Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Jótékony árverés a kultúra javára Sopronban

Csaknem minden kép és szobor elkelt Balfon azon a jótékonysági árverésen, amit a magyar kultúra napjára emlékezve szerveztek szombaton. A résztvevők művelődtek, szórakoztak és a helyi alapítványt támogatták.
 
– Nem volt konkrét elhatározásom, de úgy jöttem, hogy ha valami megtetszik, arra licitálni fogok. Ahogy beléptem a művelődési ház nagytermébe, rögtön megláttam ezt a diópác képet és megtetszett. Örülök, hogy az enyém lett – mondta a jótékony árverést követően Kertészné Kreiter Veronika, egyike azoknak a balfiaknak, akik részt vettek a szombati liciten. – Horváth Judit a kép alkotója, ő is balfi, ennek külön örülök. Többszörösen is jól jártam, gondolom, mert lett egy szép képem elérhető áron, élmény volt a műsor és az árverés is, ráadásul a helyi kultúrát is támogattam – tette hozzá Kertészné Kreiter Veronika.

A szervezők – H. Nagy Cecília és Huszár László, a balfi kulturális élet mozgatórugói – is úgy gondolták, érdemes összekötni a magyar kultúra napja alkalmából szervezett ünnepséget egy olyan árveréssel, ami jótékony célt szolgál.

H. Nagy Cecília a Balf Alapítvány javára rendezte meg a jótékonysági licitet. A kezdeményezés mellé álltak a helyi és környékbeli képzőművészek.
H. Nagy Cecília a Balf Alapítvány javára rendezte meg a jótékonysági licitet. A kezdeményezés mellé álltak a helyi és környékbeli képzőművészek.

– Balfon nagyon jó közösség van, de a mai világban arra is gondolnunk kell, hogy a kulturális életünk is pénzbe kerül. Ezért kértük a művészeket, valamint a balfi Wosinski-tábor alkotóit, hogy segítsenek ebben. Olyan alkotók álltak most mellénk, mint például Giczy János, a Szepes testvérek, Kutas László és Fejér Zoltán, de még számos soproni és környékbeli képzőművész is. Alkotásaikat a piacinál sokkal alacsonyabb áron ajánlották fel, a bevétel pedig a Balf Alapítványt gazdagítja – mesélt örömmel a kezdeményezésről H. Nagy Cecília. Két éve már szerveztek hasonló licitet, a visszajelzésekből ítélve érdemes lesz hagyományt teremteni ebből Balfon.

A Sopronhoz tartozó kistelepülés művelődési háza nemcsak az árverésre, már az azt megelőző műsorra is megtelt. A Himnuszt H. Nagy Cecília szavalta el, s ő olvasta fel Járóka Lívia európai parlamenti képviselő alkalomra írt levelét is. Demcsák Ottó, a soproni Petőfi Színház balettművésze is köszöntötte a résztvevőket. „Értéket akarunk teremteni. Miért? Egymásért!" – mondta a táncművész, aki az általa koreografált, Ég és föld között című táncjátékból bemutatót is hozott. Nagy Nikolett és Szeles Tamás produkcióját vastapssal hálálták meg a balfiak, akik hálásan fogadták Arustei Andrea és Biczó Lilla gitár–ének duóját is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moderátor felsőoktatási szakképzés indul Sopronban

A moderátor asszisztens a médiában szerkesztőként, riporterként, műsorvezetőként működik közre.… Tovább olvasom