Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Rehabilitációs szakrendelő 106 millióból

Jelentős támogatásokat nyert pályázatokon a közelmúltban a csornai Margit Kórház. Jelenleg rehabilitációs szakrendelőt alakítanak ki 106 millió forintból.

A csornai Margit Kórház közelmúltbeli fejlesztéseiről, illetve a folyamatban lévő beruházásokról tartott tájékoztatót dr. Winiczai Zoltán. Az igazgató főorvos hangsúlyozta: a rehabilitációs ellátásokat igyekeznek erősíteni. Ezek fejlesztése és az egynapos ellátások felzárkóztatása jelentheti a kiutat a gondokból.

– A problémákat önerőből nem tudjuk megoldani, csak pályázati támogatásokkal – fogalmazott dr. Winiczai Zoltán. – Korábban ötvenmillió forintos beruházással a légzésrehabilitáció feltételeit teremtettük meg. Kompetenciafejlesztésre, továbbképzésre huszonötmillió forintot kaptunk, foglalkoztatástámogatásra ötvenmilliót, további képzésekre újabb kilencvenmillió forintot költhetünk.

A rehabilitációs szakrendelő kialakítása folyamatban van. A kórház dolgozói is megnézték leendő munkaterületüket.
A rehabilitációs szakrendelő kialakítása folyamatban van. A kórház dolgozói is megnézték leendő munkaterületüket.

A mostani fejlesztés költsége 106 millió forint, melyhez a nyugat-dunántúli rehabilitációs program nyújt támogatást. Rehabilitációs szakrendelést működtetnek majd a Margit Kórházban. A C épületben 228 négyzetmétert érint az átalakítás. Neurofiziológiai, illetve neurológiai háttérrel dolgozik majd a rendelő személyzete: logopédus, pszichológus és gyógytornász.

– A hozzánk fordulók összes szociális, pszichés és testi betegségét gyógyítani szeretnénk, személyre szabott rehabilitációs terv alapján – jegyezte meg dr. Winiczai Zoltán. – Két gyakori betegség kezelése emelkedhet ki: a szédüléssel járó betegségek gyógyítása, illetve a járásrehabilitáció biztosítása.

Olvasóink írták

 • 5. kultura 2013. április 11. 10:13
  „1.És szeretettel ajánlom számodra a neurológiai- rehabilitációs szakrendelést ,nem a szédülés ambulanciára gondoltam.”
 • 4. kultura 2013. április 11. 10:08
  „istipisti76, csak egy-műszakot/12 órát/tölts el a légzésrehabilitáción,de ajánlhatom az ápolási-osztályt is.
  Lehet megváltozna a véleményed az ott dogozókról.Azt hogy betegként próbáld ki távol áll tőlem veled ellentétben hiányzik belőlem a <moderálva>.És akkor nagyon finom voltam.A továbbképzésen a nővérek voltak ,a szabadnapjukon .Lehet őket követni <moderálva>”
 • 3. nagytibi 2013. április 11. 08:06
  „istipisti76 <moderálva>”
 • 2. Gyöngyi60 2013. április 10. 23:25
  „Pár hete még nem volt tű sem a vérvételhez, elküldték az embereket. Állítólag a kórház nem fizetett és nem kaptak.
  =D”
 • 1. istipisti76 2013. április 10. 15:33
  „Ez jóóóóóóóóóóóóóóóóó. Csak úgy dől a lé a fejesek zsebébe és akik közel állnak a tűzhöz.... Továbbképzés 25 millió. kit küldtek képzésre? Látható jele?Mikor a nővérek még az alapvető köszönést sem ismerik, istennőknek képzelik magukat? Foglalkoztatás támogatás: 50 milla. a családtagok foglalkoztatása, új kocsi vásárlása. majd újjabb további képzés 90 milla. Ott kiket küldenek el? A szakemberek már mind elmentek. Betegel a kutya sem tőrödik. De örüljünk minden marad a régiben. majd a gyógyszert, ha be kell feküdni a kedves beteg hozza magával. De a dolgozók túlképzettek lesznek. Remélem meg is látszik rajtuk. Csak ezután hogyan köszöntsem őket? Mik lesznek az új titulusaik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mátyás király lett Rudas Lászlóból

A törvényi előírások szerint utcanevek változtatásáról döntött a farádi önkormányzat. Zalka Mátéból… Tovább olvasom