Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Felújítják a Széchenyi-konyhát Kapuváron

Egy harmincötmilliós beruházás első lépéseként hatmilliónyi saját pénzből fejlesztik a kapuvári Széchenyi-iskola konyháját.

A 900 adagos konyha leállásáig a kórházi ebédet eszik a megrendelők.

– Már két ízben pályáztunk a Belügyminisztériumnál, ám eddig nem jártunk sikerrel (a megyében is kevesen), így a javasolt felújításokat első lépésként önerőből kezdtük el – ismertette a Kapuvári Térségi Általános Iskola (KTI) Széchenyi-tagintézményében kezdődött felújítás előzményeit a kapuvári polgármester. Hámori György kiemelte, a konyhára legalább 35 millió forintot rá kellene költeni, ám a pályázati források nélkül most a város ezen pályázatok idei, hatmillió forintos önrészéből kezdi meg a felújítást.

Bontják, majd építik a Széchenyi konyháját: a városháza további pályázati forrásokat remél.
Bontják, majd építik a Széchenyi konyháját: a városháza további pályázati forrásokat remél.


– Hangsúlyozom, bár az ÁNTSZ javaslatára építünk-szépítünk a Széchenyiben, ezen felújítás nem függ össze a konyha élelmiszer-biztonságával. Utóbbi feltételek biztosítottak a Széchenyiben. Most a konyha aljzatát javítjuk a csőrendszer cseréjével együtt – fogalmazott Hámori György. A konyha teljes felújítása – önkorlátozással – a 35 millió forintot is elérheti. Erre a városháza továbbra is pályázati forrásokat remél, ám ahogy a polgármester kiemelte, ha ez „nem jön össze", önerőből is elvégzik a munkát.

A Széchenyi-tagiskola konyhája – tanév közben – 900 embernek készít ebédet Kapuvár összes intézményébe. A nyári vakáció idején sokkal kevesebb adagot főznek. A város térítésmentes étkeztetést biztosít a hátrányos helyzetű diákoknak a nyári szünidő alatt is, nekik a felújítás idejére a kórház konyhájából szállítják az ebédet, a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ szervezésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káposztások napja Bágyogszováton

A községben idén is megszervezik a Káposzta Fesztivált. Tovább olvasom