Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Lemond posztjáról a polgármester?

Amint befejezik a kultúrház felújítását, most úgy tűnik, lemondana tisztségéről. Ezt lebegtette meg Maglóca polgármestere hírlevelében a helyieknek. „Sok apró szurkálódás” állhat döntése hátterében.
A tisztségéről való lemondás gondolata kísértette meg a maglócai polgármestert. Blága Tibor a falubeliekkel hírlevélben tudatta, mi is jár a fejében. Azt írta és juttatta el minden maglócai családhoz, hogy a kultúrház felújítása után „veszi a kalapját". „Sok önzéssel szembesültem az utóbbi időben, nem kívánom folytatni polgármesteri tevékenységemet" – tájékoztatta a helyieket.

Határidőként a kultúrház felújításának várhatóan tavaszi befejezését jelölte meg. Érdeklődésünkre Blága Tibor nem kívánta kommentálni ezt a bejelentését.

A polgármester szándéka meglepte Farkas Miklósnét, aki huszonkét éve dolgozik önkormányzati képviselőként. A Kisalföldnek elmondta: a községvezető a hírlevél kiküldése előtt nem beszélte meg a képviselő-testülettel, mi is foglalkoztatja.

– Az igaz, hogy sok apró szurkálódás volt az utóbbi időben a polgármester ellen. Az elmúlt húsz évben azonban túléltünk és megoldottunk nagyobb dolgokat is. Most is kezeltük volna a helyzetet – mondta Farkas Miklósné.

– Azt Tibornak is tudomásul kell venni, hogy polgármesterként nem tud mindig mindenkinek a kedvére tenni. Ő jó szándékú, jóindulatú ember, lehet, hogy érzékenyebben érintik a személye elleni megjegyzések. Amikor megválasztottak bennünket 2010 őszén, azt gondoltam, jó kis csapat leszünk, és dolgoztunk is. A polgármester úr is tette a dolgát, még ha ezt vannak, akik nem is ismerik el. A konfliktusokat kezelni kell és ezt itt helyben mindig meg is tettük és most is megtesszük. Én arra kérem majd a polgármestert, hogy gondolkodjon még a döntésén – tette hozzá a képviselő.

Ha Blága Tibor mégis tartaná magát elképzeléséhez, új választást kellene majd kiírni a községben. Polgármesterjelöltből 2010 októberében nem volt hiány. A jelenleg kilencvenkét lakosú faluban négyen indultak a tisztségért. Közülük ketten már nem is laknak a településen.
Farkas Miklósné még megjegyezte: nem is tudja, ki lenne egyáltalán alkalmas vezetője Maglócának Blága Tibor esetleges távozása után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zalaiak építik a városközpontot

A Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt. nyerte a kapuvári városközpont több mint 600 millió… Tovább olvasom