Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Alakuló észt kapcsolat - cél a turizmus erősítése

Kétnapos munkalátogatásra érkezett az Alpokalja–Ikva Mente LEADER Egyesülethez egy észt delegáció.

A fő cél: megismerni egymás országát, közös pontokat keresni későbbi együttműködésekhez, pályázatokat beadni, erősíteni a turizmust.

– Az észtországi Valga megyét lefedő LEADER egyesület keresett meg bennünket, hogy szeretnék felvenni az Alpokalja–Ikva Mente LEADER Egyesülettel a kapcsolatot – mondta el Varga Krisztina projektmenedzser.

– A huszonnyolc fős delegáció két napot töltött nálunk. Bemutattuk nekik a Fertő-táj és az Alpokalja szépségeit, turisztikai lehetőségeit, szakrális fejlesztéseit, valamint láthatták kulturális, oktatási kezdeményezéseinket, térségünk két városának, Fertődnek és Fertőszentmiklósnak a fejlesztéseit is.

Páliné Keller Csilla munkaszervezet-vezető hozzátette, a jövőben szeretnének együttműködni az oktatásban, a diákcsereprogramokban és a turizmusban. Rokon népek vagyunk, már csak ezért is fontosak ezek a célok. A két térség munkaszervezetei is tanulnak egymástól a jövőben, kiemelten a stratégiakészítés, -tervezés területén. A két LEADER-térség mérete csaknem megegyezik, az adottságok, a jelenlegi stratégiák is hasonlóak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máig megoldatlan a vízelvezetés Fertőbozon

Felhőszakadást követően, két éve megindult a homokfal Fertőbozon. Az önkormányzat akkor bejárást… Tovább olvasom