Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Újra van víz a csornai termálban

A Kerti Park Kft. tartozása egy részét kifizette a Pannon-Víz rt.-nek, így a szolgáltató ismét ad vizet a csornai termálfürdőnek.
Günter Herneth, a termált is üzemeltető Kerti Park Kft. egyik tulajdonosa a Kisalföldnek elmondta: amikor megvásárolták a fürdőt, nyereségre számítottak, de most már azzal is elégedettek lennének, ha a ráfizetés csökkenne. Jelenleg ugyanis 190 ezer forint veszteséget „termel" a strand naponta.

„ Nagyrészt csornaiak dolgoznak nálunk, azt akarjuk, hogy normálisan menjenek a dolgaink és csak azért, mert külföldiek vagyunk, ne keressenek állandóan hibát bennünk, illetve sápoljanak bennünket. Információim szerint számos adósa van még a Pannon-Víznek, velük mégsem teszi meg azt, amit velünk."

– 40–50 ezer forintos mínusz még beleférne, de ez az összeg túl sok a cégnek – vázolta a jelenlegi helyzetet Günter Herneth, aki a jövőt illetően sem szolgált jó hírrel. – Ha ez a továbbiakban is így lesz, nem tudunk mást tenni, mint jövőre a belépőjegyek árát emeljük meg, elképzelhető, hogy duplájára. Amikor megvásároltuk a fürdőt, csak minimális nyereségre számítottunk, arra viszont nem gondoltunk, hogy ekkora veszteséget kell majd elkönyvelnünk.

A tulajdonos kifejtette: sem kedvük, sem energiájuk, sem idejük nincs arra, hogy a Pannon-Vízzel hadakozzanak folyamatosan. Számukra fontos a termál, és az is, hogy a csornaiaknak munkát adjon a cég. A múlt héten tartozásukból kifizettek másfél millió forintot. Igaz, hogy maradt még adósságuk, de a hajlandóság megvan bennük a törlesztésre. Ezért is nem értik a szolgáltató hozzáállását, amiért egyszerre olyan drasztikus eszközhöz nyúltak, hogy lezárták a vízvezetéket. (Ezzel szemben Sipőcz Ernő, a Pannon-Víz rt. vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott a Kisalföldnek, hogy többször keresték a kapcsolatot a kft.-vel, írásban, telefonon és személyesen is, mégsem sikerült közös nevezőre jutniuk. A szerk.)

– Ráadásul úgy végezték el a lezárást, hogy az újbóli indítás után az egész rendszert át kellett mosatni, annyira szennyezett volt a víz – folytatta Günter Herneth. Az osztrák vállalkozó szerint külföldiként hátrányosan különböztetik meg őket Magyarországon.
Arra a felvetésre, hogy ha rendesen, hónapról hónapra fizetik a vízdíjat, nem alakult volna ki a mostani helyzet, elmondta: cégük partnerei is hatvannapos fizetési határidőt kapnak, vagy még többet. Pk is ennyit kérnének a Pannon-Víztől. Mint fogalmazott, ahogy tudják, kifizetik a hátralékot.

A Kerti Park-osok a termál megvásárlásakor megígérték, hogy különböző fejlesztéseket végeznek el a fürdőben. Ezért is egyeztek meg csökkentett vételárban a csornai önkormányzattal. Később szerződés-, illetve határidő-módosítást is kértek a várostól, amihez a képviselő-testület hozzájárult. Günter Herneth most megerősítette: osztrák és német vállalkozásokkal tárgyalnak, amelyek befektetnének a csornai termálba. Szeretnék elvégezni a téliesítést és a többi fejlesztést is. Erre azonban jelenlegi pénzügyi helyzetükben jövő januárig vagy februárig nem kerülhet sor, hiszen nem számoltak ekkora kiadással, veszteséggel. Jövőre azonban, megvonva az idei tapasztalatok tanulságait, jobban odafigyelnek a működtetésre. Ehhez azonban kérik a partnerek támogatását is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépült Bősárkány főtere

A helyi önkormányzat, az egyházközség és a faluban működő gazdasági társaság együttműködésével szépülhetett meg Bősárkány főtere. A 14 millió forintos beruházást a hétvégén adták át a helyieknek. A falu központjában élelmiszerboltot üzemeltető gazdasági társaság vezetői gondoltak először arra, hogy üzletük környezetét megszépítik. Tovább olvasom