Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Civilben is figyelnek a rendőrök Sopronban

Országszerte és sajnos Sopronban is rosszabb lett a kora tavasz baleseti statisztikája a tavalyihoz képest.

– Az év első négy hónapjában emelkedett a személyi sérüléses balesetek aránya a Soproni Rendőrkapitányság területén az előző esztendő hasonló időszakához képest. Igaz, tavaly márciusban még hó volt, aki tehette, nem is ült autóba, aki pedig vezetett, az óvatos volt – mondja Kovács Miklós, a soproni közlekedésrendészeti osztály vezetője.

– Nemcsak Sopronban, országosan is hasonló a helyzet. Nem drasztikus a változás, de a figyelmet fel kell hívni rá, ezért a megelőzés érdekében akciókat tartunk – teszi hozzá az alezredes.

Az Ógabona téren a rendőrök videokamerával is figyelik a közlekedőket, akik közül bizony nem mindenki tartotta be a szabályokat.
Az Ógabona téren a rendőrök videokamerával is figyelik a közlekedőket, akik közül bizony nem mindenki tartotta be a szabályokat.


A rendőrség a napi szolgálat során is figyeli a közlekedőket, de májusban fokozottabban, a közlekedők országszerte nagyobb létszámú és gyakoribb ellenőrzésre számíthatnak. És nem csak az autósok!

A rendőrök tapasztalata ugyanis az, hogy a járművezetők mellett a gyalogosok és a kerékpárosok között éppúgy nőtt a szabálytalankodók száma. Tegnap például a gyalogátkelőhelyeket ellenőrizték Sopronban, s bizony nem egy piros jelzés ellenére a zebrára lépőt kellett megszólítaniuk. A kerékpárosok közül pedig volt, aki felháborodott azon, amiért megbüntették a járdán kerekezésért...

– A meleg, az időjárási front érezhetően ront a közlekedési morálon, erre is érdemes figyelnie mindenkinek – mondta Kovács Miklós az úgynevezett ponttérkép előtt állva irodájában.

A térképen különböző színnel jelölik a baleseti helyszíneket, ha valahol halmozódást tapasztalnak, azonnal lépnek. A közútkezelővel veszik fel ilyenkor a kapcsolatot és egy helyszíni bejárást követően határozzák meg a teendőket a biztonság érdekében. Sopronban a határ felé vezető úton és a Lackner Kristóf utcában volt idén több karambol – derül ki a színes gombostűkből.

A fokozott ellenőrzés egyébként kiterjed az ittas sofőrök kiszűrésére is, szondáztató rendőrökkel gyakran fogunk találkozni – és nemcsak egyenruhában, az akciók során ugyanis civil ruhás hivatásosokra is számítani lehet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék bicikli a soproni polgárőröknek

Az országos szövetség minden megyének tíz-tíz kerékpárt juttatott, a soproniak e kontingensből… Tovább olvasom