Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Félmilliárdos fejlesztés a nemzeti parkban - fotók

Több mint félmilliárd forintos turisztikai fejlesztés utolsó elemét adták át a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban kedden.

Felavatták a Sarród melletti Lászlómajorban az egykori falusi életet bemutató, 180 millió forintból kialakított látványgazdaságot. A 14 településen zajló fejlesztés utolsó elemének avatásán Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter arról beszélt: "fontos, hogy úgy őrizzük meg a múlt emlékeit, hogy közben felszínre hozzuk a tájban rejlő csodákat".

Felavatták a látványgazdaságot. Fotó: Magasi

A 14 településen zajló fejlesztés utolsó elemének avatásán Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter arról beszélt: "fontos, hogy úgy őrizzük meg a múlt emlékeit, hogy közben felszínre hozzuk a tájban rejlő csodákat". A miniszter kiemelte: a vasfüggöny leomlásáig világtól elzárt vidék volt az osztrák határ közvetlen közelében fekvő terület, amely mostanra jelentős idegenforgalmat mondhat magáénak.

Ivanics Ferenc, a térség fideszes országgyűlési képviselője hozzátette: a Fertő- és a Hanság-vidéknek éppen az lett az előnye a rendszerváltás után, ami előtte a hátránya volt, vagyis hogy a vasfüggöny miatt itt elmaradt az ipartelepítés, így a tájat meg lehetett őrizni eredeti állapotában.

A nemzeti park azzal számolnak, hogy az első ütemben konferenciateremmel, a most avatott másodikban gazdálkodástörténeti kiállítással, játszótérrel, állatbemutatóhellyel és bivalyistállóval gazdagodó majornak a következő fél évtizedben 15-20 ezer látogatója lesz. Az idén egy-két ezer vendégre számítanak a szeptember elsejéig ingyenesen látogatható Lászlómajorban, ahol 15 őshonos állatfaj 300-nál több példányát tekinthetik meg az érdeklődők.

A Turisztikai fejlesztések a Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj, valamint a Rábaköz és Hanság területein című projekt során 11 kerékpárospihenő épült kisebb forgalmú utak mentén, Rábakecölön evezősök, vízitúrázók számára alakítottak ki szállást, Cirákon, Osliban és Veszkényben egyházi emlékek újultak meg.

Az 514 millió forintos, zömében uniós és hazai pályázati forrásból megvalósított fejlesztés részeként Fertújlakon és Kapuváron kerékpárút épült, valamint létrehoztak egy, a két keréken érkező turisták tájékozódását segítő, GPS-alapú rendszert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elcsúszott a motoros Peresztegnél

Motorkerékpáros szenvedett balesetet hétfőn délután Pereszteg térségében, a vejkei domb közelében. Tovább olvasom