Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Új szennyvíz- tisztító épül

Sopronban és környékén augusztustól szennyvíztisztító- és csatornaépítési munkák kezdődnek. A 4,5 milliárd forintos beruházás 2006 végére készül el.
A szennyvizek tisztítására szolgáló soproni, sopronkőhidai és fertőrákosi telepek már nem felelnek meg a környezetvédelmi előírásoknak. A szennyvíztisztító telepek fejlesztése halaszthatatlanná vált. Az új létesítmény építéséről szóló szerződést a minap írta alá Walter Dezső polgármester a kivitelező cégek képviselőivel. A közel 4,5 milliárd forintos beruházás augusztusban kezdődik és a tervek szerint 2006 decemberében ér véget. A költségek felét az Európai Unió ISPA-programja, negyven százalékát az állami büdzsé, tíz százalékát pedig az önkormányzat biztosítja.

A tisztító elkészülte után nem vezetik már a Fertő tóba a szennyvizet. A meglévő fertőrákosi telep ezt követően csak előtisztítási feladatokat végez. Érdekesség, hogy a telep hő- és villamosenergia-igényének jelentős részét az iszapból nyert biogáz hasznosításával állítják elő. A kivitelezők a technológia kialakítása során különös gondot fordítanak a szaghatások csökkentésére, ami a soproniaknak az elmúlt időszakban sok bosszúságot okozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenen a Fertő átúszásán

Negyven bátor sportoló, kellemes időjárás, 26 fokos víz: jó adottság a Fertő átúszására Meggyes… Tovább olvasom