Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Perek futószalagon

Sopron–Győr - Tanúk meghallgatásával csütörtökön megkezdődött a megyei bíróságon az önkormányzat kontra Walter Kft. ügy tárgyalása.
A nyári szünetet követően folytatódnak, illetve elkezdődnek a megyei bíróságon azok a perek, amelyeket a soproni önkormányzat kezdeményezett az előző városvezetés ellen különböző ügyekben. Fodor Tamás polgármester – mint erről korábban beszámoltunk – január 25-én jelentette be, hogy büntető- és polgári peres eljárást indít a Petőfi téri mélygarázs, a Lövér körúti apartmanház, egy-egy Rét és Torna utcai ingatlan, valamint egy másfél hektáros terület értékesítése miatt, amely a Pozsonyi úton található, és az egykori hulladéklerakó része volt. Ez utóbbit vásárolta meg a Walter Kft., a mostani önkormányzat szerint áron alul. Ez a per azért kelt nagyobb figyelmet az átlagosnál, mert a volt polgármester egykori cége vásárolta meg a területet, akkor, amikor még Walter Dezső hivatalban volt, igaz, a szerződést nem ő írta alá.

A megyei bíróság szerdán a tanúkat hallgatta meg, de ítélet nem született. A következő tárgyalásra október 17-én kerül sor.

A tárgyalást követően szerettük volna az érdekelt felek ügyvédjeit megkérdezni, miképp látják az esélyeket, de egyikük sem volt elérhető, a soproni városházán pedig csupán annyit válaszoltak érdeklődésünkre, hogy folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak.

A megyei bíróság még a nyári szünet előtt elkezdte a mélygarázsügy tárgyalását, a folytatás – információink szerint – október 5-én következik. A Torna utcai épület eladásáról október 30-án, a Rét utcai ingatlanról október 31-én, az apartmanházról pedig november 7-én lesz az első tárgyalási nap.

A polgári peres eljárásokkal párhuzamosan indított büntetőeljárások is mennek a maguk útján. A Nemzeti Nyomozó Iroda már lezárta a mélygarázsügyet, sőt, az ügyészség is elutasította az iroda ellen benyújtott panaszt. Dr. Futó Barnabás, aki a büntetőügyekben képviseli az önkormányzatot, érdeklődésünkre elmondta, még nem nyújtotta be – utolsó lehetőségként – a pótmagánindítványt, de hamarosan megteszi, hiszen nem járt le a határidő.

Az ügyvéd információi szerint a többi ügyben még nem zárták le a nyomozást.

Az önkormányzat eredetileg tehát öt ügyben indított büntető- és peres eljárást, később azonban ezekhez még egy feljelentés társult. Arról a Győri úti ingatlanról van szó, amelyet az előző városvezetés vásárolt meg, és amelyet katasztrófavédelmi központtá szeretett volna átalakítani. Ennek a tárgyalását még nem tűzte ki a bíróság.

Horváth Ferenc
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezer forinttal kevesebbet adott ki az automata?

Sopron–Budapest - Egy soproni házaspár állítása szerint tízezer forinttal kevesebb készpénzt… Tovább olvasom