Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Ismét a soproniaké a papréti zsinagóga

A győri Pannon TIT küldöttgyűlése eladja a városnak a papréti zsinagógát.

A győri Pannon TIT küldöttgyűlése csütörtök este hosszas vita  után úgy döntött, elfogadják a soproni ajánlatot, és eladják a városnak a papréti zsinagógát. Az előzetes tárgyalásokon bruttó 15 millió forintban állapodott meg a két fél.

– Hosszas vita után, de egyhangúlag döntött a küldöttgyűlés a soproni zsinagóga ügyében – nyilatkozta a Kisalföldnek Cseh Sándor, a Pannon TIT elnöke.

– Elfogadtuk a soproni polgármester, Walter Dezső ajánlatát, és bruttó 15 millió forintért átadjuk az épületet. Úgy vélem, mindenki számára megnyugtató megoldás született, mert a zsinagógából kulturális intézmény lesz, – ahogy mi is szerettük volna – és jogilag is visszakerül a soproniak tulajdonába. Végül is egy megyében, egy régióban élünk, és mi is büszkék leszünk, ha felújítják. Mint megtudtuk, a vételárat a TIT intézmény-és alaptevékenység-fejlesztésére fordítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új neve lesz a Matávnak

Egy január végi igazgatósági ülés hagyta jóvá, hogy a Matáv nevét Magyar Telekomra változtassák anyacége, a Deutsche Telekom mintájára. Az ügyfelekre semmilyen teher nem hárul a névváltoztatás miatt – jelentette ki dr. Nagy Bálint, a Matáv Rt. kommunikációs igazgatója a Kisalföldnek. A részvénytáraságot napokon belül Magyar Telekom Rt. néven jegyzi be a cégbíróság. Tovább olvasom