Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Szabó Andris koncertje: vastaps Sopronkőhidán

Sopronkőhida - Szabó Andris énekelt csütörtökön a sopronkőhidai fegyintézet fogvatartottainak. A kisfiút és Benkő Lászlót nagy ovációval fogadták és hatalmas tapssal búcsúztatták.
A legfiatalabb magyar aranylemez-tulajdonos, Szabó Andris lépett fel a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben csütörtökön. Mint kiderült, a vak kisfiú lelkesen fogadta el az intézmény meghívását. Szülein kívül Andrist elkísérte Benkő László is, aki zenei rendezőként működött közre a lemezek elkészültében.

Az Azért vannak a jó barátok és a Kell hogy várj refrénjét a fogvatartottak elérzékenyülve dúdolták Andrissal. Fotó: Magasi Dávid

Andris Máté Péter-dalokat és egy mesét adott elő, a nehézfiúkból álló közönség pedig meglepően elérzékenyülve hallgatta. – A fogvatartottak mindig lelkesek, ha művészek lépnek fel vagy sportolók tartanak közönségtalálkozót az intézményben – mondta el Ábrahám Tibor kulturális vezető. – Most is sokan szerettek volna részt venni, hatvannégy elítélt kapott engedélyt a délutáni koncerten való részvételre. Minden vendégre külön készülnek, most egy paravánt festettek, mely Andris és Benkő László stúdiófelvételét ábrázolja.

Vida István, lapunk mosonmagyaróvári szerkesztőségének vezetője is elkísérte az ifjú fellépőt. Felelevenítette Andris első szárnypróbálgatásaitól kezdve az aranylemezig vezető utat. Jó szívvel emlékezett vissza arra a napra, amikor a kisfiút tátott szájjal hallgatta a csornai Ki mit tud? összes zsűritagja.

Olvasóink írták

 • 3. G.I 2008. február 02. 18:40
  „Kell nekik a kultúra, mert tompák mint a bot.”
 • 2. iksz 2008. február 02. 09:42
  „Legközelebb vigyék el a rabokat wellnes hétvégére is!”
 • 1. Varga László 2008. február 01. 09:40
  „Gratulálok Andris!

  Varga László Rajka”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Selmeczi Roland színművész

Sopron–Budapest- Autóbalesetben elhunyt Selmeczi Roland színész. A 38 éves művész 2003-tól… Tovább olvasom