Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Polgármesterek vészhelyzetben

A katasztrófavédelemről tartottak előadást Kapuváron a körzet polgármestereinek, jegyzőinek.
Sinka András ezredes volt az egyik előadó.
A kapuvári polgári védelmi irodához tartozó települések vezetői vettek részt azon a továbbképzésen, melyet a megyei védelmi bizottság, valamint a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai tartottak Kapuváron. A megbeszélésen szó volt azokról a feladatokról, melyeket egy-egy esetleges vészhelyzet során a polgármestereknek okvetlenül végre kell hajtaniuk.
Benkovics Miklós, a kapuvári polgári védelmi iroda vezetője a Kisalföldnek elmondta, a tanácskozás célja, hogy a polgármesterek, helyi védelmi parancsnokok részére tájékoztatást adjanak a katasztrófavédelem jogi szabályrendszeréről, és megbeszéljék a közös feladatokat. Fontos szerepük lehet a vezetőknek például az ár- vagy belvízvédelemnél, és a hókatasztrófák kialakulásakor is. Nekik kell ugyanis megszervezni többek között a szabad információáramlást, a polgári védelmi erők mozgósítását, a rendelkezésre álló technikai eszközök biztosítását és – legrosszabb esetben – a kitelepítés menetét.
A kapuvári találkozón a szakemberek a feladatok részleteivel is megismertették a részt vevő polgármestereket és jegyzőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fáznak már a „kifliházakban

Két hónappal ezelőtt még nem működött a távfűtés a kapuvári kifliházakban. Az azóta eltelt időben a… Tovább olvasom