Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Kamerákat telepítenek Rábaközben

Térfigyelő kamerarendszer telepítéséről döntött több rábaközi település. Így kamerákat telepíthetnek Farádra, Markotabödögére, Bősárkányba, Szilba és Győrsövényházra is.

A megkérdezett településvezetők szerint a kerékpáros tolvajok ellen, az átvezetőutak megfigyelésére és például Farádon a trükkös besurranók ellen vetnék be a térfigyelőket.

– Az utóbbi években több kerékpárlopás történt – mondta a Kisalföldnek Szalai Zoltán polgármester. – Jobbára a faluközpontban történtek a lopások, ahol a bejárók a tárolókban hagyják biciklijüket, és onnan a lezárt kerékpárok is eltünedeztek – tájékoztatott.

Farádon már a jelenlegi polgármester elődjét is foglalkoztatta a térfigyelő rendszer lehetősége, több eszközt meg is vásároltak, ám az akkori technológia a nagyobb felbontású kamerák felszerelésére nem volt alkalmas.

– A jelenlegi technika már a kandeláberek tetejéről is értékelhető képeket ad, fűthető dobozokba szerelik fel őket – mondta Farád vezetője. Csorna szomszédjában az átvezető 85-ös főút mentén, a mihályi kereszteződésben helyeznek fel képrögzítőket. Utóbbi a vasúti átjáró környékét is láthatja. Kerül kamera Farád központjába is, a község összesen hat ilyen eszköz felszereléséről határozott. A rendszer központja – melyhez a rendőrség is hozzáférhet – a községházán lesz.

Farádon közel 900 ezer forintot szánnak a rendszerre, a munkák a hét elejével kezdődnek, a kétnapos szerelést egyhetes próbaüzem követi.
A bősárkányi polgármester elmondta, a 86-os főút bevezetőszakaszaira öt kamerát terveznek. Lecserélik az iskola gyengébb felbontású szerkezeteit, a faluközpontba pedig három új felvevő kerülne.

Szalai Imre hozzátette: két sebességkijelző műszer felszereléséről is döntöttek. – A rendszereket a Belügyminisztérium (BM) által kiírt pályázati forrásból szeretnénk felszerelni, a kamerák egymillióba, a sebességmérők 1,6 millióba kerülnének – mondta.

Markotabödöge polgármestere tudatta: szintén BM-es pályázatra számítanak, a hat darab rögzítő kihelyezése 1,3 millióba kerülne. Horváth Sándor faluvezető a forgalmasabb csomópontokba szereltetné a kamerákat.

Olvasóink írták

  • 1. Dwatson 2013. április 29. 17:14
    „Na most akkor kerékpáros tolvajok,vagy kerékpár tolvajok,ha csak az nem hogy a gyalogos kerékpártolvajból a drótszamár eltulajdonítása után immár kerékpáros tolvaj lesz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalókai-ház - Megmentik az utókornak

Tájházat alakítanak ki Szilban a falu egyik legrégebbi épületében. Alig egy hónap áll rendelkezésre,… Tovább olvasom