki itt született és kezdett el kézilabdázni.

- Nagyon várom a meccset, hiszen szegedi színekben még nem léptem pályára szülővárosomban. Egyelőre azonban kérdéses s szereplésem, továbbra is köhögök, szerdán voltam vizsgálaton, amelyen nagyon megszenvedtem. Tüdőtükrözésen vettem részt, nem volt kellemes dolog. A köhögést leszámítva nincs semmi bajom, így ha kell, készen állok arra, hogy a kapuba álljak - nyilatkozta Tatai Péter a szegedi klub honlapjának.

Ilyés beteg, de játszana

Már a csütörtöki edzést is kihagyta Ilyés Ferenc, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának válogatott átlövője. Reggel rosszul érezte magát, így Szabó István csapatorvosnál járt. Kiderült, hogy megfázott, ezért infúziót kapott.

– Most már jobban érzem magam, nem volt lázam szerencsére, így a szombati edzésen már ott leszek, mert vasárnap szeretnék mindenképpen játszani Győrben – nyilatkozta a Ilyés Ferenc.Meglepetésre készülnek

A Pick-Szeged látogat Győrbe vasárnap, az ETO-SZESE 16 órakor fogadja az egyetemi csarnokban a BL-selejtezőjét elbukó szegedi gárdát.

A legutóbbi fordulóban alaposan megizzasztotta az előzetesen esélyesebbnek tartott Csurgót az ETO-SZESE férficsapata, mely arra készül, hogy a Pick Szeged ellen is szoros mérkőzést játszik.

Magi Serra vezetőedző elmondta, szeretnének meglepetést okozni ellenfelüknek: „Elszántan készülünk a Szeged ellen. A fiúk jól dolgoztak a héten, amit biztosan megígérhetek, hogy mindent megteszünk azért, hogy kiszolgáljuk a nézőket. Ha ez végül bajnoki pontokban is megmutatkozik, akkor mindenkinek szép hétvégéje lehet. Kisebb gondokkal küzdünk, Halász Levente és Tóth Emil játéka betegség miatt kérdéses, de bízom benne, hogy mindketten pályára tudnak lépni."

Érdekesség, hogy két spanyol szakvezető néz majd farkasszemet egymással, hiszen a szegedieket nyár óta Juan Carlos Pastor irányítja.

Az NB I-es találkozón főszerep hárulhat a győriek kapusára, a szlovén Gregor Lorgerre

Negyedmilliós adomány

Az ETO-SZESE férfi kézilabdacsapata 250 ezer forintot utalt át arra a számlára, melyet Tapodi Péter és Fűzy Ákos családjának megsegítésére, valamint a sérült játékosok rehabilitációjára hozott létre a Hat Agro-UNI Győr.
Az ETO-SZESE vasárnap 16 órakor a Szeged gárdáját fogadja az egyetemi csarnokban. Az NB I-es találkozón főszerep hárulhat a győriek kapusára, a szlovén Gregor Lorgerre, aki pályafutása során már nyert Bajnokok Ligáját is.

Az újonc győri csapat kapusa, a szlovén Gregor Lorger rutinos kapusnak számít. A 32 éves hálóőr 205 centiméteres magasságához 95 kilogrammos testsúly párosul.

Pályafutása során védett a Celjében, a Valladolidban és a Logronóban, méghozzá nem is akárhogy: a szlovén sztárcsapattal Bajnokok Ligáját, míg a Valladoliddal KEK-et nyert. Képességeiről nem kellett meggyőződnie a klubvezetésnek, hiszen Décsi Gábor klubigazgató visszavonulása előtt Spanyolországban többször is farkasszemet nézett a kapussal. Gregor Lorger legutóbb Katarban játszott, onnan szerződött a zöld-fehérekhez.

Gregor Lorger
Gregor Lorger


„Nagyon örülök, hogy Győrbe igazolhattam, annak már kevésbé, hogy Stanko Aabadzic sajnálatos sérülést szenvedett, és emiatt kellett új kapust keresnie a klubnak. Szeretnék mielőbbi felépülést kívánni kapustársamnak" – mondta elsőként rendkívül sportszerűen a kétszeres szlovén válogatott hálóőr.

„Mindent megteszek azért, hogy a klub elérje a kitűzött céljait, remélem, tapasztalatommal tudok segíteni a csapatnak. Magas kapusnak számítok, így sokat takarok a kapuból, de ez mit sem ér, ha nincs előttem jó védekezés, igyekszünk minél előbb megtalálni az összhangot a társaimmal" – fogalmazott Gregor Lorger, aki az eddigi meccseken igazolta klasszisát, s várhatóan vasárnap délután is szükség lesz a bravúrjaira.

Több különlegességet is tartogat a SZESE-Győr–Pick Szeged férfi kézilabda bajnoki. Az ötödik fordulóbeli meccset vasárnap 16 órakor rendezik Győrben, az egyetemi csarnokban. Az első különlegesség, hogy Tatai Péter, a Pick válogatott kapusa a kisalföldi városban született, itt kezdett el kézilabdázni.

– Nagyon várom a meccset, hiszen szegedi színekben még nem léptem pályára szülővárosomban. Egyelőre azonban kérdéses a szereplésem, tovább is köhögök, szerdán voltam vizsgálaton, amelyen nagyon megszenvedtem. Tüdőtükrözésen vettem részt, nem volt egy kellemes dolog. A köhögést leszámítva nincs semmi bajom, így ha kell, készen állok arra, hogy a kapuba álljak – nyilatkozta Tatai Péter.

A másik igazán különlegesség, hogy mindkét csapat kispadján spanyol szakember ül. A hazaiakén Magi Serra, míg a vendégekén Juan Carlos Pastor. A Pick eddig négyből négy meccset megnyert, míg a SZESE egyet megnyert, hármat elvesztett. Egy biztos, a Győrnél hiányzik majd az egykori szegedi, Simon Bence, míg a Tisza-parti együttesből a montenegrói szélső, Marko Laszica. A Pick Szeged számára kötelező feladat az újabb győzelem begyűjtése. 

A vasárnapi meccsről a delmagyar.hu online tudósításban számol be.  

Olvasóink írták

  • 1. ZéZé 2013. szeptember 22. 10:55
    „Hajrá ETO ma is ! Jó lenne egy szoros meccset játszani ma :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Birkózó-vb - Deák Bárdos bronzéremért küzdhet, Lőrincz kiesett

Tovább olvasom