Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Gőbl Gábor: a soproni betegek többet érdemelnek

- Beláthatatlan következményei lesznek, ha a kórházvezetés továbbra is a szőnyeg alá söpri az ellehetetlenülésből fakadó gondokat – mondta Gőbl Gábor (Jobbik).

Ha a várólista dátumokra rátekintenének, vagy az órákat a szakrendelők előtt várakozó soproniakat kérdeznék, nyilván teljesen más véleményt kapnánk - kezdte sajtótájékoztatóját Gőbl Gábor, a Jobbik soproni polgármesterjelöltje.

- A belgyógyászat szakrendelésekre például több hónapos várólistákkal találkozhatnak betegek. Az osztályokon éjszakánként sokszor 1-1 nővér ügyel a betegek sokaságára. Teljes képtelenség annyi beteget szakmailag hibátlanul és lelkiismeretesen ellátni. Az orvosok 2. 3. 4. munkahelyet kénytelenek vállalni megélhetésük érdekében, mindeközben ügyeletük 24. órájában sem lankadhatna a figyelmük...

Hozzátette, a Jobbik véleménye szerint az elmúlt évben felvett pályakezdő 23 rezidens orvos nem pótolja a sokéves tapasztalattal rendelkező kilépett szakorvosok hiányát. A rezidensek a törvény szerint nem dolgozhatnak egyedül, ami a valóságban nem így történik, szakorvosok hiányában pedig nincs kitől elsajátítaniuk a szakma fortélyait. A belgyógyász szakorvosok csoportos felmondása miatt a gasztroenterológia és tüdőgyógyászati osztály is kritikus helyzetbe került.

- Az országhatár közelsége miatt a szakdolgozó elvándorlás Sopronban hatványozottan érződik. A dolgozók nincsenek sem erkölcsileg sem anyagilag megbecsülve - folytatta Gőbl Gábor. Az elmúlt 2 évben 19 szakorvos hagyta el a kórházat, mindeközben a vidéki kiskórházak redukálásával a balfi és Várisi úti szanatórium integrálásával rendkívül nagy teher zúdult az intézmény dolgozóira.

A Jobbik álláspontja az, hogy a várost vezető politikusoknak fel kell tudni ismertetni az egészségügyi kormányzattal a tarthatatlan viszonyokat! Ez a Fidesznek nem sikerült. Ha felhatalmazást kapunk a polgároktól fizetésemelést fogunk végrehajtani az ágazatban. Ha a kormány ezt nem finanszírozná, akkor közvetlenül önkormányzati forrásból fogjuk megteremteni az egészségügyben szolgálók jövedelmének emelését.

A soproni lakás és albérlet árakat figyelembe véve teljességgel versenyképtelen a fiatal rezidensek és szakápolók bérezése, így Sopronba tartása reménytelen.
Egy felelős városvezetésnek érdemi lépéseket kellene tenni azért, hogy a keleti országrészből idekerült szakdolgozók ne ugródeszkának tekintsék az intézményt, mielőtt továbbállnának Nyugat-Európába, ezért minőségi szolgálati lakásokat fogunk biztosítani az egészségügyi ápolóknak, orvosoknak – zárta tájékoztatóját Gőbl Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálják a jegyzőkönyvet Fertődön - Feljelentés a rendőrségen

A megyei kormányhivatal folytatott le egy vizsgálatot Fertődön. Bűncselekmény alapos gyanúja miatt… Tovább olvasom