Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

MDF: Biztonságosabb közlekedést!

Jó kezdeményezésnek tartjuk az ORFK táblavadász programját, mert Sopronban is fontos a biztonságos közlekedés – fogalmazott Nagy Tamás (MDF) sajtótájékoztatóján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság "Táblavadász" elnevezéssel akciót indított, hogy civil bejelentésekkel biztosnágosabbát tegye a közlekedést. Erre a kampányra hívta fel figyelmét Nagy Tamás önkormányzati képviselő (MDF) is. – Sopronban az egyik ilyen akut probléma a Kossuth utcai „virtuális" körforgalom, melyet minden közlekedő számára egyértelműen felismerhető körforgalommá kellene tenni – mondta a képviselő. – Az autósok harmada-negyede szabályos kereszteződésként értelmezi a csomópontot, tehát bal oldali irányjelzőt is használ.
 
Oszvald Ferenc Nándor, az MDF soproni alelnöke hozzátette, fontosnak tartanák a körforgalmat jelző tábla áthelyezéssét a jobb láthatóság miatt. Ezen kívül középen sárga színű díszburkolat alkalmazását javasolják.

Olvasóink írták

 • 20. kertész 2009. október 23. 19:43
  „Oszvald F.!
  Akkor ön mit csinál,kötözködik.Mivel nem vagyok párttag,így felüröl nem kapok ukázt az írásra.
  Egyébként, ha a tábla nem látszik az út melletti fátol ,sokkal egyszerübb az ágakat levágni mint jelzőrendszert kiépíteni,meg lényegesen olcsóbb is.Nem mindig a másokban kell keresni a hibát és feltételezni valótlanságokat,néha el kellene gondolkodni az egyszerű megoldáson.Ha netán nem tud közlekedni a körforgalomban,egyszerüen el kell kerülni.Nekem nem okoz gondot”
 • 19. oszvald.ferenc 2009. október 23. 12:32
  „Kedves hozzászólók
  úgy látom van, akinek teljesen mindegy, milyen témáról van szó egy fórumon, ők csak nyomják a verklit (Csetneky, Kertész) és most Intel is egy kicsit.
  Kedves Kertész, talán inkább önnek osztják ezt ki hetente, nem? Hogy amint lát egy MDF-est, üssön. Gondolom le van osztva az szdsz is valakire, meg a többiek is, igaz?
  Kedves Csetneky, az UDZ Rt. ügye nem soproni kompetencia, de remélem, hogy Herényi mellett Tombort, Stumpfot, Almássyt is vizsgálják majd - ugyanis a CD tartalmának valódiságát eddig senki sem kérdőjelezte meg, sőt az érintettek (pl. Csányi) elismerték a hanganyag valódiságát az Ön esetében is csak azt látom: ahol lehet, jól belerúgni a másikba - igazán szép gondolat, a koalíciós partner (KDNP) szellemiségébe remélem ez nem fér bele...ja és kérem hasonló vehemenciával kutatni Kaya Ibrahim, Joszif Tot, Fót, Nagykanizsa, Esztergom ügyében is. Szakmailag is hozzá tud szólni a fórum témájához esetleg? Mert az lenne itt a cél...
  Kedves Intel (14.) Ön már többször mellénk állt, ezért köszönettel tartozunk, de most még is azt szeretném Öntől kérni: ne ,,kössön rá" ennyiszer a jelenlegi városvezetés hibáira, mégha igaza is lehet ezt illetően: nem szerencsés ezt ennyire túlhangsúlyozni. Ugyanis indokolatlanul könnyen besorolódhat a bértollnokok társaságába.
  Azt hiszem jelen helyzetben az is mindegy, ki készítette a körfogalmat, a lényeg: hogy így rossz - szerintem.
  Ami a szakmaiságot illeti volt még 2 javaslatunk, ami a cikkből kimaradt, ehhez várnám az észrevételeket (persze, akinek a kötelező rugdosást prezentálnia kell a nagyfőnök felé, attól nem várok szakmai vitát):
  1. a Szent István iskola 3-4 éve (??) bezárt, mégis kinn a tábla: Vigyázz, gyerekek - és 30-as sebességkorlátozás.. Szerintünk ez indokolatlan.
  2. A Lackner Kristóf utcából záróvonal miatt nem lehet nagy ívben balra kanyarodni a Virágoskert utcára ( Távolsági buszpályaudvarnál), de ezt tábla nem jelzi. Lassan itt a tél, 5 cm-es hó alatt a záróvonal nem látszik: itt javasoljuk tábla kitételét.

  Kedves Kertész (18) Ön csak kötekedik: mobilozni, záróvonalon előzni KRESZ szerint sem szabad, ezért nem kell külön figyelmeztető jelzés. Itt viszont nem nagyon látszik, hogy körforgalomról lenne szó, a Táncsics utca felől érkezve pl. a táblát egy fa kitakarja.

  Maradok tisztelettel: Oszvald Ferenc”
 • 18. Nagy_Imre_Vancouver 2009. október 22. 18:55
  „Hello Hector,
  Koszi a felvilagositast. Ugy tunik Magyarorszagon meg a körgeometriai kereszteződésben sem kell kitenni a jobb oldali indexet. Mindig tanul az ember valamit.”
 • 17. kertész 2009. október 22. 17:07
  „Nagy Tamás!
  Ha egy úton,nevezetesen az elkerülő úton záróvonal van és mégis előznek, akkor azt milyen lámpával kéne jelezni?Ha sopronban minden második autós mobilozik az milyen lámpát kér?
  Nem lenne egyszerűbb a szabályokat betartani?A jelzőlámpa erdő semmit sem fog megoldani,aki szabálytalankodva közlekedik,akkor benne van a baleset veszélye.Meg az sem lenne nagy kérés, ha az utcákon rendőr lenne és nem városnéző programban vennének részt az autós rendőrök”
 • 16. Hector 2009. október 22. 09:02
  „Kedves Nagy Imre!
  Az ön által felhozott példa három sávos utakhoz kapcsolódó körforgalom. Magyarországon ezt "körgeometriai kereszteződésnek" hívják. Itt nem az egyszerű körforgalom szabályai alapján kell közlekedni, pl.: van sávváltási lehetőség a körforgalmon belül is. Ilyen kereszteződésekkel pl: Győrben találkozhat.”
 • 15. FREDDY/S 2009. október 22. 06:22
  „14.
  "Sopronban az egyik ilyen akut probléma a Kossuth utcai ,,virtuális" körforgalom", melyet az előző városvezetés készített, nemde...”
 • 14. Intel 2009. október 21. 22:37
  „13.
  Kár, hogy Nagy Tamásnak, és a többi ellenzéki képviselőnek kell foglalkozni ilyen ügyekkel, mert a jelenlegi város vezetés csak károkat okoz...
  Mi változott 4 év alatt a városban?
  Megmondom én!
  Átvették a Deák teret, és a 4.évben kinyílt a mélygarázs!
  8 milliárd hitelből 16 lett....

  Ez ám a valódi város építés!”
 • 13. Csetneky 2009. október 21. 22:19
  „Az Mdf-nek inkább a herényi tisztességgel sem nagyon rendelkező vezére mentelmi jogával kellene foglalkozni! Ettől függetlenül a Kossuth utcai körforgalom egyszerre siralmas és nevetséges, nagy ostobaság volt egyáltalán létrehozni egy ilyen aszűk helyen.”
 • 12. Nagy_Imre_Vancouver 2009. október 21. 20:40
  „Hector On rosszul teszi ha az angoloknal nem hasznalja a jobboldali iranyjelzot a korforgalomban. Mivel ott az szabaly:
  Pl a piros auto a 3. kijarathoz a jobboldali indexet hasznalja:
  http://www.computer-2tr.com/Ireland/links/driving/roundabout.html
  En eleg sokat vezettem az angoloknal es megszoktam hogy ellentetes iranyba teszem ki az indezet ha a 3. kijaraton megyek ki.
  Ez kontinentalis Europaban a bal oldali indexnek felel meg. Ezert epp a cikkben szereplo korforgalomban tobbszor is ramdudaltak es integettek. Ha valaki tudja a mit ir errol a magyar KRESZ azt orommel fogadnam.

  A cikkhez hozzaszolva nem a civilek felelossege lenne a tablavadaszat. Vancouver eleg nagy varos de itt nem szokat veletlenul kinnt hagyni tablakat. A keresztezodesek szabvany szerint vannak felfestve es ha tul sok balaset van egy keresztezodesben akkor a keresztezodes ele villogo sarga lampat raknak. A problema talan az otthon hogy a fovallalkozo es a munkat elvegzok kozott tobb alvallalkozo van. Ha ez nem igy van akkor elnezest. A masik gond a dolgozok felkeszultsege nyaron a Kossuth utca vegen az Erzsebet kert mellet eleg komoly utkarbantartasi munkak folytak de borzalmas volt latni ahogy egy ket ember lapattal allt a tobbi nezte oket a sor meg egyre nott. Munkagepek forgalomiranyitas sehol.”
 • 11. jánosi 2009. október 21. 20:08
  „Jó politikus mindenhez ért ! Lásd Drasztikusovics, bárhová teszik remekel !”
 • 10. ggg 2009. október 21. 19:01
  „1%”
 • 9. Intel 2009. október 21. 17:21
  „Nagy Tamás Úr!

  Legyen szíves kicseréltetni a város vezetés útján azt a táblát, hogy vigyázat egy veszély...
  Amit ki kell most tenni, vigyázat szakadék....
  Erre tart Fodor Tamás és csapata szekere....

  Köszönöm!”
 • 8. nagy.tamas 2009. október 21. 16:35
  „Tisztelt ggg! Komolyan gondolom amit írtam!Önnek szíve -joga másképp gondolnia!Mindenesetre kívánom Önnek,hogy ennél viccesebb hete legyen! Nagy Tamás”
 • 7. ggg 2009. október 21. 14:10
  „a hét vicce:
  5. "...van olyan képviselő aki nem utasításra dolgozik, hanem komolyan veszi képviselői feladatát..."
  :D:D:D”
 • 6. NagyTamas 2009. október 21. 14:08
  „Kedves Hector !

  Elnézést kérek, rossz helyre címeztem a válaszomat, "Kertész"-nek szóltak a soraim.

  Nagy Tamás”
 • 5. NagyTamas 2009. október 21. 14:00
  „Tisztelt Hektor !

  El tudom fogadni, hogy Önnek furcsa, hogy van olyan képviselő aki nem utasításra dolgozik, hanem komolyan veszi képviselői feladatát, nyitott szemmel jár a városában és ha a választópolgárok megkérik, képviseli gondolataikat. Ilyen a mostani felvetésem is, nagyon sok ember, köztük én is a Kossuth Lajos utca felé járok haza, és tapasztaljuk a hely veszélyességét. Több koccanás is volt már itt és, hogy a komolyabb balesetet elkerüljük, ezért javasoltuk az alábbiakat:
  A körforgalom elé sárga villogó lámpa elhelyezését, a körforgalom díszburkolattal való kiemelését, az aszfalt látható és folyamatos felfestését, és a figyelmeztető táblák láthatóvá tételét (fák lombkoronájának szükség szerinti visszanyírását).
  Úgy gondolom, hogy ezek elősegítenék a biztornságosabb közlekedést. Amennyiben aktív képviselői munkám Önt zavarja, ezért elnézést kérek.

  Nagy Tamás (Sopron városi képviselő, akit "sem Dávid sem Góliát" nem tud befolyásolni)”
 • 4. egysoproni_ 2009. október 21. 09:58
  „2. Hector!
  Mot olvasom... ELNÉZÉST KÉREK MINDENKITŐL, de elírás volt a részemről! A cikk kissé megkevert.”
 • 3. kertész 2009. október 21. 09:30
  „Ez a sajtótájékoztató nem több annál,hogy Nagy Tamás a heti penziumot teljesítette.Teljesen mindegy hogy miről tart sajtótájékoztatót a lényeg hogy hetente egyszer megszólaljon a sajtónak,ezt követeli Dávid.A körforgalmi szabályok mindenkire vonatkoznak ,szócsépléssel nem lehet megmásítani.Most ez történt.A körforgalomban egyébként sárgával jelezték a középpontot.Ezt nem észrevenni az a baj, lehet hogy Nagy Tamásnak ez godot okoz.”
 • 2. Hector 2009. október 21. 08:28
  „Kedves egysoproni!
  Eddig azt hittem, tudok körforgalomban közlekedni (a gyakorlatban nem is volt gondom soha), de most Ön elbizonytalanított. Kérem magyarázza el, mikor kell bal oldali irányjelzőt használni körforgalomban!
  Tudtommal behajtáskor nem kell jelezni, hiszen csak egy irányba mehetek, kihajtáskor jeleznem kell, de ez csak jobbra történhet, így a bal oldali irányjelzőt még sosem használtam ilyen esetekben. (Kivéve Anglia, ott viszont a jobb oldalit nem használom.)”
 • 1. egysoproni_ 2009. október 20. 19:07
  „Kedves újságíró! A bal oldali irányjelzőt a körforgalomban is kell használni! Talán ha úgy írta volna le, hogy:
  Az autósok harmada-negyede szabályos kereszteződésként értelmezi a csomópontot, tehát bal oldali irányjelzőt is használ AMIKOR BEHAJT A KÖRFORGALOMBA!

  Megjegyzem, hogy ugyan csak egy sárga pötty van amit körforgalomnak neveznek, de a táblák kint vannak, hogy ott körforgalom van! Sőt...! A nyáron még egy elsőbbségadás köteélező tábla is kint volt a Wesselényi utca felől holott onnan nem is jöhetett hivatalosan semmiféle jármű mivel a Wesselényi utca az a Táncsics utca felé egyirányú! A táblát, hogy leszerelték e az illetékesek vagy ellopta valaki azt nemtudom, de az oszlop még ott van.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatkínzás ellen videó

Sopron - Időről időre napvilágot látnak megdöbbentő esetek, ahol állatkínzókról hallunk. Tovább olvasom