Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Késik a termálnyitás

Bár az üzemeltető Pannon-Víz rt. felkészült a csornai termálfürdő szombati nyitására, a sokak által várt esemény mégis elmarad. Ennek oka pedig a termálvíz minőségében keresendő.
Csornán sokan reménykedtek abban, hogy a ma megnyílik a helyi termálfürdő. De mint tegnap délelőtt kiderült, erre még várni kell néhány napot.
Érdeklődésünkre dr. Márkus Katalin városi tiszti főorvos elmondta: a termálvízben kórokozókat, baktériumokat mutattak ki és emiatt kénytelenek elhalasztani a nyitást. A tiszti főorvos szerint a nem várt fordulat nagy valószínűséggel a termálkút javítása következtében állt elő, mivel nem volt elég idő az átöblítésre, tisztításra. Dr. Márkus Katalin közölte, jövő szerdán újra laborvizsgálatot végeznek és annak eredményétől függ, hogy mikor lehet fürödni a csornai termálban.
Süveges Imre, a termálkút-tulajdonos Petőfi Mezőgazdasági Szövetkezet elnöke is úgy vélte, minden bizonnyal a javítás során kerültek kórokozók a kútba, hisz azelőtt nem volt gond a víz minőségével. Pénteken másodszor is elvégezték a fertőtlenítést és várják a következő laborvizsgálat eredményét.
– Mi felkészültünk a nyitásra, ám a vízminőségi probléma keresztülhúzta a számításunkat – jegyezte meg Déri István, a Pannon-Víz rt. csornai üzemmérnökségének vezetője. – Sajnáljuk, hogy így alakult, mert már nagyon sok érdeklődő volt, ráadásul az ünnepekre tekintettel társaságunknak ez tetemes bevételkiesést okoz. Azonban nem tehetünk mást, mint várjuk az újabb laboreredményt a jövő héten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Települések szövetsége a folyóért

A Rába megmentéséről tanácskoztak kedden egy marcaltői fórumon a folyóparti települések… Tovább olvasom