Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Édesanyja sírjának összetört fejfáját akasztották a kilincsére Sopronban

Ismeretlenek összetörték a soproni Bálint Zoltán édesanyja sírjának fejfáját, majd egy táskában a férfi lakásának bejárati ajtajára tették.

Az eset karácsonykor történt, de a soproni Bálint Zoltán még mindig a történtek hatása alatt áll. Egyszerűen nem tudja elhinni, amit ismeretlenek vele, és a tavaly májusban elhunyt édesanyja sírjával tettek.

- December 23-án, a bejárati ajtóm zárjait telenyomták pillanatragasztóval, ami tönkre tette a zárjaimat. Ezeket másnap lecseréltettem - idézte fel a közelmúlt eseményeit az Angliából hazaköltözött férfi.

- Az igazán megdöbbentő és gyalázatos dolog szenteste ért. A családi vacsoráról hazaérve vettem észre, hogy a bejárati ajtó kilincsére ismeretlenek egy nylon táskában kiakasztották az édesanyám sírján lévő fejfa összetört darabjait. A rendőrséget is kihívtam, akik felvették a jegyzőkönyvet.


 Bálint Zoltán a meggyalázott sír mellett. A nyilvánosságban bízik, hogy meglesz az elkövető.
Bálint Zoltán a meggyalázott sír mellett. A nyilvánosságban bízik, hogy meglesz az elkövető.


Bálint Zoltán, mint mondta, meglehetősen nehéz hónapokat élt át. Azért tért vissza Sopronba tavaly, hogy édesanyja, a városszerte ismert optikus, Hideg Anna mellett lehessen.

- Időközben nagymamám is súlyos, végstádiumú beteg lett, hónapok óta ápolom - folytatta a szociális területen dolgozó férfi. - Most azon fáradozunk, hogy őt hazahozhassuk a kórházból, és szerettei között lehessen.

- Bízom a nyilvánosság erejében, ezért is fordultam a Kisalföldhöz - mondja bizakodva Bálint Zoltán. - A közösségi oldalon már jópáran megosztották a bejegyzésem, így talán közelebb juthatunk az elkövetőkhöz. Az is célom, hogy a médián keresztül hívjam fel ezen gyalázatos esetre a figyelmet. S talán visszatartó hatása is lehet mindennek.

Bálint Zoltán hozzátette, nincs haragosa, nem tudja elképzelni, hogy valaki bosszúból cselekedett ilyet.

Gabnai Sándor esperes mélyen felháborodott a történtek miatt.

- Az evangélikus közösséget megdöbbentette ez a sírgyalázás,
szentségtörés és kegyeletsértés - nyilatkozta Gabnai Sándor.

- Érthetetlen, hogy bárki is ilyen tettre volt képes. Nem értjük a szándékot, hiszen Hideg Annát és családját Sopron szerte szerették, tisztelték, megbecsülték. Nem tudok másra gondolni, mint vandalizmusra.

Az esperes hozzátette, az evangélikus temetőben korábban már előfordultak kisebb lopások, főként virágok, kovácsoltvas láncok tűntek el. Ám ilyen gyalázatos esettel a tizenöt éves lelkészi pályafutása során nem találkozott.

Az ügyben a Soproni Rendőrkapitányságon tulajdon elleni szabálysértés miatt, ismeretlen személy ellen indult eljárás - tudta meg portálunk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ünnepek alatt sem pihentek a betörők Ivánban

A soproni rendőrök szilveszter éjjelén elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint egy családi házból… Tovább olvasom