Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ásványvíz-palackozó üzem épülhet Harkán

Harka - Amennyiben a beruházó megfelelő minőségű és mennyiségű ásványvizet talál, 2009 tavaszán elkezdődhet a palackozóüzem építése Harkán. Siker esetén a település neve is szerepel a palackokon.
Közel egy évtizede napirenden van Harkán a palackozóüzem megépítése. Az önkormányzat a közelmúltban mintegy négymillió forintért értékesítette a tulajdonában lévő 1,2 hektáros területet. A szakértők szerint ezen a részen kilencvenöt százalékos biztonsággal található ásványvíz.

Az önkormányzat anyagi lehetőségei eddig nem tették lehetővé a próbafúrás elvégeztetését, így ez is és a minőségi bevizsgáltatás is a beruházóra, az Aqua Quelle Kft.-re hárul. Amennyiben megfelelő minőségű és mennyiségű ásványvizet találnak, akkor legkorábban 2009 tavaszán kezdődhet meg a palackozóüzem építése. A költségek az előzetes számítások szerint elérik a 100 millió forintot.
Szabó Károly, a település polgármestere elmondta, úgy állapodtak meg a befektetővel, hogy a palackokon a Harka név is szerepelni fog. A megállapodás szerint a cég a községbe teszi át székhelyét és itt is fog adózni.

A községi tervekről lapunkban korábban is beszámoltunk (Kisalföld, 2007. május 6., Próbafúrást végeznek, ásványvizet remélnek). A Harka Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) felőli részén található terület alkalmas a víznyerésre – állapították meg szakemberek. Az önkormányzat hosszas vita után döntött az értékesítés mellett. A terület osztrák oldalán évtizedek óta ismert és közkedvelt ásványvizet palackoznak.

Olvasóink írták

 • 2. Defoe 2008. június 28. 08:05
  „Harkai Juvina? Más megtalálja, nekem meg csak palackozni kell.
  Igaz, az EU-ban már minden közös:-))”
 • 1. Egy aggódó soproni 2008. június 27. 15:03
  „- Biztosan tudják, hogy ásványvízet rejt a föld,
  - eladják 4 M Ft-ért

  NEM MERÍTI EZ KI A HŰTLEN KEZELÉST????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújították az állomási vágányt Fertőendréden

Fertőendréd - A Győr–Sopron vasútvonal egyik leghosszabb állomási vágányát újították fel… Tovább olvasom