Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

VOLT Fesztivál BLOG - Rekord és fájó búcsú

VOLT Fesztivál - Rekordot döntött, várakozást múlt felül a VOLT Fesztivál hetvenhétezres látogatottsága! A kemping furcsa képet mutat sátrak és szórakozók nélkül... Amíg mindenki hazatér, itt egy őrült videó a Sirqus Alfon produkciójáról!

Július 6. 13.54 VOLTerina

Köszönjük kitüntető figyelmüket reméljük élvezettel olvasták élő blogbejegyzéseinket. Búcsúzik Önöktől VOLTerina, akit tegnap kilőttek az űrbe és PéHáeL, aki elveszett a Poncichter-negyedben. Ez a nyár a fesztiváloké, minden hétre jut legalább egy. Fesztiválozzanak Önök is, mert fesztiválozni jó!

``Véget vetnek a zenének, hazamennek a legények...`` - Fotó: Magasi Dávid

Július 6. 12.21 PéHáeL


Az összesített adatok alapján hetvenhétezren fesztiváloztak. Ez a szám túlszárnyalta a tavalyi rekordot, de jelentősen meghaladta az előzetesen vártat is. A WC-k, zuhanyzók előtti sorok is emiatt alakultak ki, mert ekkora nézőszámra a szervezők sem számítottak. Személyes véleményünk szerint, annak is megvan a maga bája, hogy a másikat bíztatva várunk a WC előtt a sorunkra.

Lobenwein Norbert, az egyik főszervező a kisalfold.hu-nak elmondta, köszöni mindazok türelmét, akiket zavart a zaj, és kellemetlenséget okozott számukra a fesztivál.

A hangerő miatt öt bejelentés érkezett. A fesztivál békésen telt, egy jegyhamisítási ügyet leszámítva bűncselekmény, komolyabb atrocitás, rendbontás nem történt.

Július 6. 11.35. PéHáeL


Véget ért a 16-ik VOLT Fesztivál. A négy nap alatt hetvenezres látogatottságot regisztrálhattak a szervezők. A tegnapi The Offspring koncertje után már nekiláttak  a színpadok elbontásának, a terület rendbetételének.
A fesztiválozók is elhagyták a kempinget. többségük autóval, vagy vonattal indult haza, de akadtak olyanok is, akik inkább stoppoltak.
Bízzunk benne, az elmúlt napok élményiről sok szép és felejthetetlen emléket őriznek meg az ide látogató fiatalok. És öregbítik városunk hírnevét.

Július 5. 21.07 VOLTerina

Óvszer nincs! - ez már biztossá vált a fesztiválon. A rengeteg pozitívum mellett meg kell említeni, hogy nem kapható gumióvszer a fesztivál területén. Kollégánknak azért szorítunk az óvszerprojekt sikerét illetően, de rutinos fesztiválozóként azért lehetett volna előrelátóbb... (Üzenjük: ezúttal csak petting!)

A színpadon most 30Y és Bogozd ki, csinálj olyat, hogy dicsérnek érte. Közben egy vitába csöppentünk a fesztiválon arról, hogy melyik fontosabb: a szex vagy egy jó alvás. A nulladikkal is összeszámolt ötödik napon hajlamosak vagyunk elhinni, hogy az utóbbi. Kimerültünk, mint egy zsebtelep, de ma még mulatunk, aztán meglátjuk, folytatjuk-e a Balaton Sound-on.Sirqus Alfon koncertvideó: Torma Sándor


Július 5. 17.35 PéHáeL

A sajtószoba kellemes és hűvös magányából jelentkezük ezúttal. Jól esik, hogy van légkondi. VOLTerina kolléganő még készülődik, de egyedül is tartjuk a frontot. A hangulat fokozódik.

Gyülekezünk szépen. Az utolsó nap látogatottsága biztosan rekordot dönt.

Július 5. 15.46 PéHáeL

Réz András esztéta előadása a filmről, a művészetről, a mai korról kissé lekötötte figyelmünket. Tarltalmas másfél óra volt, így talán nem bánjuk, hogy nem jutottunk be Kőhalmi Zoltánhoz. Biztosan itt van, hiszen hallottuk hangját. Idefent a kempingben zajlik az élet. A civil sátras zónában bárki megpihenhet, az énekes kedvűek keressék fel a rock színpadot. Azt esti húzós fellépők már megérkeztek.

Már, vagy még pár óra és véget ér a VOLT!

Július 5. 14.07 PéHáeL

Mellettem dübörög a rock, a Soproni Rock Színpadán. Kőhalmi Zoltán idén is kimarad, a Dumaszínház sátra előtt kígyózik a sor. Legalább egy óra, amíg bejutnék. Így marad a VIP egység. A kiszolgáló személyzet figyelmességére jellemző, hogy amint megláttak, csapolták a sört. Pedig ezúttal ásványvizet szerettem volna kérni. Ez van. Vagyis VOLT.

Július 5. 11.38 PéHáeL

Lábunkban Sopron-Pereszteg közti távolság háromszor. Talpunkon vízhólyag. Most éppen hideg sörrel jegeljük, hogy estére minden rendben legyen. Hajunk rasztásodik, körmünk alatt nő a retek. Egész kiskert lesz a VOLT végére!

Több fesztiválozó is elmondta, hogy a városban járva több kisboltba is betértek, ezt-azt venni. Az árak mégsem szaladtak el túlságosan, azaz nem ebből a négy napból szándékoznak bomba üzletet robbantani. Az élet idefent tejesen beindult, ebédhez készülődünk.

Szegény srácnak, aki Manu Chao koncert alatt összeesett, jobbulást kíván a közönség!

Július 5. 10.54 VOLTerina

Napkeltéig tartott tegnap a buli, sőt átcsapott a délelőttbe is, Fülöp és Lobenwein - a két házigazda-dj - például kivilágos kivirradtig táncoltatta a nagyérdeműt.

A tegnap este vizuális tanulsága: a Manu Chao felszabadítja az endorfint, de a tesztoszteront, nameg az ösztrogént is. Voltak azonban olyanok is, aki inkább pohárban kapható, valamilyen vadabb dologgal szerették volna felszabadítani a felszabadítani valót. Egy remek fiatalember azonban túllőtt a célon és a nagyszínpad előtti téren minden előzetes bejelentés nélkül spontán összecsuklott. A pupillareflex még működött így a legényt felmosdattuk-felpofozgattuk és miután kikísérték, szólhatott tovább, hogy: "Too much too much promiscuity can drive to insanity, say too much too much insanity can drive to criminality..."


Július 5. 10.05 PéHáeL

Az utolsó nap is kezdetét vette idefent a kempingben. Szemünk kinyílt, lelkünk töltődik a kora délelőtti napsütésben. Szerény reggelink volt ma. Egy kis száraz kifli és kevés kolbász.

Tegnap délután Fotó: Magasi kolléga helikopterrel körbejárhatta a fesztivál területét. Mármint odafentről. A gépet még láttam felszállni... Érdekelnének azok a képek :-)

A zárónap is tartogat számunkra újdonságokat. Anyukánk várhatóan ledob szotyira pénzt, mert itt lesz a Vad Fruttik! Fellép még Péterfy Bori és az ő Love Bandje. Umbala umba, igen ők a Várai Roma Café. Tizennyolc év után ismét koncertezik az URH. S a durranás a végére várható, mert új számokkal és show-val birtokba veszi a nagyszínpadot a The Offspring.

A bejáratnál nemcsak kólának látszó italt osztogatnak, hanem rágót is. A csomagolást meglátva, hirtelen azt hittem óvszer van benn. Gondoltam magamban, milyen figyelmesek a szervezők, még erre is ügyelnek. De csalódnom kellett.

A nap folyamán egy fontos feladatom lesz: megkóstolni a Fényt.

Július 5. 9.50 PéHáeL

Köszönjük VOLTerina ezt a kis helyzetértékelést! Igazán olvasmányos lett. Viszont, egyszerre ketten nem tudunk frissíteni. Így kéretik bekapcsolni a telefont, hogy meg tudjam kérdezni: mikor vagy belépve.

Július 5. 9.08 VOLTerina

A magam részéről akkor tartok teljes értékűnek egy koncertet, ha az első tíz sor valamelyikéből együtt gitározok-szaxofonozok-kongázok-ordítok a színpadon állókkal. Ez a tegnapi két utolsó nagyszínpadosnál - több nem részletezendő ok miatt - nem sikerült, ami egyébként nem nagy baj. A hátsóbb sorok között - valahol a keverőpult és a színpad között - azonban olyan halkan szólt a zene, hogy hangosabban hallatszott a negyedik szomszédtól a halleluja mint a színpadról. Ugyanez igaz volt a Manu Chaora, ugyanakkor elmondható a csapat becsülettel odatette magát pénteken. Két teljes órán át zenéltek, eljátszva a La Radiolina összes számát és rengeteg korábbit, aztán legvégül - miután egy utolsót lehetett sikítozni a Mala Vidára - egy egészen új szerzeménnyel búcsúztak.

Manuékhoz sajnos nem sikerült bejutni a színpad mögé, menedzsmentjük azt üzente nem adnak riportot senkinek. (És az arcképes passt nem adják-veszik olyan könnyen, mint a simát :) Kicsit vártunk azért a kitartó, de hoppon maradt autogrammkérők társaságában, majd elérzékenyülve integettünk a távozó turnébusznak.

A VIP-ban eddigre már a szó szoros és átvitt értelmében felhígult a társaság, ugyanis a pult mögötti terület minden négyzetméterére jutott egy-egy kényelmes terpeszben, előre tartott kézzel álló délceg fiatalember. A pultosokon látszott hogy hajtanak, mégis egy órába telt hozzájutni néhány sörhöz.

Július 4. 17.58 VOLTerina

A bejáratnál kólaszerű izét osztogatnak, amitől olyan átható ízt érzek a számban, mintha összerágtam volna egy poloskát. Egy kávéval igyekszem felejteni, de Alvin és a mókusok úgyis formatálja az agyat....
A sajtóiroda diszkrét hűtőszekrényhangulata helyett ezúttal a VIP részlegből jelentkezünk PéHáeL kollégával, aki most nincs a helyzet magaslatán. Mint mondja, teljes erővel készül a holnapi ottalvós, offspringes estére, de most senki ne várjon tőle világmegváltást. Egy sörrel ül és vihar - megzavarodás - előtti csendet érzékelek. Ennyit róla.

Holnap azért még megkóstoltatom vele azt a Fény-nek nevezett, csak erős idegzetűeknek ajánlott italt, ami közönséges ipari gyümölcsszörpből és szódásszifonban felpezsgetett vodkából készül. Szerintem neki való.

A víájpí részlegben egyébként csupa különlegesen fontos személyiség látható, bár az élményt némileg csökkenti az orkánerejű északi szél. Pedig Kisstibiquimbyvel szívesen váltanánk néhány szót.Quimby a VOLT-on - Videó: Torma SándorJúlius 4. 14.58 VOLTerina

A köpönyeg.hu néhányszor csúnyán bepalizott már, ilyen szempontból naiv vagyok és megvezethető. Ugyanakkor hajlamos vagyok fátylat borítani a múltra és sok-sok fogadalom ellenére megnéztem mit jósol ma estére Sopronba. Nézzük:

"Napközben nyugat felől csökken a felhőzet, zivatarok inkább már csak a keleti tájakon alakulnak ki. A felhőzet felszakadozásával egyre nagyobb területen válik viharossá az északnyugati szél. A hőmérséklet néhány fokkal visszaesik."

Július 4. 14.35 VOLTerina

Az megvan, hogy a Manu Chao egy soproni, kevéscsillagos panzióban száll meg? Nem tudja véletlen, melyikben? Ön már látta őket? Feltettük rá mai napunkat, hogy diktafonvégre kapjuk a csapatot. Szorítson, hogy sikerüljön és ne egy elsötétített turnébusznak integetve tegyünk le az elhatározásról...

 

 

Idén ugye nem lesz olyan cudar áramszünet, mint tavaly a Szigeten?
Idén ugye nem lesz olyan cudar áramszünet, mint tavaly a Szigeten?


Július 4. 13.40 PéHáeL

Új cég felel a biztonságért. Ugyancsak tapasztalatunk szerint eddig kirívó
rendbontás, verekedés nem történt. Tegnap éjjel azonban egy fiatal pórbált meg - 36 000 forint értékben - hamis jegyeket árulni. A fesztivál területének környéken azonban lebukott, mert észrevették a biztonságiak. A Soproni Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, csalás miatt indított eljárást.

A kisalfold.hu információi szerint a jegyekkel kapcsolatosan történt még egy visszaélés. Egy fiatal azt ígérte, hogy olcsóbban tud belépőt szerezni. Többen hittek neki. Mostanra kiderült, a pénz eltűnt, de a belépők nem lettek meg.


Július 4. 11. 50 PéHáeL

A soproni és nem soproni politikusok is felfedezték maguknak a VOLT-ot. Ők a nép egyszerű gyermekei között ritkán mutatkoznak, főként a VIP sátorban tematizálják a hangulatot. Jah, szavazatot optimalizálni sosem késő...

Személyes tapasztalatom szerint, az idei VOLT rekordot döntött az egy
négyzetméterre eső, kivillanó cicik számát tekintve. Szeretem ezt a helyet!

Július 4. 11.40 PéHáeL

A VOLT Fesztivál olyan, mint a lottófőnyeremény. Amint átvette az ember a pénzét, furcsa mód sok ismerőse, barátja lett. Így vagyok valahogy ezzel én is. Hirtelen megtaláltak a rég nem látott ismerősök, hogy ez meg amaz kellene. Felébredtek már a fesztiválozók. A műanyag flakonokat, csomagolóanyagot sodorja a szél. Hiába, a szelektív gyűjtőedény, a rengeteg kuka, valahogy még mindig egyszerűbb ott eldobni a szemetet, ahol állunk.

Harmadik nap is elkezdődött. Tegnap reggel óta nem beszéltem A-val. Kerestem, de nem találtam meg. Pedig még egy fennalvás igazán beleférhetne.

Július 4. 9.55 VOLTerina

Reggel egy pár negyvenhatos Speedo-papucsot találtam a kocsi alatt. Fogalmam sincs, hogy kerülhettek oda, de jól benéztem alá, hátha a hozzá illő lábakat is megtalálom. A biztonságiak a parkolóból kihajtva csókolommal köszöntek. Ahhoz képest hogy első nap még a személyimet követelték a büfében, mélységesen letaglózva érzem magam. De hát ez is fesztivál-mellékhatás, majd vasárnaptól mindent bepótolunk...


VOLT Fesztivál - Kaukázus koncert


Tegnap volt Roni Size, akit távolról kísértünk figyelemmel, onnan csak mérsékelten ajzott fel bennünket produkciójával. Cypress Hillre nem voltunk kíváncsiak, így helyette már a Kaukázuson növeltük az MR2-ben a kritikus tömeget, ami alatt kevés híja volt, hogy leszakadjon a padló.Július 3. 21. 17 VOLTerina

Rengeteg vidám arcot látni és örömünkre ismét egyre jobb a hangulat a fesziválon. Goran Bregovicnak, aki mint ismeretes, leesett a cseresznyefáról, jobbulást kívánunk és együtt érzünk a balesete okán. A "közkívánatrahooligans" rockbazártetkófankidiszkó-koncertje szerencsére véget ért, a rockdiszkó ugyanis szerintünk (a tévedés lehetőségét fenntartva) nem interpretált kellően felemelő érzést. Persze ízlések és pofonok...

Sok a jó arc akikkel megismerkedtünk, Andrást (Veszprémi Egyetem), illetve Katát és Mariannt a Mojitóikkal együtt a szívünkbe zártuk. Alkoholegyenleg: már nem számoljuk.


Július 3. 21.00 PéHáeL

Miért van az, hogy vannak olyan helyzetek, amikor egy elszólás, egy félre érett poén is vitához vezethet? Itt a fesztiválon aztán előjönnek a régi emlékek, sok olyannal lehet ismét találkozni, aki sörét fogtuk, amíg a másik sorban állt a toi toi előtt. vagy éppen együt kerestünk egy színpadot. Tartana örökké a VOLT!

Július 3. 19.16 VOLTerina

Juhhéééé, elmentek a felhők!!! Ön örül? Mi igen!

Július 3. 16.10 PéHáeL

Valami eltört – énekli a Magna Cum Laude. VOLTerina kolléganővel azon töprengünk, vajh az ég leszalad mostan, vagy nem? Hátunk mögött Gangsta Zolee, valamint Rita a Zanzibárból. Hátamat fújja az egyre erősebb szél, ebből még vihar lesz, pedig nincsenek is nagy felhők. Se kép se hang, szól a nagyszínpad 180 ezer wattos hangszóróiból. Milyen szerelmes voltam akkor, amikor először hallottam meg ezt a nótát.

Egy kis PokolgépJúlius 3. 15.23 VOLTerina

Ausztria felől gyűlnek a felhők, de mi bízunk abban, hogy idén megtörik a hagyomány és nem fog esni. Szállóigénk: "talán Sopron érintése nélkül húzza le a Fertő!" Tehát izgatottan vágunk neki a mai napnak és kéznél tartjuk a gumicsizmát! Lesz Cypress Hill, meg Neo is és Pál utcai fiúk (kár hogy éjjel fél kettőkor).


Videó a helyszínről: Torma Sándor


Engem személy szerint a Kaukázus érdekel, jelölve! (Persze minél inkább jelölgeti a koncerteket a programfüzetben az ember lánya, annál valószínűbb, hogy egy régen látott ismerőssel ragad le egy sör mellett, vagy egy egészen más buliba csöppen és érzi olyan jól magát hogy lemond a tervekről...)


Július 3. 14.00 PéHáeL

Betartják a szabályokat

Nyolc hatóság folyamatosan ellenőri a fesztivál kereskedőit, árusait, az étel és ital kiszolgáló egységeket. Az első két napon komolyabb szabálytalansággal nem találkoztak.

A Kánikula Kommandó a VOLT Fesztivált sem hagyhatta ki. A rendezvény ideje alatt, összesen nyolc hatóság végez ellenőrzéseket. Az első tapasztalatok kedvezőek, kirívó szabálytalansággal senki sem találkozott.
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szakemberei a fesztivál megkezdése előtt 31 étel és ital kereskedésnek adtak hatósági hozzájárulást. Dr. Amberger Erzsébet kistérségi tisztifőrvos a Kisalföldnek elmondta, indokolt a folyamatos jelenlét, amely a fesztiválozók biztonságát szolgálja.

A vám és pénzügyőrség is megjelent a fesztiválon. Horváth Dori György, a soproni kirendeltség vezetője arról tájékoztatta lapunkat, a jövedéki termékeket forgalmazó kereskedéseket ellenőrizték. Helyszíni intézkedésre nem volt szükség.

Ma és holnap, még éjjel is felbukkanhatnak a fogyasztóvédők. Simon István a megyei kirendeltség vezetőjétől megtudtuk, a vizsgálatok során nézik a számlaadást, a termékek minőségét, a kiadott ételek és italok mennyiségét.

Július 3. 12.10 PéHáeL

Túl az első napon, meglett a sátor is

Tartalmas, mozgalmas első napot tudhatunk magunk mögött. Lelkünkben érződik még a tegnapi hangulat, lábunkban a színpadok között megtett több kilométer.

Hátra van még három nap! Bírni fogjuk.

Szóval, a sokadik egyeztetésre sikerült végre találkoznom tegnap este A-val. Kétszer mutatta meg sátrát, harmadszorra is eltévedtem. Sokadszori próbálkozásra, a szomszédok felkeltése után, sikerült megtalálni szálláshelyen. S most ugorjunk egy nagyot, és legyen egyből reggel.
Hét óra tájban a fesztivál sátras közönsége arra ébredhetett, hogy a toi toi illemhelyiségeket tisztítják. Mint megtudtuk, a korai munka oka az, hogy napközben a nagy tömeg miatt erre nem lenne lehetőség.
Sikerült elcsípnem néhány tipikus reggeli beszélgetést.

Íme:
- Hány óra van? - kérdés
Válaszok:
- Aludj má!
- Már kel fel a nap!
- Hozz sört!
- Negyed nyolc!

Egy másik:
- Iszunk sört? - kérdés.
- Ilyen korán?
- Inkább késő van!

A harmadik:
- Azt álmodtam az éjszaka, hogy letartóztattak a rendőrök, mert fagyit ettem.


Ébred a VOLTJúlius 3. 10.38 VOLTerina

PéHáeL kolléga titokzatos mosollyal - csík-szerű szemekkel - besétált a szerkesztőségbe. Most állítása szerint magához kell térnie, de később beszámol az előző éjszakáról. Izgatottan várjuk!

Július 3. 9.45 VOLTerina

Eljött a második nap, tegnapról dióhéjban talán annyit, hogy Kispálék némileg talán jobban zenéltek mint tavaly, de a nyugdíjba vonuláson a helyükben erősen elgondolkodnék.. Shantel azonban nem okozott csalódást, (bár a zenekar hangolása egy örökkévalóságnak tűnt) a közönség - köztük mi - nagyon élvezte a balkáni mulatóst.

Lovasi amint épp nem megy nyugdíjba.
Lovasi amint épp nem megy nyugdíjba.Egyelőre ébredezik a fesztivál, de amíg elkészül a reggeli olvassa el Fesztiválhiedelem-Összeállításunkat, melyben a legendaszagú tévhiteknek igyekeztünk utánajárni.Videó a helyszínről:Torma Sándor1. A fesztiválon mindig drága és a napok múlásával egyre rosszabb a kaja

- Egyelőre cáfolnánk ezt a felvetést, jóllehet még csak egy napon vagyunk túl. Az általunk kóstolt ételek még késő éjszaka is hozták a standard színvonalat. A gyros forró és finom (700 forint, kellemesen csípős), a hot-dog ízletes (500 forint, de telerakható zöldséggel) a VIP-ban pedig kapható rántott sajt és grill zöldség is (előbbi 900 köret nélkül, utóbbi 450, kicsit olajos)

2. A sör vizezett

- A leghatározottabban utasítjuk vissza! A sör jó! A sör remek!

3. A karszalag ízléstelen

- Ezúttal már ezt az állítást is cáfolhatjuk, ugyanis idén először végre nem egy bazárian virító banánzöld műanyagkarszalagot kap a látogató, hanem trendi, textilszerű izét. Minden elismerésünk azé, aki rájött, hogy például egy banki tanácsadónak vagy egy üzletembernek talán kellemetlen citromsárga karkötővel dolgozni. A különleges belépők - amihez valamilyen pass is jár - feketék, míg a "sima négynaposok" szép árnyalatú narancssárgás pirosak. Teljességgel vállalhatók.

4. Mindenki részeg vagy drogos

- Részigazság. Teljességgel nem cáfolható, hiszen az egy főre jutó sörfogyasztás vélhetően több literre jön ki, de azért túlzás lenne azt állítani hogy "en bloc" mindenki talajrészeg. Azért hajnaltájban érdemes vigyázni, hová lép az ember...

5. A fesztiválozástól meg lehet betegedni

- Egy kis immunerősítéssel el lehet kerülni a lebetegedést, de azt alátámasztjuk, hogy a fejfájás természetes velejárója egy ilyen rendezvénynek. (A kiváltó okot most ne firtassuk...) VOLT-kommandónk felmérése alapján a szálló por sokak nyálkahártyáját irritálja és orrfújáskor gyanús dolgok távoznak a szervezetből.

6. A ToiToi vécék megtelnek és kiöntenek, vagy spontán felbolrulnak

- Kommandónk spontán borulásról (vécé esetében) még nem hallott, inkább arra gyanakszik, a baráti társaság ügyetlen tréfájáról lehet szó. Erre senkit sem buzdítanánk a balesetveszély miatt. Ugyanakkor aki fél a sötét tojtojban az használja a konténerest! Ez tisztábbnak tűnik és jó esetben még világítás is van..

PéHáeL kollégáról tegnap óta nincs hír. Reméljük jól van...

Július 2. 20.09 VOLTerina

Kiváló a latinos buli Roy Paci előadásában, nem is kívánhatnánk magunknak jobb első napot. Kispált is megnézzük, adunk mégegy esélyt, nehogy a tavalyi antikatartikus élményünk rögzüljön... Az előző évben ugyanis egy beszélgetős műsorban sajnos Lovasi bevallotta, hogy a Kispál kifulladt, a Kiscsillag viszont még nem szárnyal éppenséggel, viszont a lakáshitel és az építkezés nagy úr. (És a művész úr egy ennek megfelelő koncertet prezentált.) Magyarázatát értjük, a mi nyakunkon is van - lesz - egy lakáshitel. A mélységes egyetértés mellett örülnénk, ha idén végre egy igazi bulival örvendeztetne a mi Lovasink...

Július 2. 19.55 PéHáeL
Este nyolc óra lesz, ki ki nyugalomban, itt a VOLT-on azonban senki sem pihen. Legalábbis így tapasztaljuk. A-val beszéltem, mondta minden rendben. Sok helyen kerestem, mégsem találtam itt a helyszínen.

Felhők gyülekeznek a harkai domb felett, gyomorszorítva aggódunk, nehogy essen. Mármint az eső. Személy szerint D. Nagy és a frakció zenéje tetszett a legjobban. De messze még a nap vége. Kezdünk kissé elfáradni, ebben a korban - 27 évesen - nem való már a hajnalig tartó munka. Mégis ezt tesszük. Vállaltuk, megcsináljuk!

Az első nap a VOLT-on - még van képünk hozzá! Kattintson! Fotó: Magasi Dávid


Július 2. 17.40 VOLTerina - PéHáeL
A VIP részlegből jelentkezünk. Innen frankón rálátni a nagyszínpadra, ahol D. Nagy Lajos énekel - sőt, itt még a vécépapír luxusa is megadatik a kiváltságosoknak.

Részegen ki visz majd haza? 
PéHáeLt már senki, mert biztossá vált, hogy sátorban aludhat. Az élménybe kissé bezavar a Soproni Rockszínpad karaokeja. A kisalfold.hu becslése szerint most már úgy 15 ezren vagyunk.


Július 2. 15.30 PéHáeL

Akkor egy kis kritika

Boldogok vagyunk, de felhőtlenül örülünk a fesztiválnak. Néhány szerintünk jogos, és megszívlelendő kritikát gyűjtöttünk össze.
Autóbuszok: Nem egyszer tapasztaltuk már, hogy a kemping felé nem csuklós, hanem „sima" busz közlekedett. Furcsa, hiszen most oda tartanak a tömegek. A kempingnél a buszmegálló sem a legjobb helyen van, véleményünk szerint balesetveszélyes is.
Hulladékgyűjtés: A buszmegálló közelében nincs hulladékgyűjtő kuka. Így nem csoda hát, ha szemetes marad az utca.
Közlekedés: Élő tekekénnek tűnik a fesztivál gyalogos megközelítése. A harkai és a kőszegi úton le és felfelé sokan sétálnak. Főként este, szürkületkor veszélyes erre járni, kész csoda, hogy eddig nem történt komolyabb baleset.


Szavazzon!
Ön bírja a Kispál és a borz zenekart?/

 

 
Július 2. 14.40 PéHáeL
Szalai Éva, te vagy a mindenem

És akkor még egy úgynevezett underground zenekar, akik zenéjét az MR2 Petőfi rádiónak köszönhetjük. Biztosan ismerős, Szalai Éva, te vagy a mindenem? Ugyi-ugyi. Igen, a Kaukázus is itt lesz, mégpedig csütörtökön este tíz órakor lépnek fel az MR2-Coke Színpadon.

– 2006. szeptemberében játszottunk a VOLT Fesztivál helyszínén, akkor Lovasi Andrásék előtt léptünk fel. A Kispál és a Borz zenekar frontembere nagyon lehúzott bennünket. Nem tetszett neki a zenénk – mondta el a kisalfold.hu megkeresésére Kardos-Horváth János, a Kaukázus éneke-dalszövegírója. – Következő évben, akkor már a VOLT-on zenéltünk, délután kettőkor kaptunk időpontot. Akkora volt a siker, hogy mindenki gratulált és csodálkozott. Talán jót is tett, hogy Lovasi András, „kritizált" bennünket. Összeszedtük magunkat.

Kardos-Horváth János szerint a siker számukra nem áldás, hanem átok. Amióta országosan is ismertek lettek, a zenekar tagjai egyből jobban tudtak mindent, ez pedig feszültségez vezet. Aztán rájöttek, hogy ez az út nem járható. Akkor lehetnek sikeresek és alkothatnak értékeset, ha mindenki önmaga marad.

Mi lehet vajon A-val? Ígérte küld smst, ha meglesz a takaró. Még mindig keresi? Jó lenne, ha minden tervek szerint alakulna, mert sok fontosat tervezek ma estére.

Nézzen és hallgasson Kaukázust!

Július 2. 14.05 VOLTerina

A főszervezőkkel együtt elkísértük a polgármestert derűs villámlátogatására VOLT-on. Velük együtt bekukkantottunk a színfalak - café, rádióstúdió - mögé is. Félretettük előítéleteinket és ebéd gyanánt megkóstoltuk a fesztiválhot-dogot is, amiben nem csalódtunk. Igaz első nap a fesztiválvendéglátás még ki szokott tenni magáért, reméljük ez a négy nap alatt kitart...

Megnyílt a Lisztben a VOLT-kiállítás, ami a két ex-Bizottságos művészt, feLugossy Lacát és efZámbó Öcsit dicséri. A képekről írni nem tisztünk - nem is szívesen tennénk, hiszen az olyan lenne mintha egy Beethoven-szimfóniát akarnánk elpantomimezni - mindenesetre kijelenhetjük: magával ragadó alkotásokról van szó. Nézze meg, nem fogja megbánni!

Polgármester a VOLT-on!
Polgármester a VOLT-on!

Július 2. 13.15 PéHáeL

A hatóságok rákapcsoltak

Végre! Sikerült A-val beszélnem. Azt mondta szerez még takarót, mert hideg várható az éjszakára. Szerinte a nulladik nap jól sikerült, ma hajnali ötkor még szólt a zene. Szóval, vidámság, móka és VOLT.
– Ma délig ötezer sátras fesztiválozót regisztrálhattunk. Aki élelmes és ügyes, talál még magának szabad helyeket. A programok menetrend szerint elkezdődtek, rendkívüli esemény nem történt –  röviden foglalta össze az elmúlt időszak fontosabb történéseit a kisalfold.hu-nak Vető Viktória, a fesztivál sajtófőnöke.
A déli melegben volt szerencsém ismét felmenni a helyszínre. Néhol még építkeznek, de összességében már minden üzemel. Miként a hatóságok is belendültek. Ellenőrzést tartott már a munkaügyi felügyelőség, a vámosok pedig a pálinkakimérésre vetettek szemet. Csak le ne foglalják, mert mi lesz velünk este...
A krónikához tartozik, hogy Fodor Tamás Sopron polgármestere is megtekintette a VOLT-ot.

Július 2. 11.43. VOLTerina:
 
A VOLT-prospektust böngészve és jelölgetve nálam a pénteki nap szinte teljesen "bekékült". Eddigi összes koncertélményem közül legjobb a Manu Chao, a másik Quimby volt. Most pedig egymás után a kettő, el sem hiszem!!! Manu Chaot már többször láttam. Tavaly a Szigeten szegényekkel csúnyán elbánt a technika, de a négy áramszünet sem vette Manu kedvét. Remélem most is kitesz magáért ez az őrült...
 
De ne csapjunk enniyre a lecsóba, most délben polgármesteri látogatás lesz a kempingben. Egészségünkre!

Addigis hallgasson egy kis vidámságot:Manu ChaoJúlius 2. 11.20 PéHáeL

A. nem veszi fel a telefont. Kezdek kisség aggódni mi lehet vele, vagy hogy fogunk majd találkozni. Rengeteg kérésem lenne hozzá. Az is lehet persze, tegnap elfáradt, és most pihen. Úgy éjfélig voltam fent, kerestem a nagy forgatagban, de sehol sem találtam. Kislány, ha olvasod ezeket a sorokat, kérlek jelentkezz, mert kezdek aggódni!

Az imént beszélhettem a Vad Fruttik zenekar vezetőjével, Likó Marcellal. Örült a megkeresésnek. Első szava mindjárt az volt, hogy fülég ér a szájuk, mert az MR2-Coke Színpadon szombaton este tíz órakor zenélhetnek. A lehető legjobb időpont.

– A Sárga Zsiguli, amely az országos ismertséget hozta meg nekünk, tavaly a VOLT válogatás lemezére is megjelent – emlékezett vissza a frontember. – Az elmúlt egy év jelentős változásokat hozott számunkra. Menedzsert váltottunk, tudatosan építjük a koncertjeinket. Öröm lesz ismét Sopronba eljönni.
Sárga zsiguli


Július 2. 9.30 PéHáeL

Ébredezik a VOLT! A csipák is kikerülnek a szemekből, a fogak megmosva. A friss soproni levegő átjárta a légutakat, kezdődhet az első nap!


A leleményes zenerajongó egy SPAR-os bevásárlókocsival tart a VOLT Fesztiválra.
A leleményes zenerajongó egy SPAR-os bevásárlókocsival tart a VOLT Fesztiválra.Idézzük fel röviden a nulladik nap történéseit! A kapunyitáskor már kígyózó sorokban, toporzékolva várták a beengedtetést a fesztiválozók. Röpke pár óra alatt már álltak a sátrak, elindult az élet. Igaz, zenekar még nem játszott, különösebb program sem volt még, ám mégis érződött valami. Mosoly ült az arcokra, mert erre vártunk egy éven át. S most ismét bekövetkezett a csoda.

Az egyik bungee jungpingos szerkezet a sár fogságába esett. Kimentettük. Peresztegről jött egy tanknak látszó tárgy, s úgy kiröppentette a sárbörtönből, mint pillagót a tavaszi szél. Igaz, a 640 lóerős gumitalpas széttúrta a nagyszínpad előtti teret, de az építő munkások, hamar helyreállították a rendet. Tegyük hozzá a fesztiválozó nem csupán bulizik, hajszolja az élvezeteket, hanem dolgozik is! Ugyancsak a nagyszínpad előtt a gumiszőnyeget lelkes fiatalok fektették le. Maguknak építik!


Az első éjszaka a VOLT-on


Tegnap fel kellett volna hívnom A-t, hogy mutassa meg sátrát. Félek, hogy elkeveredek ma este, s nem lesz szállásom. Remélhetőleg ma nem lesz eső, mert akkor elmossa a szélvihar a sátrunkat.
Majd még jelentkezem!


Volt Fesztivál FAQ 

Volt Múzeumjúlius 1. 23.30 PéHáeL

Már a 0. nap is meglepetés a szervezőknek. A fesztiválozók beszállnak az építkezésbe, szorgosan rakják a méhsejt-lapokat, melyek az utat borítják majd.

Fülöp Zoltán nyilatkozott a kisalfold.hu-nak, elmondta, hogy meglepődtek azon, hogy már a 0. napon ilyen sokan eljöttek. Bizakodásra ad okot, és megdönthetjük a tavalyi nézőszámot. Az előkészületek nagyon jó ütemben haladnak, a szerdai kapunyitásra minden színpad működni fog, és a technikai feltételek adottak lesznek. A keddi információk szerint nem mondta vissza a fellépést senki, minden fellépő eljön a VOLT fesztiválra. A kempingben mindenki talál még magának szabad helyet.

VOLTerina: "Idén már a nulladik nap olyan, mint máskor a sokadik - a létszámot tekintve. A szabad sátorhelyek száma is a nullához közelít, egy sörhöz negyed óra alatt lehet hozzájutni. A hangulat nagyszerű, ezt a prospektusban Enikő Partyként aposztrofált rendezvény tovább emeli. Ha nem tudnánk, valószínűleg nem jönnénk rá, hogy a nulladik napon járunk, hacsak abból nem, hogy itt-ott még látunk félkész színpadot, helyszínt. A létszámból azonban bármikor egy átlagos "sokadik" napra tippelnénk. Este fél tízre már a kibővített sátorzóna a teltházhoz közelít, de a már üzemelő vendéglátóhelyeken is egyre nagyobb a sor. Optimisták vagyunk, ha megnyit az összes, és a triciklis sörfutárok is útnak erednek, biztosan nem telik majd negyed órába egy jó - valóban jéghideg - Soproni beszerzése. (Leginkább akkor éreztem magam meglepve, amikor elkérték a személyimet... ja és akkor, mikor egy csecsemő szoptatásának lehettem szemtanúja a kempingben.)A VOLT-kommandó első benyomási nagyon pozitívak, a személyzet kedves, a hangulat szuper és a toitoi illemhelyek tuttifruttisan illatoznak."


20.00: Kígyózó sorok a bejáratnál és a jegy-konténereknél, órák alatt megtelő sátorzóna, egy tengelyig elsüllyedt, majd kivontatott daruskocsi - talán ezek lehetnének az idei VOLT nulladik napjának címszavai.


Elsüllyedt kamion a VOLT fesztiválon


Már a 0. napon is igazi VOLT arcát mutatta a fesztivál, szinte meg sem látszik, hogy a nagy fellépők még nincsenek is a színpadon. Mindenki dolgozik, állítja sátrát, és örül annak, hogy itt lehet, Sopronban.  Különösen ügyeltek a higiéniára idén, hiszen sokkal több a mobil vécé, mint tavaly (külön női és férfi illemhelyiségek vannak).

A mély talajba süppedtek egy bunjee jumpingos teherautó kerekei. Peresztegről érkezett segítség, egy 640 lóerős gumitalpas képében, végül sikerült kihúzni a teherautót a ugrani vágyók legangyobb örömé
A mély talajba süppedtek egy bunjee jumpingos teherautó kerekei. Peresztegről érkezett segítség, egy 640 lóerős gumitalpas képében, végül sikerült kihúzni a teherautót a ugrani vágyók legangyobb örömére. Fotó: P. Horváth ászló


Előzmény:

Négy nap buli, koncertek, sátrazás, vidámság, és remélhetőleg minél kevesebb eső vár azokra, akik részt vesznek a perceken belül megnyíló 16. VOLT Fesztiválon. Világ- és magyar sztárok sokasága adja kézről kézre a mikrofont, hogy az előzetes szolid becslések szerint is közel hetvenezerre taksált nézősereg jól érezze magát Magyarország egyik legnagyobb nyári fesztiválján.


Fotó: Magasi Dávid

Aki olcsóbb, családiasabb panzióban száll meg, azzal még az is megeshet, hogy a Manu Chao

Olvasóink írták

156 hozzászólás
 • 156. orgona 2008. július 14. 15:55
  „Tipikus Magyar velemenyek ahol mar nincs kultura!!!!”
 • 155. NoBo 2008. július 14. 10:17
  „Látom "myself" nem tudsz elszakadni az ürülék témától...
  Ezek töltik ki a mindennapjaidat is, vagy csak itt izgat ennyire?!

  Mégvalami, ha valaki azt írja, hogy közel lakom, akkor nem ott lakom... Vili?! Vagy csak minden 2. sort olvasod el?!

  Fikázhatsz egy fórumon bárkit/bármit, ez is minősít....”
 • 154. mukk 2008. július 11. 15:14
  „nobo szabad a klotyó te lotyó!”
 • 153. myself 2008. július 11. 15:11
  „Sziasztok, megyünk Balaton Soundra, és nagyon szeretjük a Toi-Toi WC-ket, VOLT-on is egymást húztuk le a vécén. Ennyi! Csapóóóóóóó”
 • 152. gagyii! 2008. július 11. 15:09
  „SZAR GAGYI VOLT A VOLT! MINDENHOL SZEMÉT SZAR EGYRAKÁSON!”
 • 151. myself 2008. július 11. 15:08
  „NoBo! Te most akkor buziztál, vagy otthon aludtál? Azt elhiszem, hogy ott fent nem zavart a hangos zene...”
 • 150. NoBo 2008. július 11. 10:33
  „KEDVES KISALFÖLD (?)
  HOGY A FRANCBA JELENHET MEG A NÉV MELLETT AZ E-MAIL CÍM IS?!
  ÉS EZ MÁR NEM AZ ELSŐ ESET.....”
 • 149. myself 2008. július 10. 19:12
  „Egy kis szösszenet zamárdi vendégkönyvéből:
  "Velemeny_Message

  Sziasztok, megyünk Balaton Soundra, és nem szeretjük a Toi-Toi WC-ket, VOLT-on is tök jó helyeket találtunk a szarásra (színház, vasútállomás...), ahol egész kultúrált viszonyok voltak. Azt szeretnénk kérdezni, hogy ZAMÁRDIBAN HOVA LEHET SZARNI?

  Köszi a segítséget, Gábor"

  http://www.zamardi.hu/uj/vendegkonyv/vk1.html

  Éljenek a kultúrált fesztiválozók...

  NoBo! Te most akkor buliztál, vagy otthon aludtál? Azt elhiszem, hogy ott fent nem zavart a hangos zene...”
 • 148. NoBo 2008. július 10. 12:07
  „Na tessék, itt is ez a buta....
  MODERÁTOR, SZERKESZTŐ!!! Hahó!”
 • 147. hdf 2008. július 10. 10:58
  „<moderálva>”
 • 146. NoBo 2008. július 10. 10:11
  „Évről évre ez a lejárt lemez.... "sok a szemét, meg hangos a zene"
  Ennyi bajotok legyen csak "besavanyodottak"...

  Az, hogy egész évben tele a város számos pontja kidobott szemeteszsákokkal, az ugye nem böki a csőrötök....?!

  Az, hogy a majálison és egyéb (pl. borászati) rendezvényen idősebb korosztály hallgat hangos zenét (csak éppen más műfajt), az sem zavaró, ugye?!

  Szerintem inkább Sopronpusztát vegye igénybe az, aki nem bírja elviselni azt, hogy egy város azért VÁROS, mert élet van benne.... Bár Sopronról ez egyre kevésbé mondható el....

  Mellesleg én is közel lakom a helyszínhez és egyáltalán nem volt gondom az alvással. Aki erre hivatkozva nem tud aludni, annak más gondja van....”
 • 145. Telepathia 2 2008. július 10. 09:00
  „Kedves Soproni!
  Biztos lehetsz abban, hogy a szemét hegyek, aVolt fesztivál által okozott károk jelentősek. gyakorlati tapasztalaink bizonyítják, hogy az ittas edéynek többet engednek meg maguknak, mint akik
  józanok.77000 fiatal közül több a kárt okozó, mint egy sima hétvégén 2000 soproni fiatal közül. Természetesen azt sem vitatjuk, hogy bármiféle kár okozást, szemetes utcák városrélszek kitakarítását rövid és hosszú távon a városnak kell
  kifizetni.Ez a károkozás a Volt fesztivál idején kihsngsúlyozottan hatványozodott!Remélem elfogadod az álláspontomat!”
 • 144. Quo Wadis? 2008. július 10. 08:42
  „600-1000 köbméter szemét. Szemetes lett az egész város. Amig kitakarítják elköltenek 30 millió forintot . Ez volt a VOLT. Megérte valakinek, de nem a vársonak!”
 • 143. dextergabor 2008. július 09. 23:17
  „Tisztelt Hozzászólók! Szerintem mindenkinek joga van szórakozni! DE! Azt mindig úgy kell tenni, hogy a másiknak az ne okozzon kellemetlenséget. Ha ezrek nem tudnak éjjel aludni a dübörgéstől (mert zenének azért ne nevezzük), akkor az nem helyénvaló. Érdekes, hogy vannak emberek, akik más szenvedése árán is tudnak szórakozni. Hja, nem vagyunk egyformák! 30 fokos hőségben zárt ablakok mögött aludni, hogy egy kis alvás azért legyen, hát az frankó, mi? Ki fog azért felelni, ha valaki emiatt hőgutát kap? A szervezők? Ők csak a zsebüket nézik. Hogy a város profitál ebből? Hahaha! A vendéglősök és panziósok, ebben nyugodtak lehettek, vendégeik után egy kanyi forintot nem vallanak be, azt mind zsebre vágják. A városnak viszont rossz híre megy a világban. Ilyet egy kultúrált országban nem engednek meg, ami itt folyt! Ebben biztosak lehettek! Egyszerűen nem értem, hogy miért engedi ezt a város! A polgármester, a jegyző?! Ugyan, mit várunk ezektől! Ne röhögtessük ki magunkat! Egyébként lenne más, megfelelő helyszín is erre a rendezvényre, pl. Sopronpuszta. Ott is meg lehetne ezt csinálni, és senkit sem zavarna.”
 • 142. lilla40 2008. július 09. 20:46
  „Jók voltatok VOLTerina és PéHáeL. Élvezettel olvastam a beszámolókat az elsőtől az utolsó betüig.”
 • 141. soproni 2008. július 09. 13:53
  „Telepathia: Honnan az infód,hogy a városban több tizmilliós a kár? Gondolom abban is biztos vagy,hogy ezt a fesztiválozók csinálták!Nem kell ahhoz Volt,hogy kárt okozzanak az italtól felbátorodott erős legények.A mi parkolónkban egy éjszaka 6 autót karcoltak meg ,volt amelyiken 5 elemet... ja és természetesen nem a fesztivál ideje alatt,tehát soproni erős legények voltak az elkövetők,de ilyenekkel tele van a város és mindenhol vandálkodnak.Nézz körül a buszokon,a mozikban,vonatokon,parkokban ,szórakozóhelyeken,játszótereken,az erdőben, nézd meg a házak falait és még sorolhatnám...van itt bőven olyan,amit a soproniak tettek és tesznek tönkre. Sajnálatos,hogy a saját környezetüket nem kímélik az itt lakók!”
 • 140. mindigatutit 2008. július 09. 11:13
  „Telepathia,odafigyelhetnél édes anyanyelvünkre: katasztrófa ahogy írsz, az embernek komolyan törni kell a fejét hogy megértse, mit is akarsz. Azt hiszem hogy anyanyelved több tiszteletet érdemel ennél.”
 • 139. krisztina01 2008. július 09. 09:59
  „http://www.youtube.com/watch?v=KaEEj4J4ydY&feature=related


  Érdemes megnézni ezt a kis videót. Woodstock fesztivál, anno. Hatalmas lehetett! Rengeteg ember, akkoriban nem voltak mobil wc-k, gondoljuk csak el.... :) Volt szeretet, béke, boldogság. Viszont szerintem ott nem voltak ilyen primitív emberek, ennyi negatívummal! A zene örök! Ha tetszik, ha nem!”
 • 138. Egyedem-begyedem. 2008. július 09. 09:50
  „<flood moderálva>”
 • 137. Telepathia 2008. július 09. 09:16
  „A büszke polgármester saját zsebéből fizesse mega , de adófizetők pénzésből a fiatalok által a városnak okozott több tizmillóforintos összes kárt. Mindjár nem lesz Volt többé a városban.Vagy talán ő is érdekelt volt a vállalkozásban.”
156 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT Fesztivál: hamis jegyet árult

A VOLT Fesztivál második napjának éjszakáján bejelentés érkezett a Soproni Rendőrkapitányságra, hogy… Tovább olvasom