Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Ikva Rádió egész nap

A 94,1 megahertzen péntek óta egész nap az Ikva Rádió stúdiójából szól a műsor, ugyanis a Rádió Sopron átadta adásidejét az Ikvának. A huszonnégy órás műsoridőből tizennégy órát – reggel hattól este nyolcig – élőben sugároznak.
Duplájára bővült a soproni Ikva Rádió adásideje, így az érdeklődők már 24 órában hallgathatják. A rádió pénteken vette át a korábban délután kettőtől másnap hajnali kettőig műsort adó Rádió Sopron idősávját a 94,1 megahertzen.

– Egy helyről irányítjuk az adást – tájékoztatott Rózsás József, az Ikva Rádió vezetője. – A délutáni, esti időszakban továbbra is megmarad a Rádió Sopron neve. Jelenleg nyolcan készítjük adásainkat, a Rádió Sopron munkatársai nálunk dolgozhatnak, de újakat is vettünk fel.
Az új műsorszerkezetről szólva Rózsás József elmondta: reggel hattól este nyolcig élő adás lesz, minden egész órakor az országos, félkor pedig a helyi hírekről számolnak be. A jövőben is hazai és európai slágereket sugároznak. Természetesen továbbra is kereskedelmi rádióként működnek.

A váltás okairól Csóka István, a Rádió Sopron vezetője elmondta: a soproni piac kicsi ahhoz, hogy három rádiót is eltartson. Sem anyagilag, sem üzletileg nem vállalhatták tovább a stúdió fenntartását. Az is fontos szempont volt, hogy jövő év májusában lejár a műsorszórási engedély, és az addig hátralévő időszakban nem tudtak volna nyereséget elérni, a tartalékaik viszont elfogytak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrákok tesztelték az autószervizeket

Soproni műhelyeket is felkerestek az osztrák fogyasztóvédők, amikor a biztosítók felkérésére… Tovább olvasom