Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Köszönet a koncertért

Közel 60 ezer forint bevétel jött össze Csornán a szombati, jótékony kocsmakoncerten.
A vártnál is nagyobb sikert és 57 ezer 400 forintot hozott szombaton este a csornai jótékony kocsmakoncert. Mint arról a Kisalföld is beszámolt (Kisalföld, 2006. február 14.), a Boxi vendéglő működtetője és törzsközönsége döntött úgy, hogy ily módon támogatják a helyi Jézus Szíve-templom orgonájának felújítási munkáit. Németh László, a templom plébánosa a rendezvényen személyesen köszönte meg a fiatalok segítőkészségét.

A koncert kezdetére, este kilenc órára zsúfolásig megtelt a Boxi vendéglő. A fiatalok, átérezve a nemes cél jelentőségét, szívesen nyitották meg pénztárcájukat és adakoztak a belépőjegy árával az öreg hangszer restaurálására. A szórakozók között rövidesen feltűnt Németh László, a Jézus Szíve-templom plébánosa Juhos Imre káplánnal, valamint Németh Ferenc és Horváth László egyházközségi képviselőkkel. László atyát örömmel fogadták a fiatalok, asztalukhoz invitálták és beszélgettek vele. „Számos tanítványunkkal találkoztam a vendégseregben, legalább most már látom, hogy hova járnak fiataljaink szórakozni.

Ha én is csornai fiatal lennék, biztosan többször találkoznánk itt, a Boxiban – jegyezte meg a Kisalföldnek a plébános. – Mindenképpen fontosnak tartottam, hogy eljöjjek hozzájuk, hiszen ők megtisztelték a templomot az adakozással, ezért én is megtisztelem őket a személyes köszönettel."

– Csorna hatalmas ajándékot kapott tőletek, értékes példátokat – mondta a Boxiban Németh László.
– Ebben a példában erő van, mert fiatal szívetekben visszahangzik egy nagyobb közösség, az egyházközségetek gondja. Hálámat fejezem ki a szervezőknek és a fellépő együtteseknek, hogy estéjüket e célra áldozták és nektek, hogy szórakozásotokat összekapcsoljátok a jótékonysággal. Ne felejtsétek, hogy a Jézus Szíve-templom és annak orgonája sokkal inkább a tiétek, mint az enyém. A tiétek, akiknek legtöbbje ennek a lelki közösségnek a tagja. Ez az este biztató a jövőt illetően is. Örülnék, ha a templomban nem csak az orgona felavatásakor, 2007 júliusában találkoznánk, mert azt is tudjátok, hogy oda a szívetek hív.

Az atya szavait és köszönetét vastapssal hálálta meg a szórakozó fiatalság. És ami az orgonafelújítás szempontjából még fontosabb, összesen 57 ezer 400 forinttal.

– Nagy sikere volt a jótékony koncertnek, a vendégek egyöntetűen álltak a nemes cél mellé, illetve a fellépő együttesek – Enemies of State, az E. U. és a Say Out zenekar – tagjai is lemondtak fellépti díjukról. Az összeg is jelentős, főként, ha a jelképes, 200 forintos belépőre gondolunk – értékelte a rendezvényt Volentér Tamás házigazda és Borsodi Csaba ötletgazda.

A koncert bevételét ma este a Jézus Szíve-plébánián adják át a szervezők az egyházközség képviselőinek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német termálfejlesztés Csornán

A tervek szerint egy német befektető 35 millió euró értékű termálfejlesztést készít elő és hajt végre Csornán. A rábaközi városban ezzel egy igencsak régi elképzelés látszik megvalósulni.
Tovább olvasom