Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Rábaköz öröksége

Nemzetközi táboron vesznek részt több európai ország táncosai Kapuváron.

A Rábaköz öröksége elnevezésű táborban mintegy kétszáz fiatal ismerkedik a rábaközi és más hagyományos magyar táncok alapjaival. A vasárnapig tartó rendezvényre érkeztek vendégek a Felvidékről, Szardíniáról, Szlovákiából és Bulgáriából is. A táncosokat Lengyel Szabolcs oktatja (képünkön), esténként pedig táncházban vesznek részt a táborlakók.

Fotó: Turbók Attila
Fotó: Turbók Attila

Olvasóink írták

 • 4. coultúra 2009. július 27. 16:53
  „Jártál te bent a programon????!!!! Tánctanítás volt egész nap, kézműves programok a udvron, este táncház, ételkóstoló és buli. És ha volt köztük ittas, zavart téged? Zárt helyen történt a program, az ment be aki akart, nem volt muszály bemenni, ha ez téged zavar! Irigység az dől belőletek, persze megszokhattuk. Mo.-on ha vmi működik, és jól, azt tönkre kell tenni! Ehhez értetek ...”
 • 3. coultúra 2009. július 27. 16:50
  „A néptánctábort az alábbi forrásból szervezték: NKA népművészeti kollégium. www.nka.hu”
 • 2. Borsika 2009. július 27. 11:57
  „Kár, hogy a hozzászóló nem elég tájékozott, és színvonaltalan, semmit érő baromnak nevezi azt az embert, néptánctábor oktatót, aki a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjét is megkapta, és a világon nagyon elismert Honvéd néptáncegyüttest vezeti. Valószínűleg nem azért töltheti be ezt a posztot, mert annyira semmit érő ember lenne.
  Örülök, hogy nemzeti kincsünk, a népi kultúra ilyen fontos néhány embernek, hogy az egész életét ennek áldozza, mert ha nem lennének ilyen emberek, akkor már régen elfeledtük volna értékeinket.
  Végül álljon itt Kós Károly: Régi Kalotaszeg c. munkájának pár sora, hogy elgondolkoztasson bennünket.

  "Mert azt tanultam mindenütt, azt láttam minden nagy nemzetnél, hogy az apák dolgát folytatják az utódok... Ugyanezt látjuk Északon és Délen minden olyan nemzetnél, akikhez mi tanulni járunk, hogy hazajőve lebecsülhessünk mindent, ami a miénk, merthogy itthon nincsen készen akkora kultúra, akkora művészet, mint amilyent hozhatunk könnyen, készen - külföldről. Mert nekünk azt előbb csinálnunk kellene. Mert össze kellene szednünk nagy fáradsággal az ország minden részéről a széjjelszórt köveket, hogy azokkal a magunk képére építhessünk. És ehhez hit is kellene, és nagy fanatizmus is, és rettenetesen sok munka."”
 • 1. kissistvan 2009. július 27. 11:01
  „csodálatos, hogy a város közepén a "táborozók" beszámíthatatlan részeg állapotban randalíroznak! <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudáscentrum készül

Csorna - Norvég forrásból 151 millió forintos beruházás kezdődik hamarosan a csornai Városi… Tovább olvasom