Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Nem volt érdeklődő - Hét éve üresen áll az egykori ABC

Sopron - Egyetlen érdeklődő sem jelent meg a kereken hét éve üresen álló Felsőlövér úti egykori élelmiszerbolt megtekintésén. Az induló ár bruttó 43 millió 752 ezer forint. A potenciális vevők távolmaradása miatt elmaradt a Felsőlövér úti valamikori élelmiszerbolt bemutatása.
Múlt kedden tartották volna ugyanis az ingatlan megtekintését, hogy aztán január 23-án az árverésre is sor kerülhessen. Vevőnek azonban egyelőre nyoma sincs. Mindez annyit jelent, hogy egy ideig bizonyára nem oldódik meg az egyre aggasztóbb látványt nyújtó zöldövezeti ingatlan sorsa.

Az épülettel az utóbbi években úgy tűnik, nem csinált jó boltot senki, hiszen hét éve, 2001. január 14. óta áll üresen; azóta, hogy a Tesco csökkenő versenyképességre hivatkozva megszüntette ezt az üzletét.

A bezárásakor kifüggesztett papír szerint „a közeljövőben" ismét megnyitották volna, erre azonban nem került sor.

Az állagromlás klasszikus stílusjegyeit viselő Felsőlövér úti boltot szebb korában – az önkormányzattól – a Szaturnusz Kft. vásárolta meg, hogy ott üzletet nyisson, felette pedig hat lakást alakítson ki. A környéken lakók azonban a közigazgatási hivatalnál megfellebbezték a kiadott elvi építési engedélyt, a Szaturnusz ezután elállt az építés szándékától. Az önkormányzat 2005-ben visszavásárolta a 396 négyzetméteres épületet és a hozzá tartozó 790 négyzetméteres telket.

A Sopron Holding – mint az ingatlan kezelője – még az előző városvezetés idején épített volna üzleteket a földszintre, az első emeleten és a tetőtérben néhány lakást alakított volna ki, a pincerészben pedig gépkocsibeállókat. A választások azonban fordulatot hoztak, és az új szelek elfújták az időközben elkészült elvi engedélyezési terveket, legalábbis annyira, hogy a város most – saját beruházás helyett – értékesíteni kívánja az ingatlant.

(A holding az önkormányzat kérésére elkészítette az épület felújítási tervét, ami 51,6 millió forintos költséggel számolt.) Az induló ár bruttó 43 millió 752 ezer forint. Az elvi építési engedély a földszinten 444 négyzetméteren üzletet, két emelet ráépítésével pedig nyolc lakást engedélyez. A bolt hosszadalmas története végére így pont kerülhet, ehhez már csak a befektetői szándék hiányzik.

Olvasóink írták

 • 4. Jógyerek 2008. január 24. 20:53
  „A jereváni panelépület úgytudom, hogy egy ideje már magántulajdonban van...”
 • 3. thurvj97 2008. január 23. 13:21
  „Meg üresen áll a jereváni panelépület (hajléktalanok lakják), az Istvánbíró utcai óvoda, a Gyermek szanatórium is. Hogy csak néhányat említsünk a pazarlásból!”
 • 2. kérdőjelek 2008. január 22. 10:28
  „Amit a Holding készít... főleg tragédia! A cég, amit csak kollektív anarhiaként ismerhetett meg a "birka" nép...Jesszusom”
 • 1. Tragédia! 2008. január 22. 08:13
  „Nem vágjuk le az "aranytojást tojó tyúkot" harsogta a sok hülye idióta képviselő meg hivatalnok még nem is olyan régen! Tessék most már levághatjátok, csak egy baj van már magától megdöglött... És a birka nép ezekre bízta a döntést, nézzétek meg a várkerületet a piacot. Tragédia!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kultúra napjának éjszakája

A Quartetto Flautissimo és a Palya Bea Quintett is fellépett a magyar kultúra napja tiszteletére… Tovább olvasom