Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Növényi Norbert: csak úsznak és úsznak!

Sopron - A sportrendezvényen 16 úszó-, és két búvárcsapat vett részt. Az úszók száma meghaladta az 1200-at, míg nézőként közel kétezren látogattak ki a Csík Ferenc Uszodába.


A további adatok is  beszédesek: az egy nap alatt negyvenötezer hosszt tettek meg, ami  méterre átszámítva közel másfélmillió méter. A legidősebb úszó 81  férfi a legfiatalabb pedig
két nyolcéves gyermek volt.

Korábban

Növényi Norbert startjelére pontban déli tizenkettő órakor kezdetét vette 18. Soproni Szuperinfó a 24 órás Úszónap, amely vasárnap délig tart. A lelkes úszók mellett, búvárok is részt vesznek a sporteseményen.

A szervezők elmondták, minden évben harc folyik a bekerülésért, hiszen a medence nagysága szabja meg a versenyző csapatok számát. Idén is már január végére eldőlt, melyik 16 csapat vehet részt a versenyen.

A szervezők büszkén mondhatják el, hogy a szupermaraton országos hírűvé vált, hiszen 2003 óta már Miskolcról, Budapestről, Győrből, Mosonmagyaróvárról, is érkeznek csapatok. Idén az egyik soproni társasághoz olasz versenyzők is csatlakoznak, akik szándékuk szerint jövőre önálló csapattal is a vízbe ugranak.

Galéria! Fotók: Magasi Dávid


Minden évben úsznak olyanok is, akik nem benevezett tagjai a versenynek, csak kisegítik barátaikat az éjszaka, vagy a hajnal nehéz óráiban. Így a hivatalosan rögzített 570 versenyző évről-évre másfél ezerre duzzad. Ezt természetesen nem bánják a szervezők, hiszen céljuk mindig is az volt, hogy az egészséges életmódra hívják fel a figyelmet.

Olvasóink írták

  • 3. adalfold 2009. május 01. 19:34
    „mikó vót nobbika cínéf?:D:D:D:D”
  • 2. adalfold 2009. május 01. 19:34
    „ja vazze.:D”
  • 1. JóSzínházat 2009. április 26. 16:23
    „Már nem színészkedik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Tamás: Tenni kell a körbetartozás ellen

Sopron - Az önkormányzat segítse a körbetartozás megakadályozását azzal, hogy előnyben részesíti… Tovább olvasom