Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Megvendégelt faluvezetők

A kónyi Kisalföldi ÁFÉSZ tizenegy községben van jelen. 1990 óta hagyomány már a szövetkezetnél, hogy négyévente vendégül látják a települések megválasztott polgármestereit. Igaz, idén a meghívottak közül többen nem vettek részt a találkozón.
Perlaki József
Szó esik ilyenkor a falvak és a cég kapcsolatáról, az önkormányzatok gondjáról-bajáról és a kötetlen beszélgetések során a polgármesterek ötleteket is adnak egymásnak.
Téma volt a kónyi találkozón például az önkormányzati intézmények felújítása, a pályázati lehetőségek, felvetődött természetesen a több községet is érintő csatornaberuházás és az útfelújítások kérdése is.
Az ankét elején Perlaki József ÁFÉSZ-elnök tájékoztatójából kiderült, hogy a szövetkezet pénzügyileg stabil alapokon áll, sőt, jelentős beruházásokat is végrehajtottak. Bekapcsolódtak például a földgázprogramba és valamennyi üzletüket csatlakoztatták a rendszerhez. Ugyanígy kihasználták a szennyvízcsatorna nyújtotta előnyöket. Emellett folyamatos az ÁFÉSZ-ingatlanok felújítása. A tervek között a boltok, üzletek számítógépes fejlesztését említette az elnök.
Perlaki József a Kisalföldnek elmondta: azért ragaszkodnak ehhez a már tizenkét éves hagyományhoz, mert a személyes kapcsolatra nagy hangsúlyt fektetnek.
– Fontosnak tartom, hogy a polgármesterekkel ne csak telefonon vagy levél útján érintkezzünk, hanem személyesen is ismerjük meg egymást – jelentette ki Perlaki József. – Így sokkal könnyebb a közös ügyeinket intézni, hiszen gyakori, hogy község és szövetkezet egymásra szorul. Ezenkívül arra is lehetőséget adnak ezek a találkozók, hogy a települések vezetői is megismerkedjenek új kollégáikkal.
Mesterházy József Enesét képviselte a beszélgetésen.
– Örvendetes, hogy idén sem feledkeztek el erről a hagyományról, hisz ilyenkor betekinthetünk a szövetkezet működésébe, mindennapjaiba és hallunk a céget érintő változásokról is – mondta az enesei polgármester. – Ez azért fontos, mert a falu és a szövetkezet élete szorosan összefonódik már évtizedek óta. Ezenkívül a polgármester kollégákkal is lehetőség nyílik a beszélgetésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás: Székelyvaján segíteni kell

Hatalmas robbanás ébresztette hétfőn hajnalban az erdélyi Székelyvaja, Vásárosfalu testvérközsége… Tovább olvasom