Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Sört oszt a rendőrség

A nyári idegenforgalmi idény közeledtével a Soproni Rendőrkapitányság és a Heineken Hungária Sörgyárak Nyrt. – az országban elsőként – közösen egy kampányt indít a gyorshajtás és az ittas vezetés ellen, „ Vezess józanul !; Haladj a megengedett sebességgel!" címmel.
A kampány során a rendőrség a kapitányság területén található oktatási intézmények környékén traffipax készülékkel mérik az arra haladó járművek sebességét, illetve alkoholszondás ellenőrzés alá vonják a járművezetőket.

Amennyiben az ellenőrzött, illetve az intézkedés alá vont jármű vezetője maradéktalanul betartotta a közlekedési szabályokat, úgy az oktatási intézmény diákjainak, valamint a sörgyár hostessének a közreműködésével egy alkoholmentes dobozos sört kap ajándékba. A kampány során az első közös akcióra május 20-án 8.30 órai kezdettel kerül sor a 84. számú főúton, Nagycenken az Általános Iskola előtt.

Olvasóink írták

 • 18. Nagypapa 2008. május 29. 22:29
  „Azokkal nem értek egyet, akik az ilyen jellegű kampány ellen vannak általában. Azokkal viszont igen, akik azt fejtegetik, hogy a "reklám-cél" tekintetében > igen kilúg a lóláb <”
 • 17. Soproni 2008. május 20. 20:16
  „16.
  nyugalom! Ennek ellenére is vannak balfékek és beleszaladnak a traffiba!”
 • 16. miracle 2008. május 20. 19:42
  „14.
  Nagyon jól tudom, hogy közzéteszik, pont ez a baj. Értelme nulla.
  Úgy látom hiába is ecsetelném, hogy az élet semelyik területén sem lehet úgy ellenőrizni, hogy előtte szólok: vigyázz mert ellenőrizlek itt és ekkor.”
 • 15. matriné 2008. május 20. 17:11
  „"látó" már, hogy lenne "szűz" a Soproni hisz a rendőrök lehet hogy "rebiszesek" vagy most nincsenek maszkban?”
 • 14. Soproni 2008. május 20. 12:44
  „6. hozzászóló!
  Miért lenne hülyeség, hogy előre szólnak?! Amúgy ez messze nem újkeletű dolog, hogy közzétesdzik, hogy hol és mikor fognap traffizni...
  Ha nem hiszed akkor ajánlom a figyelmedbe az www.orfk.hu oldalt vagy a:
  http://www.police.hu/traffipax/2008-04-22.html

  Mellesleg meg véleméynem szerint sem az a cél, hogy mindig mindenkit megbírságoljanak. van valahol emberség is a világon és itt nem feltétlen az ittas vezetésre és a száguldozásra gondolok.”
 • 13. pergo 2008. május 20. 08:44
  „angliában kötelező közzétenni, hogy a rendőr mikor és hol fog mérni. ott nem bújhatnak be bokor mögé, beláthatatlan kanyarba. ez a szabály. szóltak, hogy nagycenken ellenőrzés lesz, de ez nem jelenti az, hogy másol ne lenne akció. pont ez a lényeg benne, megmondom, hol lesz biztosan rendőr, az autós megnyugszik, hogy minden rendben száguldozi, és majd megállítják pl. kópházán.”
 • 12. brrrr 2008. május 19. 23:05
  „vagy ha már kinn van a 30 tábla rakjanak fekvő rendőröket is ki mer én mikor lelassítok mindig ott van a seggemben a mögöttem lévő idegesen . nem jó ez így ahogy ez most ott van.”
 • 11. brrrr 2008. május 19. 23:02
  „Nem tudom én inkább nyomógombos lámpás gyalogátkelöt raknék Nagycenkre az iskola elé és végigkarámoznám hogy csak ott lehessen átmenni! A 30 tábla az azért tulzás ott! mégiscsak egy főút nem lakóparkövezet! ezen azért el lehetne gondolkodni!”
 • 10. Jockey 2008. május 19. 22:21
  „Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé, legalábbis a nagy klasszikusok szerint. Ettől függetlenül az iskolák előtt SEM kell száguldozni.”
 • 9. miracle 2008. május 19. 22:05
  „hans
  Igen, baj, hogy előre szólnak. Mégis, akkor minek mérni?
  Egy időben az APEH-nak meg a VPOP-nak is volt ez a hülye szokása, hogy hivatalosan előre szétkürtölték, hogy aszongya hétvégen a Balatonnál a lángossütőket ellenőrizzük. Nonszensz, most már kezdenek leszokni róla. Nem tudom az van-e még, talán a rádióban mondták be mindig, hogy hol fognak trafipaxozni. De nem a hallgatóktól tudták, hanem a r.kap-ságok adták meg.”
 • 8. hans 2008. május 19. 21:24
  „Szerintem a rendőrök jót akarnak! Most az a baj, hogy előre szóltak ? Máskor meg az kifogásolja mindenki, hogy rejtőzködve mérik a sebességet. Nagycenken az iskola előtt igen is mindenki tartsa be a 30 km/h sebességet! Szerintem senki nem akará, hogy az Ő gyerekét azon a balesetveszélyes helyen ütné el egy ittas gyorhajtó !”
 • 7. Intel 2008. május 19. 20:47
  „Nevetséges a kapitány Úr!

  Szombaton sehol nem szondáztatnak a discok környékén, rengeteg olyan embert tudok akik ittasan vezetnek a mai napig.
  Nem marketingolni kellene Uraim, hanem dolgozni, mérni, szondáztatni, és a részeg külföldieket is kiszürni.

  Aztán majd jön a statisztika, milyen jól teljesítünk, kár hogy az emberek nem hiszik el...”
 • 6. miracle 2008. május 19. 20:30
  „Hogy marketing akcióról van szó abból is látszik, előre közlik: 8 óra 30 perc 00 mp-kor kezdődik a show, nem pedig: délelőtt szondáznak Nagycenken.
  Bár utóbbit is hülyeségnek tartom, nem lehet úgy ellenőrizni, hogy előre szólunk.”
 • 5. TB 2008. május 19. 20:07
  „drnő!!! Nem ötezer hanem 30ezer lesz rajta. 30ezer alatt már nem büntetnek gyorshajtásért!
  Miért lenne görénység??? Sztem egyáltalán nem az. Egyrészt talán ha sok ember nekiáll inni az alkoholmentes sört akkor elgondolkodnak hogy talán mégse olyan ciki alkoholmenteset inni, és talán máskor is azt isznak alkoholtartalmú helyett. Ráadásul ez egy lehetőség azoknak is akik 10 éve ittak utoljára pl Borsodi pólót vagy slossgoldot vagy egyéb ihatatlan cucckat, és az van bennük h az alkoholmentes nem jó... Ha modjuk megkínálják egy soproni szűzel, vagy egy alkoholmentes stellával akkor talán ők is arra jutnak h nem is rossz, és legközelebb talán ők is azt isznak rendes sör helyett.........”
 • 4. látó 2008. május 19. 18:36
  „Ennyire nem megy a Soproni szűz?
  Ha van marketinges, remélem sokat fizetnek neki,ha nincs akkor pedig egy hírdetést fel kéne adni:)
  Bár a vezetőség felelőssége se semmi:)
  Én inkább a Soproni liga mérkőzései előtt adnám az ingyen nedűt,természetesen műanyagpohárban :)
  De az is lehet,hogy a rendőrök így szerzik be a partyra a sört. Ha már a tűzvonalos kollégák is buliznak:)....”
 • 3. feledékeny 2008. május 19. 18:22
  „Furcsállom, hogy pont egy iskola előtt etet be egy sögyár a rendőrség és a hostessek segítségével. Majd valami olyasmi épül be a gyerekek fejébe, hogy "jó dolog ám ez, lehet sört inni, vezetni egyszerre, meg a csajok is bombázók voltak". Biztos vagyok benne, hogy a tény, hogy az osztogatott ital alkoholmentes, kevéssé épül be a kialakulóban lévő értékrendjükbe.
  Az ötvenes években Joe Camel figurája volt a "pozítív" dohányzó hős, meredeken emelkedett is a cigarettára szokó gyerekek száma, amit ma is nyög a világ.
  Szerintem körültekintőbben, pont az alapértelmezés szerint alkoholos italok és az autóvezetés szétválasztásával kéne példát mutatni az ifjúságnak.
  Esetleg az ilyen akciók költségén ha hatásos filmeket juttatnánk el a gépkocsivezetőkhöz:

  http://www.youtube.com/watch?v=_rda3gGsWzw”
 • 2. drnő 2008. május 19. 18:07
  „Iskola közvetlen közelében még alkoholmenes sört osztani is görénység.szerintem.De ott drágáim csak és kizárolag 30 a megengedett sebesség.Figyeljetek,hogy kapjatok sört,mert ha gyorsabbvagy akkor sárga csekk jár minimumm 5000ft lesz ráírva.”
 • 1. miracle 2008. május 19. 14:47
  „"A kampány során az első közös akcióra május 20-án 8.30 órai kezdettel kerül sor a 84. számú főúton, Nagycenken az Általános Iskola előtt."

  Javaslom még megadni az egész éves programot, pontos helyszínekkel, időpontokkal, lóbetűkkel 200 nagyplakáton az országban, esetleg osszanak előtte 2 hétig szórólapot az autósoknak, hadd tudja mindenki, hol lesz ellenőrzés. Jó magyar szokás szerint ELŐRE közzéteszik, gratula.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy pont az NB III-ban

Labdarúgás, NB III - Csak egy pontot szerzett az ETO B. A Sopron, a Kapuvár és a Csorna kikapott. Tovább olvasom